COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 743
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 420
"Стаден имунитет" означава около 95 процента ваксинирани.

Извинявай, но това как точно го измисли? Това е стадния имунитет за морбили, което с Ro около 18. За ковид стадния имунитет е някъде 60-70%.

# 15 421
Явно будното общество се е разтормозило и нашият квартален лекар е изтрил постинга от вчера... както и да е, единстените подробности, които написа бяха, че случаите са основно на младежи след абитуриентски балове в големи столични училища, до момента карат леко болестта. Не е много лесно проследимо с колко съкварталци и несъкварталци са си разменяли подаръци.
Жалко, че човека се е поддал на такива същества, като онази госпожа, която писала, че ги стресират и е изтрил поста си...Кой знае и какви лс-и е получил. Всичко ни е такова в България.
Аз предпочитам да ми кажат истината, дори и това да провокира чувство за съхранение у мен, отколкото да ме лъжат със сладки приказки как всичко е идеално и Ковид-19 е лъжа.

# 15 422
Опита се човека да предупреди, кой видял, видял.
Надявам се, че поне при преглед си държи на изискванията, че има и някои колеги... Леле мале.

Имам близки живеещи в Драгалевци, предупредих.
Точно. Човека е искал да предупреди хората, да не допусне и друг да се разболее, да направи добро, а кой зне колко обиди е отнесъл, как такоА жиОтно няма и как може да им разваля розовия ден, все пак довечера има събиране с плакати, транспаранти, без маски.

# 15 423
Amy_ nka, аз не мисля, че като обикаляш ще заразиш някого. А, че ти може да се заразиш. И без това организмът ти е отслабнал и всяка среща с какъвто и да е вирус ще те разболее още. Отделно, че като си болен по- добре да почиваш и щадиш силите си.
Пожелавам ти бързо здраве!

# 15 424
Първият доказан от бала, на който не отидох е факт от вчера. Предполага, че там се е заразил, защото е имало хора със симптоми. Засега го кара леко, гърлобол, нос и промяна в гласа. Един ден е имал Т. Има и други със симптоми, но не искат да се тестват, обикалят си. Доказаният е посочил като контактни, само семейството си. Те нямат никакви симптоми.

# 15 425
Лекарите са я насочили да си направи тест, но тя не иска.
И после се оплаква, че се чувства като опитно зайче...

А, защо да искам? Имаш ли примерен отговор на този въпрос?

# 15 426
  • В.Търново
В началото като показваха китайците, едва ли не вируса беше супер заразен, смъртоносен за много хора.Обикаляха и пръскаха на поразия в Китай, ходеха костюмирани до уши, не разрешаваха да излизат от апартаментите си, пазеха ги с полиция.Сега се разхождат свободно някои болни в България, а може би дори в чужбина и нищо, не било опасно.Всъщност, според мен, винаги е било така, не е толкова опасно.Просто се създаде една изкуствена истерия около този вирус и продължават да подклаждат това в България.

# 15 427
Бе вярно май някой само внимание търси, както споменаха вчера тук Anguished
Ще ходя да пазарувам и ще си показвам дупчените вени на продавачките. Айде леко. И аз бих гледала опулено, ако някоя ми показва дупчените си вени.
Бе, ако щеш си прави тест. Мен обаче хич не ме интересува каква ти е кръвната картина и как ти влияе антибиотика. Лекувай си се, както си знаеш и това е.

# 15 428
  • София
Един лекар не му е работа да пуска постове във Фейсбук, има си начини да си предупреди пациентите и социалната мрежа не е от тях. Още повече, че той написа "пламнал", но не отговаряше на въпросите за по-точна бройка. Моята свекърва е сестра на ЛЛ, получават всеки път уведомление от РЗИ за заразен пациент, но тя не е тръгнала да ги развява по социалните мрежи.
Няма как ваксина да е задължителна и да се плаща от пациента.

# 15 429
  • Пловдив
Вярно ли от вчера не пускат от Турция към БГ също без отрицателен тест?
Имам познати там, отишли за лечение...

# 15 430
  • София
Amy nka, имаш ли още температура? Кашляш ли?
Аз, както писах вече, бях контактна на контактен, по-късно и положителен,  след седмица карантина заедно с болен. Но си седях на д-то в нас и не излизах.  Нищо, че нямах официална се карантина, по съвест. Спях в другата стая, не гушках мъж и дете.

# 15 431
Ами,знам,че върху теб се изляха не особено приятни постове,но недей и ти така.Факт е също,че при Ковид няма специфично,а симптоматично  лечение,но за твое успокоение можеш да си пуснеш тест.Да,може би и да нямаш финансовата възможност или по други причини не искаш,но ако аз бях на твое място,щях да се тествам.Аз и сега искам да си пусна кръвен след неразположението си преди няколко дена,но мъжа ми казва,че няма нужда.
П.п.Тия дето пишат великите коментари,така и не се научиха,че не се пише вирОс.

# 15 432
  • Варна
Вярно ли от вчера не пускат от Турция към БГ също без отрицателен тест?
Имам познати там, отишли за лечение...

Ако нямат тест, би следвало да се карантинират за 14 дни:

# 15 433
Все ми се случва да попадам на разни баби конспираторки по парковете. Днешните се обясняваха как бройките били завишени, за да ни сложат в черните списъци ма другите държави и така да сме си ходели на нашето море. Септември щели да намалят бройките, след сезона. Аз тези работи на шега ги бях писала един път тук в темата, но бабата беше адски убедена, ще кажеш, че е сестра на ББ и му знае всичките помисли и ходове Grinning Какво да ги правиш, самоуспокояват се женичките, че да не се чувстват длъжни да носят маски в магазина.

# 15 434
Бабките може и да влязат в статистиката ако прекаляват с общуването и се отдават на теории за световния вирОс заговор.

Общи условия

Активация на акаунт