COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 895
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 165
Не е нужн да се сатанизира лечението с АБ. Когато лекувахме щерката от пневмония в болница (с 2/3 ляв дроб с инфилтрат и дихателна недостатъчност) я лекуваха с 2 вида венозни АБ плюс трети после вкъщи. 4-годишно, 17 кг. Ами нищо не ѝ стана. Даже и имунитетът не ѝ падна.

# 24 166
  • Немция
Хубаво родителите на деца с диагноза ще могат да избират, ами за родителите с диагноза нещо? Или ако има онкоболен родител е ок детето да си ходи на училище, пък ако свети ма̀слото на майка си, е в реда на нещата.
Голямото ми дете има приятелче, чийто баща е онкоболен и в етап на лечение. Детето не ходи на училище, учи дистанционно, избягват всякакви контакти, доколкото е възможно, защото разболее ли се бащата от ковид, става лошо( има рак на белия дроб).
Става дума за Германия.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 10:57 от Бибит

# 24 167
Уау, катарзиса на някои потребители по отношение на Швеция е впечатляващ. Hug

Я да чуем пак тезите за "Шведския Мангъров", "д-р Тенгеле" и прочее ... Grinning

Жалко за шведите, че въпреки иначе перфектното справяне с вируса си оставиха оголени старческите домове. Жалко и че икономиката им ще пострада заради световната криза, независимо, че я оставиха отворена...

# 24 168
  • София
Шведският Мангъров си призна грешките и промени стратегията, така че какво има да се впечатляваш.

# 24 169
Как тълкувате следното:    Хасково   135      2  за последното денонощие -  от тук https://coronavirus.bg/bg/statistika   ,     и какво е отразено тук -     https://haskovo.info/133375/%d1%82%d1%80%d0%b8-%d0% … %b2/   

# 24 170
Шведският Мангъров си призна грешките и промени стратегията, така че какво има да се впечатляваш.

Кое е променил? Затвори страната наложи локдауни, сложи КПП-та, забрани разходките в парка? Grinning
И какво значи "промени стратегията" ... нали цялата държава беше "пламнала" и било твърде късно за натискане на спирачката?
Нали есента щеше да бъде страшно в Швеция?

Излезе човека, призова за още малко понатискане на кривата и да се спазва социална дистанция и хоп - епидемията спихна.

# 24 171
Те и нашите хора го правят ама ... мерките спрямо населението. Пак добре, че много хора спазват. Досега де. След 15 септември силно ще намали този брой, при това принудително.

# 24 172
В Швеция спихна със социална дистанция, а у нас спихва дори без такава...😂🤣😆
Протести, хепънинги, концерти, барове. Всичко е на макс и какво стана...1.8 % позитивни от днес..😆
Наесен ще се въртят и чудят как да вдигат бройките и да държат народа уплашен.

# 24 173
В Швеция не е имало КПП-та, имаше препоръка да не се пътува из страната. Но за българските "шведи" понятието "препоръка" е все едно няма никакви мерки. докато за истинските шведи това не е така. И да в Швеция отдавна се отказаха от мангъровщината, въпреки че тя там никога не е била в такъв екстремен вариант, какъвто се рекламира в България.
 В Швеция също така не са забранявали ходенето в парка, предполагам защото шведите не са ползвали парковете да се събират на тумби и да купонясват там. А и за разлика от България в Швеция имаше не малко глобени и затворени заведения, в които се нарушаваха мерките за социална дистанция, мерки, определени от здравните власти, а не от собствениците на самите заведения...
В България икономиката никога не е била затваряна с изключение на места за забавления и масови събирания, които бяха затворени и в Швеция. А туристическият сезон в България беше провален не от мерки, а от неспазване на мерките, което беше повече от ясно, че ще стане, като започнахме да се помангърчваме просто набързо ни сложиха в черните списъци.
Пейките в парка  не са съществена част от икономиката.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 11:45 от LillyM

# 24 174
Според пост на PURE от 26 юли Швеция вече има по-малко случаи от България, Тенгеле е доволен от спада на всички криви, въпреки пренаселването по плажовете и хубавото на шведската стратегия е, че мерките са едни и същи от самото начало. Да му мислели останалите, които не могат постоянно да отварят и да затварят и щели да изпробват шведския модел.

На 18 юни пак PURE пише следното "Няма контрол над епидемията в Швеция", "Животът си тече все едно вирус няма", "Сега е пламнал и най северния шведски район Норботен. Масово заразяване на стотици миньори, които пък разнесли заразата в целия регион." и "Никой не носи маски където и да е, то и маски по аптеките няма".

38 дни разлика между двата поста. Thinking Thinking Thinking

Швеция ясно показва и доказва, че всички мерки над социална дистанция, повишена хигиена и тестване на контактни и изолиране на положителни са умишлено съсипване на икономиката и на човешки съдби. Mask
А нашите тиквеници, които демонтираха пейки, забраниха спортуването и ходенето на планина и попречиха на хората да си отидат на вилата, без това по какъвто и да е начин да повлияе на разпространението на Ковид (естествено!) ще бъдат съдени от историята. От друг, видно, няма да им се иска сметка.

Да му е приятно плажуването на Мутафчийски. Знаейки нарцисизма и любовта му към славата и чешане на егото, предполагам лежи на една от онези плажни кърпи със собствения му лик. Close

# 24 175
Спадът наистина е доста осезателен, ще видим дали ще се задържи. ББ сега пак тръби, че ние сме най-велики - ето, случаите намалявали. И така да е, той няма абсолютно никакъв принос. Даже напротив, това се случва въпреки неговите действия. Иначе е факт, че масово не се тестват хора със симптоми и това пречи на реалния поглед върху нещата. Но пък ако въпросните го изкарват сравнително леко и се изолират това не е толкова проблемно. Надявам се хората да са по-отговорни, за да вървят добре нещата. Мога да дам два примера за напълно противоположна реакция на човек към собственото му неразположение:
Скрит текст:
Във фирмата на МП един от служителите проявява симптоми вечерта след работа. Още на другата сутрин отива и се тества. Оказва се положителен. Във офиса им във въпросната седмица са 30 човека (от 150), пожелали сами да работят не от вкъщи. Фирмата поема тестовете на всички, включително и на семействата им. Веднага се дезинфекцира навсякъде и се затваря в офиса.
В почти същото време във фирмата, в която работех до скоро, повечето от един екип (които са в една стая) са изкарали някаква настинка, на крак и в офиса. Едната девойка е имала и болки в гърдите, но е ходила на работа в това състояние няколко дни преди да си вземе болничен. Сега в друг от екипите едно от момичетата е болна. С температура вече близо седмица. Веднага е отишла на лекар и е взела болничен. Пие вече втори антибиотик, но снимката на белия й дроб е без изменения и тя не смята да се тества. Коментира, че явно личната й не се съмнява за корона, за да я прати на тест. Не знаех дали е уместно да се включа в разговора им в общия чат, за да й кажа, че личната и да иска много трудно ще й предостави възможност да се тества. Във фирмата още от самото начало се гледа подигравателно на мерките и на "прекалената предпазливост", така че ми се струва нормално и хората вече да приемат, че няма от какво да се пазят. Дано всичко е наред при тях и няма други боледуващи.

# 24 176
  • При семейството си
Как тълкувате следното:    Хасково   135      2  за последното денонощие -  от тук https://coronavirus.bg/bg/statistika   ,     и какво е отразено тук -     https://haskovo.info/133375/%d1%82%d1%80%d0%b8-%d0% … %b2/   

От haskovo info: "Днес информационната система отчита два нови случая в Хасково. Извършена е корекция на бройките, след като вчера бяха отчетени с два случая повече в региона."

# 24 177
Аз наистина не виждам логика да намаляват случаите. Възможно ли е да изчезва вируса, но само в Бг? Другото което ми прави от известно време впечатление е, че в другите страни разболелите се медицински специалисти бяха някъде около 10-15% от болните. При нас са около 5%. Как постигнахме и този феномен? При условие, че повечето лекари подценяват вируса и мерките?
П.с. Малко разводняване и от мен. Аз съм "прескачала трапа" досега три пъти. И трите пъти до трапа съм стигала с "помощта" на лекари. И не, не съм стигала до лекари защото съм била болна, а заради бременности и преглед/изследване самоназначени от мен. И съм убедена, че ако живеех в Германия, нямаше да ми се налага да прескачам трапа и веднъж дори. Защото там лекарите са стриктни, не са мърлячи, спазват оперативните си протоколи, и не се лакомят за пари.
Та, аз все още не съм умряла, въпреки усилията на лекари, но много хора с по-слаби организми  умират... Затова и по време на ИП трайно се движехме под смъртността за 2019г. Но пък болниците бяха празни.

Не съм убедена, че лекарите в Германия са по-добро от нашите (или поне не всички). Моята приятелка, живееща в Германия, беше със силни болки в корема. Ходи по какви ли не доктори и и правиха всякакви изследвания, накрая и казаха, че и няма нищо и й дадоха някакви лекарства. Дойде си в България и нашите лекари й откриха рак последен стадий.
Та така с немските специалисти 😥

# 24 178
За мен Кунчев се оказа прав, че горещото време ще възпрепятства вируса. Основно плъзването му е в закрити и добре охладени помещения.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 12:02 от BacuTy

# 24 179
  • Mostly in my mind

От haskovo info: "Днес информационната система отчита два нови случая в Хасково. Извършена е корекция на бройките, след като вчера бяха отчетени с два случая повече в региона."
Да, вчера отчетоха 10 случая в ИС, а е трябвало да са 8. Двата от вчера са към днес, т.е. 4. Защо, как, не мога да схвана логиката, честно. Joy

Общи условия

Активация на акаунт