COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 376 679
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 15 675
  • София
И докога ще си стоят в къщи?
Загубихме титлата, а?
Извинявайте, малко встрани от темата за ДО, но Бат Бойко и ЕС капарираха някаква ваксина (разбира се, неготова още). Помните ли коя беше тя - германска ли, американска ли, великобританска ли, каква ли? Логично да е някоя европейска, де....

# 15 676
  • София
Бoяна , детето на моята приятелка във Франция не е било нито веднъж във видеочат. Даваха им на лист обяснение от 3 реда и после да се оправят с домашните.

Четеш само част от онова, което съм написала, а то е, цитирам по памет, там, където беше по избор. Това беше за кратко и експериментално, но го имаше, за да се тества като вариант. Иначе, разбира се, че си права, нито там, нито в Щатите някой е провеждал видеоуроци като у нас. Един мейл и чао. Нашите учители са уникални, нито някой им осигури техника, нито нищо, но се спретнаха и си проведоха уроците идеално.

А за децата затова казах за малките – няма кой да ги гледа и трябва да има присъствена форма. Освен това, наистина деца на 5-6-7 не могат да учат така онлайн, както големите. Нито са самостоятелни, нито приемат този вид комуникация за истинско общуване.

# 15 677
Налага ми се да си направя тест за Ковид.. Имам болки в гърлото , а от понеделник ще работя с няколко деца.
Мислите ли, че тук https://medicinabg.com/coronavirus-test/ изследванията ще бъдат достоверни. Цената ми  се струва ниска, а и виждам , че е кръвно изследването.
Моля някой запознат да коментира.
Благодаря.

# 15 678
Добре, трябва да тръгнат ефективно (казвам го без никаква ирония). Някой ще ми отговори ли трябва ли да има карантина, непускане на деца с кашлица и сополи и т.н. Ако да - как точно ще става гледането на децата? Какво става при разболял се учител, не дай боже тежко, с дълго отсъствие? И без това има недостиг на кадри.

# 15 679
  • София
Скрит текст:
И докога ще си стоят в къщи?
Загубихме титлата, а?
Извинявайте, малко встрани от темата за ДО, но Бат Бойко и ЕС капарираха някаква ваксина (разбира се, неготова още). Помните ли коя беше тя - германска ли, американска ли, великобританска ли, каква ли? Логично да е някоя европейска, де....

Германската Simple Smile
Иначе и от американската се очаква да "намажем" - нали обещали първо на нас да я дадат Grinning

# 15 680
  • Бургас
Налага ми се да си направя тест за Ковид.. Имам болки в гърлото , а от понеделник ще работя с няколко деца.
Мислите ли, че тук https://medicinabg.com/coronavirus-test/ изследванията ще бъдат достоверни. Цената ми  се струва ниска, а и виждам , че е кръвно изследването.
Благодаря.
Този тест ще отчете евентуално след поне 5 дни симптоми.

# 15 681
  • София
Не ми се ще да коментирам по темата за училищата, особено предвид, че моето не е достигнало до тази възраст, но е съвсем различно родителят да вземе болничен, когато детето е болно и това да си вземе неплатен, за да го гледа през цялата учебна година.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 11:04 от sea.sea

# 15 682
  • Пловдив
Благодаря.

Приятелят ми е с болки в гърлото и хрема, продължаващи няколко дни, с температура около 37,2 - 37,3 само вечер. ЛЛ предписа антибиотик, понеже се влачи с болките в гърлото, трахизан и нещо за носа. Има един куп други вируси, които си циркулират в момента. Дума не обели за Ковид, не че няма пациенти с тази диагноза.

От друга страна, кръвният тест не е PCR и няма да покаже начален етап на инфекция.

# 15 683
  • София
И на мен ми е интересно как хората си представят присъственото. За градините имам някаква идея как се случват нещата сега - започва се със старите номера - ама то не е корона, само летният вирус и е на градина. Всичко е "обичайните вируси, всичко е наред". Сега е лято и децата са повече навън, и там ще ми е интересно какво ще се случи със застудяването на времето. С времето филтърът ще се охлаби.

е, какво става - учителя го пишем косвена жертва и това е!

# 15 684
Serendipity трябва да си направите PCR тест, другите са много неточни.
Sea.sea Не става дума за стандартните болнични при нормална обстановка. Примерно, ако в класа има заразено дете два пъти през зимата, това са 2 пъти по 14 дни болнични.  Ако ти връщат детето при всяка поява на сопол и ти казват или да го тестваш, или да седи 14 дни вкъщи - какво ще правиш? Ако отсъства началният учител един месец, също какво следва? Ако затварят цели училища, заради случаи и т.н. Горе съм постнала един линк за Израел.  Въпросите са доста сложни.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 10:42 от TafTaf

# 15 685
Според мен с ДО ще се вземе усреднен вариант.Не е лошо да мислят в тази насока, защото часовникът тик -така, времето лети, недоволни и в единия и в другия случай ще има.Да търсят баланса, който може у дома да учи, който не може на училище.Разбира се до четвърти клас нещата са много деликатни.Големите ашлаци и сами могат да седят и учат у дома.
Дали в училище или у дома който иска да учи го прави, който не иска така или иначе не учи.Доказах си го с ДО миналата учебна година.

# 15 686
Е те щото иначе учителите не се разболяват и не отсъстват от училище... Замества го друг, както винаги е било... При малките това обикновено е учителят от занималнята

# 15 687
От първа ръка се убедих, че мерките са абсолютно фиктивни и никой не ги спазва.
Претрепаха се да ни обясняват по тв и по всички медии колко е опасно, как веднага при установен положителен не-знам-какво.... , а в действителност е съвсем друго.

Значи в сряда в края на работния ден ни съобщиха в работата, че е налице положителен сред нас. В четвъртък не бяхме на работа заради дезинфекция на сградата. И сега, ако някой си мисли, че ще спазваме някакви карантини, ще чакаме резултат от тестове - не. Днес всички сме на работа. /уточнение - институция, работеща с граждани/. Направени бяха тестове на който иска, защото струват сто лева, които всеки лично трябва да си плати. Разбира се, един малък процент от служителите си направихме тестове, за другите ще чакаме да проявят симптоми някой ден...

Според мен тестовете не трябваше да са по желание и работния процес трябваше да се възстанови едва след резултатите от теста.

Е, толкова за невероятната организация и мерки. Аз съм пас!

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 10:52 от utro77

# 15 688
  • Варна
Ако ситуацията продължи година, две, три или ковид си остане завинаги, както е с грипа - докога ще си седят децата вкъщи и ще се обучават дистанционно? За мен ДО беше пълен провал и дори не искам да си помисля, че ще продължи и следващата година. Към момента се вижда, че връщането на децата в ДГ и ДЯ беше успешно решение. Спазват се мерки, организираха се доста добре учителите и помощния персонал, родителите проявяват отговорност и не водят децата болни. Същото трябва да се случи и в училищата.

Андариел, въпросът с по-малките деца вкъщи е многостранен и два от аспектите, които включва, са невъзможност за ефективно обучение и необходимост от присъствие на родител вкъщи. Първото ще доведе до увеличаване на неграмотността и необразоваността, а второто - в много случаи, до тежка финансова криза и дори невъзможност за оцеляване на семейството с доходи само от единия родител. И двете ще имат дългосрочни и сериозни последици за обществото, които ще са по-тежки от медицинската криза.

# 15 689
  • София
И? Какво правим? Дотук установяваме това, което всички знаем - проблем е. Обаче как да го решим никой не казва.

Общи условия

Активация на акаунт