COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 468
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 520
От  живота на съседите ни на село. Пазарувах за 87г старец, който по принцип чака патронажа и едва стига до портата, та какво остава за магазин. В темата се намериха и съдници на децата му как можело да живее сам.
Въпросните продукти при нас раздадоха още преди нова година, знам защото леля ми взима помощите, полагащи се на майка й.
 Достатъчно ли  е достоверно, Разликите по райони и населени места показват само едно - пълна липса на координация и всеки се е спасявал сам.

# 23 521
  • София
https://www.vesti.bg/bulgaria/medicinskite-sestri-izlizat-na-bez … n-protest-6113633

Медицинските сестри излизат в безсрочен протест.

# 23 522
Не знам скаридка, при нас работи социалния патронаж и имаше доброволци, явно е въпрос на местна организация. Не са спирали и даже работеха интензивно.
Помощи раздаваха март-април във вид на храна, защо да ги раздават преди Коледа или след - през зимата когато нямаше още коронавирус, те си бяха специални за кризата. Доставките бяха от ЕС с етикети и забрана за продажба.

Карантинираните  обаче се оправяха кой както може. Не знам как е било в Европа но в САЩ наши познати също имаха затруднения при карантина.
Повечето хора ползваха познати да оставят храна до дома им, или доставки по домовете.
Ние не бяхме карантина но и аз ползвах куриери до дома ми за козметика, дрехи и дори храна. Доставките на храна от нашите заведения беше напълно безплатна.

# 23 523
Всеки вече прави каквото си иска.

# 23 524
Любимите ми български медицински сестри много дълго издържаха без да протестират, сигурно от хуманни подбуди. 😂

# 23 525
  • София
Дори съм изненадана, че толкова дълго чакаха, очаквах още преди месец да излязат. Това е най-неглижираната част от всички хора, които работят в здравеопазването, а вършат най-голяма част от работата.Сестрите прилагат лечението, следят за пациентите, на тях е основната тежест от целия лечебен процес, а са най-зле платени, на всичко отгоре постоянно са подценявани и подритвани.

# 23 526
  • София
Май май от доста време всеки си прави каквото поиска , то като че ли и затова се проточи този "преход безкрай" има няма 30 години...

# 23 527
Напротив, закъсняха отдавна трябваше да се заявят.

# 23 528
Любимите ми български медицински сестри много дълго издържаха без да протестират, сигурно от хуманни подбуди. 😂
To такива почти няма, в чужбина са.

# 23 529
Много ми е интересно как си представят учителите да преподават дистанционно от класна стая в училище.
Скрит текст:
Кое училище разполага с такива камери и колко би струвало ако се закупят и има ли време за възлагане на обществена поръчка? Някак си никак не ми се връзва и не мога да си го онагледя. В нашето училище камерите могат да сочат само в една посока, така са монтирани, без звук са дори.
В училището на сина ми пък въобще няма камери... И кой и как ще следи за присъствието на онлайн обучаващите си? Изобщо много въпроси, а отговори няма кой да даде.
А септември неумолимо наближава, учителите, директорите и родителите са в абсолютна неизвестност.
Няколко от моите колеги учители  се чудят дали да не излязат в неплатен отпуск заради бъркотията и неизвестността, страха.
Аз не виждам как това ще се случи... и по-точно колко успешно ще бъде. Присъствах на една присъствено-дистанционна среща по един проект именно с Вълчев. Тези, които бяхме дистанционно, нищо не чувахме, въпреки че присъстващите подмятаха един микрофон с кабел...

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 23:47 от Bilyana14.

# 23 530
  • При семейството си

Защото се подписва Национален  рамков договор, по който страна са само лекарите, без останалите “медицински лица”.

# 23 531
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Много ми е интересно как си представят учителите да преподават дистанционно от класна стая в училище. Кое училище разполага с такива камери и колко би струвало ако се закупят и има ли време за възлагане на обществена поръчка? Някак си никак не ми се връзва и не мога да си го онагледя. В нашето училище камерите могат да сочат само в една посока, така са монтирани, без звук са дори.
В училището на сина ми пък въобще няма камери... И кой и как ще следи за присъствието на онлайн обучаващите си? Изобщо много въпроси, а отговори няма кой да даде.
А септември неумолимо наближава, учителите, директорите и родителите са в абсолютна неизвестност.
Няколко от моите колеги учители  се чудят дали да не излязат в неплатен отпуск заради бъркотията и неизвестността, страха.

Уеб камерите въобще не струват скъпо.
Както се следеще през март, април, май и юни.
Никакви административни премеждийца не ме вълнуват, при добро желание е елементарно да сеѝ справят.

# 23 532

Да, под път и над път български сестри в чужбина. Много са търсени. 🤭

# 23 533

Много заминаха в чужбина, поне в моето обкръжение.Тук мизеруваха.

Относно учителите и те са като лекарите и сестрите, не са много.Част от учителите също се притесняват от присъствено обучение.Знам сега е лято, но идва зима и освен зимния грип към него ще добавим новопоявилия се.МОН не взема решения , а трябва, защото много деца ще останат реално без обучение.Не малка част от родителите няма да пуснат децата на училище.Чест и почитания към ромите, но нека и ученолюбивите деца имат своя шанс.
В частта за ДО има реална нужда от промяна в закона.
В това време никой няма право да ни налага еднолични решения.Ако образованието е задължително, то трябва да е адаптивно.
Абсолютно безотговорно поведение , на този етап нещата са уредени на ниво да се правим, че ще живеем без вируса, а не може да го подценяваме.
Колко време мислите, че ще се изкара на присъствено обучение?Може ли всяка сутрин децата да стават и да се питат болен ли съм, дали учителят ми е болен?
Това е утопия.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 23:35 от джуди

# 23 534
Скрит текст:

Много заминаха в чужбина, поне в моето обкръжение.Тук мизеруваха.

Относно учителите и те са като лекарите и сестрите, не са много.Част от учителите също се притесняват от присъствено обучение.Знам сега е лято, но идва зима и освен зимния грип към него ще добавим новопоявилия се.МОН не взема решения , а трябва, защото много деца ще останат реално без обучение.Не малка част от родителите няма да пуснат децата на училище.Чест и почитания към ромите, но нека и ученолюбивите деца имат своя шанс.
В частта за ДО има реална нужда от промяна в закона.
В това време никой няма право да ни налага еднолични решения.Ако образованието е задължително, то трябва да е адаптивно.
Абсолютно безотговорно поведение , на този етап нещата са уредени на ниво да се правим, че ще живеем без вируса, а не може да го подценяваме.
Колко време мислите, че ще се изкара на присъствено обучение?Може ли всяка сутрин децата да стават и да се питат болен ли съм, дали учителят ми е болен?
Това е утопия.

Децата или родителите? Защото никое дете не се буди с мисълта, че е болно или може да е болно от каквото и да било, още по - малко от ковид. Освен ако родителят не си е направил труда да го филмира и психира в голяма степен. В който случай родителят е за психолог. Ама спешно.

Общи условия

Активация на акаунт