COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 931
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 23 565
България - осмото чудо на света! Удавихме вируса в морето край Слънчев бряг! Щипя се дали съм будна и не мога да повярвам на очите си! Къде сте група съветски учЕни в снега да проучите този феномен, че да го публикувате във вестник "Шок"!  За една седмица 30% стабилен спад. Тази седмица може и 5 бройки да имаме.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 13:15 от TafTaf

# 23 566
  • sofia
Вълчев по Нова. Олигофрен!

# 23 567
Какво говори Вълчев?

# 23 568
  • sofia
Какво говори Вълчев?
Не мога да пресъздам мънкащата му неопределеност.

# 23 569
Явно вече българи-туристи не пътуват и не се тестват. Сега виждаме колко теста прави държавата.

# 23 570
Явно вече българи-туристи не пътуват и не се тестват. Сега виждаме колко теста прави държавата.

O, със сигурност сред тези бройки има все още пътуващи, аз лично знам за такива, тепърва към Гърция има още да се извървят. Та, смятай, че и толкова не правят рзи.

# 23 571
  • София
Голямо преиграване с това травмиране, филмиране и какво ли не с маски и дистанция. Не мислете, че децата са чак толкова крехки. По-скоро възрастните се вдетиняват и все не им е по сгодата, че трябва да си носят маските и да не се бутат един в друг. Децата са доста адаптивни, свикват с дистанция и маски, когато се налага. Възрастните са мрънкалата.

+1000

Децата се травмират много повече, докато се опитваме да ги предпазим от всякакви измислени "травми", защото така са изнежват и израстват тотално неподготвени за реалния свят. Чудя се дали тези, които твърдяха, че децата трябва да се пускат навън да градят имунитет, са същите, които сега искат да ги държат под стерилен емоционален похлупак?

# 23 572
  • София
От всички приказки на министъра разбрах, че са приказки. А, да, ще разпределят едни пари, ще има нов колективен трудов договор, а дистанционното е аварийно. Нататък кой както може да се оправя.

# 23 573
  • sofia
Допълвам, пари за компютри няма,  така че, метаме се смело в училище, пък каквото стане...

# 23 574
Хм, ами аз като човек с повечко деца и видяла не едно и две чудеса на нашата образователна система, хич ми не е зор да ги "пускам", както някои се изразяват. Моите деца са вече големи и "социализация" в онзи му смисъл, който влагат "новобранките-майчета" на прохождащи в системата първолачета някак не ме влече много отдавна. Отдавна похлупакът от моите деца е вдигнат до степен и аз не знам какъв. Точно родното школо слага един чудесен похлупак, ама туй се вижда някъде накъмто (ох, как ме кефи тази думичка) Simple Smile финала. Хубаво е да се приспиваме с похлупаци, социализация и прочее, но далеч не важи за всички възрасти в школото. Едно е хлапе на 8 години, друго е 18-годишен ученик. Какъв похлупак, какви 5 лв. А осемнадесетгодишните са си ученици се още като стой , та гледай. Та в гимназия нямат отдавна похлупаци и всъщност истината е, че при една премерена изолация, която дори не е изолация, а ограничение на събирането на много хора на едно място, резултатност ще има. Дискотеките и затворените заведения са същото като събирането присъствено в училище на големи хора. 9, 10, 11, 12 клас са големи, възрастни хора, броят се като такива, не са малки деца. Дали ще са на дискотека или в училище като маса е същото. Не казвам да ходят на дискотека. Казвам, че като маса на едно място даже в училище са повече. При такава маса маска трудно би ги опазила, при часове наред престой, експозицията ще е хм, завидна.

# 23 575
  • София
Слушам Вълчев и пяна ми излиза от устата.... милиони щели да харчат за компютри на учителите!
Представете си, че има по една паралелка с ДО от випуск. За Основно Училище трябват 7 лаптопа сложени в 7 класни стаи, които да се използват в съответните часове. Учителят влиза в празна стая и преподава.

Предвидили са децата с астма и диабет и въобще хронично болните, да отпаднат от учебния процес, като уважат повече дни да ползват болнични. Няма да ги обучават дистанционно.
Значи, моето дете започва с извинителни бележки и така цялата година. Говорим за над 150 000 деца. Има проучвания, че 25% от родителите няма да пуснат децата си на училище.

А тази мазна мисирка от проправителствената “Нова” за пореден път ме кара да се отвращавам от журналистите!

# 23 576
Една може би добра новина - най-после някой е обърнал внимание на д-р Люпке.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/germanci-finansirat-bylgarski-p … oronavirus-219655

# 23 577
Доцент Шиваров по БТВ. Интересни неща говори.

# 23 578

Предвидили са децата с астма и диабет и въобще хронично болните, да отпаднат от учебния процес, като уважат повече дни да ползват болнични. Няма да ги обучават дистанционно.
Значи, моето дете започва с извинителни бележки и така цялата година. Говорим за над 150 000 деца. Има проучвания, че 25% от родителите няма да пуснат децата си на училище.

може ли линк?
ако това е казал......

# 23 579
А който просто го е страх, трябва да си превъзмогне страха, защото имало едни 15% , при които образованието не е приоритет.  Него от март като го видя на екран и го изключвам, за да не се изнервям излишно. А сигурно е добър човек.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 08:52 от Cygnus

Общи условия

Активация на акаунт