COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 640
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 525
Виждам, че е просто крушка. Как ще я ползваш?
Тези UVC лампи ги гледам още от началото на епидемията и не мога да реша каква.
Приключих теста за 15мин, свети силно, но не мирише на озон което не ми харесва, питах търговеца да видим какво ще отговори.
От УВ - лъчение трябва ли да мирише на озон?
От януари месец мина много време. По скоро е странно, ако някой е останал на същото мнение и до момента.

Това се водят най-големите експерти в света в тази област. Странно е, че си променят мнението през няколко седмици, без да дават обяснения.
,
Това, че са големи не означава, че вирусът за тях не е нов, както за всеки един от нас. За тях като професионалисти е голямо предизвикателство да съумеят да се ориентират бързо, адекватно и в полза на човечеството, за което им свалям шапка.
На всички, които признават проблема,  всеотдайно, мотивирано и последователно търсят решения, а не го замитат под килима.
Както казва д- р Дончев - ние сме във война. В момента вирусът напада, а ние се защитаваме. Скоро ( когато се изобрети лекарството и се пусне ваксината)  ще започнем ние да го нападаме, а той да се защитава.

# 15 526
Др. гр, не твърдя, че инкубационният период е 20 дни. Прочети ми пак поста. Не става дума за първите проявени симптоми, а за предаването на заразата и съответно чувствително натрупване на симптомни и критични в болница.

# 15 527
Има хора, които не са мръднали на йота от януари и едни и същи, отдавна опровергани неща, въртят до откат.
Аз например Simple Smile Няма да се уморя да повтарям, че ФФП3 маските с филтър са ефективни, другото е мижи да те лажем. Носим ги платнените. Даже ги пера на 90 градуса. И китайците ги носиха, ама докато не ги зазидаха у тях заразата не успяха да я контролират. Не че съм за зазиждането, но за мен социалната дистанция му е майката. Иначе в Германия и досега се плюнчат всяка седмица да обясняват, че маските не помагат, всякакви доктори и светила се изредиха. Карай. А хирургическите маски за еднократна употреба пазят. Те са ефективни, ама всички да ги носят и то както трябва по веднъж. Тогава съм съгласна, че ефект ще има и той ще е много добър. Тези платненки, с тях и без тях.

# 15 528
Аз ще кажа мнение, вероятно пак ще се забърши, но нищо.
Та добре, че не сме първобитно общество, щото имаше да си чакаме някой да ни каже очевидното, както правим в момента и да си седим туземци. От сто години се знае, че маската е бариера срещу инфекции и е хубаво да се носи, когато циркулира заразен вирус. Те лекарите за убавина ги носят тия маски като оперират.

Ако се "знаеше" нямаше да има толкова разнопосочни мнения от специалисти.
При операцията причините за носенето са различни.

# 15 529
Популярен бар във Варна работил, въпреки че имало заразен с коронавирус служител

За това сигнализира сервитьор, който твърди че собствениците не са уведомили РЗИ навреме и са наредили на персонала да мълчи.
https://m.24chasa.bg/region/article/8818723

# 15 530
От УВ - лъчение трябва ли да мирише на озон?
Да, нали по това се усеща, че кислородът се йонизира.

# 15 531
Извинявай, но наистина е нелепо да твърдиш, че спазването или неспазването на мерки няма отношение към разпространението на вируса. Само да вметна, че в България от няколко години имахме разпространение на морбили, което след ИП изчезна. А конкретно за носенето на маски, това е най - безболезненият и ефективен метод за спиране на разпространението. Не само Фаучи, но масово излизаха "светила", които уверяваха хората /и себе си/, че маските не са панацея. Истината е, че в цял свят имаше жесток дефицит на маски. Дори ние в Бг си бяхме ок. Когато покриха този дефицит смениха плочата, защото няма как държавите да задължат хората да носят маски, които те няма от къде са си ги набавят...

Бих казал, че поне 90% от мерките нямат отношение.
Наричаш специалисти в медицината с иноричното "светила", когато казват различното от твоето мнение, което ми се струва като предубеденост. Ако наистина маските бяха безпорни, изявлненията и научната литература щяха да са еднозначни, но обективната истина е, че те са безкрайно разнопосочни.

# 15 532
Скрит текст:
Аз ще кажа мнение, вероятно пак ще се забърши, но нищо.
Та добре, че не сме първобитно общество, щото имаше да си чакаме някой да ни каже очевидното, както правим в момента и да си седим туземци. От сто години се знае, че маската е бариера срещу инфекции и е хубаво да се носи, когато циркулира заразен вирус. Те лекарите за убавина ги носят тия маски като оперират.

Ако се "знаеше" нямаше да има толкова разнопосочни мнения от специалисти.
При операцията причините за носенето са различни.
За всяко нещо в тоя живот има разнопосочни мнения, всеки решава кое да следва според опита и нивото си на интелект.
Би ли ме просветил какви са различните причини за носенето на маска от хирург по време на операция, ако не е за избягване на инфекции двупосочно.

# 15 533
И аз мисля, че всички хора на протестите по света са защитени от ковид. Просто са прави и затова не ги хваща.
Сега насериозно, може би има нещо което активира вируса и все още не го знаят. Няма логика при нас при тия хлабави мерки да сме с толкова малко болни. Дано не виждаме онова в Италия.

# 15 534
През май в САЩ - 20-30 хил. През юли - 60-70 хил. заразени дневно. Няма как протестите в САЩ да не са оказали влияние. Така че и при нас ще има ръст, само че по-късно.

# 15 535
През май в САЩ - 20-30 хил. През юли - 60-70 хил. заразени дневно. Няма как протестите в САЩ да не са оказали влияние. Така че и при нас ще има ръст, само че по-късно.

Ако видиш графиката на Ню Йорк например, ще забележиш, че там и след протестите случаите намаляват.

# 15 536
Българската действителност във Варна

# 15 537
  • София
Лошото е, че много хора няма да повярват докато наистина не дойдат чувалите и междувременно правят всичко възможно да предизвикат това идване, пренебрегвайки всички факти, включително влошаващото се положение. Дъвчем си едни и същи отдавна оборени аргументи - маските, дълготрайния имунитет, колко хора от какво умирали и т.н. и т.н.

# 15 538
Популярен бар във Варна работил, въпреки че имало заразен с коронавирус служител

За това сигнализира сервитьор, който твърди че собствениците не са уведомили РЗИ навреме и са наредили на персонала да мълчи.
А, кое е заведението? Много се дразня на такива статии. Като има отровна луканка в магазина, ама не казват марката. Сега имало заразен персонал, ама в кое заведение? Кажете на хората, че да си направят сметката.

# 15 539
В София са заети над 60% от леглата за пациенти с COVID-19. От 201 легла за пациенти без усложнения, свободни са 79. А от 66 за по-тежки случаи, в момента столицата разполага с 23. Процентът на положителните проби с коронавирус спрямо изследваните у нас през последното денонощие се запазва около 5 на сто, показват данните на информационния портал. Миналата седмица той достигаше до 10 процента.
В последните 10 дни ситуацията със заразените с коронавирус в София е критична. Общият брой на положителните проби в София-град и София-област за периода от 6 юли до 16 юли е 965, от които 101 са в София-област, а 864 са в столицата.

Общи условия

Активация на акаунт