COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 389 624
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 030
  • София
Ако става въпрос за Sofia Summer Fest - то той е на доста голяма площ и не се очаква голямо струпване на хора. Не че тълпите са чак такъв проблем явно (справка - протестите, морето).

# 24 031
В Дюселдорф през септември ще има концерт с 13 000 човека публика и опитите на Лашет да го спре удариха на камък. Той нищо не опитвал де, само говорил пред медии, но като го потърсили организаторите да го питат на какво основание критикува, не отговарял. Такива събития в Германия са забранени до 31 август и могат да се провеждат при спазване на хигиенни изисквания. А покрай Black Live Matters в Кьолн видях толкова струпан без дистанция народ, че Каварна Рок Фест пасти да яде по мои спомени.

# 24 032
  • Немция
В Дюселдорф през септември ще има концерт с 13 000 човека публика и опитите на Лашет да го спре удариха на камък. Той нищо не опитвал де, само говорил пред медии, но като го потърсили организаторите да го питат на какво основание критикува, не отговарял. Такива събития в Германия са забранени до 31 август и могат да се провеждат при спазване на хигиенни изисквания. А покрай Black Live Matters в Кьолн видях толкова струпан без дистанция народ, че Каварна Рок Фест пасти да яде по мои спомени.
Нищо чудно да го спрат все пак, дотогава има още време.
Ще следя дали ще има развитие в тази посока.

# 24 033
# 24 034
Ето и най-сетне нормална петиция за ДО.
Би следвало да удовлетвори всички, и тези, които искат да е присъствено, и тези, които искат да е онлайн.

https://www.peticiq.com/283028?uv=27182546

Изискванията и нещата посочени в петицията не нарушават ничий права, не се иска налагане над хората, с различно мнение.
Не знам единствено това за маските как ще се приеме. То може да е голям препъникамък.
Също не знам дали сборни класове от цяла България няма да поставят в неизгодна позиция децата, когато се върнат присъствено. Те ще са един вид "нови" за съответния клас, дано това не ги направи "таргет", особено че ще бъдат посочени като болни, нещо което по принцип не се афишира много в училище.

ПП. Да, да знам, че със само една племенница, не мога да се меря с майките, които са раждали, как. Не е като да съм била част от живота ѝ вече толкова време и то доста по-загрижена и ангажирана от част от майките. Просто изказвам мнение. Някак не ми се чакат 8 години, докато моето влезе официално в училище.

# 24 035
Би следвало да удовлетвори всички, и тези, които искат да е присъствено, и тези, които искат да е онлайн.

Доста нелогични неща прочетох в тази петиция, даже съм леко в шок от някои.

# 24 036
  • София
Ако става въпрос за Sofia Summer Fest - то той е на доста голяма площ и не се очаква голямо струпване на хора. Не че тълпите са чак такъв проблем явно (справка - протестите, морето).

Протестите чак такива тълпи ли са? Че снимките все ги дават едно такова отблизо, една няма от птичи поглед да се прецени реално. Не ми се струва изобщо да са толкова много хората или толкова нагъсто.

# 24 037

И аз съм посочила две неща, които ми се струват... Да кажем, не съвсем ок.
Но в създадената ситуация, реално трябва да се търси баланс, между едното и другото.
Няма как да налагаш на застрашените хора да си пратят децата в училище. Не можеш и да отнемеш училището, на децата, които искат и нямат проблем да бъдат там. Въпросът е как да се направи, за да са максимално доволни и едните и другите.
Компромис е учителите, които са застрашени също, да водят ДО по желание.
Наистина не виждам как ще се правят сборни класове от "цяла България", защото това изолира децата от техните класове и ги поставя в много неприятна позиция.

# 24 038
А "навън" живота си върви....Вървят колоездачни обиколки на Европа, на 29.08 започва Тур дьо Франс, на 31.08.-US Опън, дори не мога да изброя всички фестивали, спортни и други събития, състояли се и у нас, и по света.
И?
Нищо.

Животът си върви, ама не като преди. Откритото първенство на САЩ (US Open) ще се проведе без фенове по трибуните, а по време на турнира ще се спазват много стриктни противоепидемични мерки включващи карантина и регулярни медицински прегледи.

https://www.tenniskafe.com/atp/us-open-i-rolan-garos-shte-se-provedat-po-plan/

Дисквалификация и глоба грозят играчите, нарушаващи ограниченията на US Open

Американската тенис асоциация (USTA) оповести част от противоепидемичните мерки, които участващите на US Open играчи ще трябва да спазват. Според разпоредбите играчите и щабовете им ще се намират в т.нар. „мехур“, в който всички те ще подлежат на регулярни медицински тестове и ще могат да посещават само определени части на Ню Йорк.

След пристигането си в „Голямата ябълка“ играчите задължително ще се подлагат на PCR и ще трябва да бъдат изолирани, докато резултатът стане ясен. Това би могло да отнеме до 24 часа.

„Ако играч напусне територията на комплекса без писмено разрешение от началника на медицинския отдел или директора на турнира, въпросният играч ще подлежи на дисквалификация и финансова санкция. Играчът ще спечели точките за ранглистата, полагащи се за последния завършен от него кръг преди дисквалификацията“ гласи правилникът на USTA.

Санкциите ще бъдат много строги и за гостите на играчите, които нарушат протоколите за безопасност. Те няма да бъдат глобени, но ще им бъде отказана акредитация за следващото издание на турнира и ще бъдат помолени незабавно да напуснат хотела, в който са настанени.

Все още обаче има някои неизяснени подробности около организацията, като например в какво точно ще се изразява „мехурът“. Някои играчи ще отседнат в хотел, докато други ще наемат къщи или апартаменти. За играчите от втората група ще бъде осигурена денонощна охрана, която ще следи за спазването на мерките.

Организаторите предвиждат и два възможни варианта за тестване в зависимост от резултата от PCR теста за антитела. След първия тест при пристигането си играчите ще се подложат на втори 48 часа по-късно. В зависимост от това дали резултатът е негативен или позитивен играчите ще бъдат тествани съответно на всеки 4 и 7 дни. Ако играч откаже да се подложи на теста за антитела тестването ще бъде през 4 дни.

Организаторите заявиха още, че има разработен план в случай на регистриране на положителни проби за коронавирус по време на турнира, но не разкриха при какъв брой заразени се предвижда прекратяване на надпреварата.

https://www.tenniskafe.com/atp/diskvalifikatsiya-i-globa-grozyat … iyata-na-us-open/

# 24 039

По нашето черноморие втори месец е Фул...е, пак нищо, не съм чула да мрат като мухи там.Нито по родните си градове....
Не знам дали е БЦЖ, кисело мляко или ракията, но определено вирусът не ни "обича".

За щастие и аз стигам до този извод.
Дай Боже и занапред!

# 24 040
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/08/19/4104084_v_italiia_korona … ef=home_NaiNovoto

В Италия коронавирусът пътува с летовниците
Според последния седмичен доклад, публикуван от министерство на здравеопазването, средната възраст на новите случаи се е понижила от 68 на 39 години и броят на заразените във възрастовата група под 19 години е нараснала десетократно.
В неделя Италия обяви, че затваря всички дискотеки и носенето на маски става задължително на най-посещаваните обществени места между 18:00 часа и 06:00 часа сутринта, припомня АФП, цитирана от БТА.

# 24 041
@Sunshine_Reggea ако "теглим чертата" колко починаха от всички заразени в този дом, колко все още са в тежко състояние?
Аз прочетох доста логични неща, но предлагам присъствието в клас да не е за повече от 12-15 ученика по-конкретно в райони в България с високо ниво на зараза или големите градове. Другата част да е на ДО или да присъства в час дистанционно. И така групите да се въртят ако няма рецидиви или спадне нивото на зараза до ниско ниво достатъчно за отваряне на пълен капацитет. Не знам до колко е реално и може ли да се реализира, но смятам доста училища ще могат да се справят.

# 24 042
  • София
Скрит текст:

Протестите чак такива тълпи ли са? Че снимките все ги дават едно такова отблизо, една няма от птичи поглед да се прецени реално. Не ми се струва изобщо да са толкова много хората или толкова нагъсто.

Имам преки наблюдения от Орлов мост - там тези, които стоят постоянно по палатките, са си доста близки и по цял ден са натикани един в друг. Отделно, че голяма част от вечерния протест се изсипва баш там вечер да пие бири и да бистри политиката, та още повече струпване се получава.
Колкото до дома в Русе - не важеше ли максимата, че всеки живот е важен? За мен спасените животи са не по-малко важни от загубените.

П.П.: Pehoko, надявам се да си добре!

# 24 043
Подписах петицията, въпреки че наистина имаше недомислени неща.
Важното е да се покаже, че мнозинството далеч не са съгласни с присъствено започване на учебната година.

Истината е, че почти няма начин да се измисли вариант, при който всички да са доволни.
За мен най-приемливо е да започне изцяло годината като ДО, а вече идните месеци при промяна на обстановката може да се мине присъствено. Дай Боже!

# 24 044

Изискванията и нещата посочени в петицията не нарушават ничий права, не се иска налагане над хората, с различно мнение.
Не знам единствено това за маските как ще се приеме. То може да е голям препъникамък.
Също не знам дали сборни класове от цяла България няма да поставят в неизгодна позиция децата, когато се върнат присъствено. Те ще са един вид "нови" за съответния клас, дано това не ги направи "таргет", особено че ще бъдат посочени като болни, нещо което по принцип не се афишира много в училище.

ПП. Да, да знам, че със само една племенница, не мога да се меря с майките, които са раждали, как. Не е като да съм била част от живота ѝ вече толкова време и то доста по-загрижена и ангажирана от част от майките. Просто изказвам мнение. Някак не ми се чакат 8 години, докато моето влезе официално в училище.

Петицията иска неизпълними неща.
- Задължителни маски, това е много хубаво пожелание, ама няма да се спазва. Малките ще ги свалят, защото им пречат, големите - защото считат, че са неуязвими или поне от тинейджърското чувство за противопоставяне "Те ли пък ще ми кажат".
- Това за прозрачните предпазни прегради между децата е утопия, никой няма да даде пари за такива. А и в затворено помещение няма да вършат никаква работа, децата пак ще си дишат същия общ въздух.
- Апаратите за обеззаразяване - едно, че и за тях няма да се дадат пари, и главно - кога ще се прави това обеззаразяване и къде ще са децата в това време?
- За учителите е ясно, че ще изпокапят за нула време и това за непоставянето им под карантина при контакт (тази гениална идея сега я чувам) просто няма как да сработи. Не за друго, ама голяма част от тях елементарно не само ще се заразят, но и ще се разболеят. При нас едно над 80% от учителите са над 50, не им знам здравословното състояние, но предвид, че повече от половината са силно закръглени, на тази възраст вероятно имат я високо кръвно, я диабет
- Разделянето на децата по признак "с хронично заболяване и без такова" за присъствено и дистанцинно обучение е дискриминация и няма да мине, а не е и правилно подобно стигматизиране. Същото се отнася и до задължиелните маски и прегради само за застрашените деца.
- Меренето на температурата на входа не мисля, че ще има някакъв ефект. Болно дете вече с температура ще го спрат от училище самите му родители, а заразеното безсимптомно няма температура и ще заразява спокойно останалите. Да не говорим за качеството на термометрите и чудесата, които показват, всеки ги е виждал.
-"Ббезплатни тестове за учители, ученици и семействата им в случай на заразен в съответното училище" - забрави, това са такива средства, че е изключено някой да ги отпусне. Без да броим, че аз не искам да бъркат в носовете на децата ми през ден, и сигурно не съм само аз.

Личното ми мнение - единственото разумно нещо, което може да се направи в положението, до което поради тъпотия на управляващите и вроден балкански бабаитлък на голяма част от населението сме се докарали, е да се организира с част от учителите дистанционно обучение чраз конферентна връзка, а за останалите присъствено с по-младите, здрави и безстрашни учители. И да се остави решението за това в коя група да е конкретно дете единствено на желанието на родителите.

Общи условия

Активация на акаунт