COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 578
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 420
Само дето в линка има продължение на новината.
Евентуалната телена оградата няма да срещу "българския Ковид" и евентуалното му прелитане през границата, а с цел опазване от нов емигрантски поток. Ковид просто е добро извинение в случая. Същото смятат да направят и на македонската граница.
Бежанците, ясно.

# 24 421
Служителите на NHS участват в изпитание, за да видят дали кучетата могат да подушат Covid-19 - дори при хора, които са безсимптомни.
Единадесет болници в UK участват в проучването, като учените се надяват поне 3500 служители да предоставят "проби от миризма".
Ако изпитването е успешно, кучетата могат да бъдат използвани на летищата във Великобритания за екранизиране на хора, пристигащи от чужбина.
Изпитването се води от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина, в сътрудничество с университета в Дърам и благотворителните медицински кучета за откриване на базата на Милтън Кейнс.

Кучешките носове вече успешно са открили различни видове рак, болестта на Паркинсон и малария, заяви ръководителят на благотворителната организация Клеър Гост.

Изследователите смятат, че животните потенциално биха могли да скринират до 250 души на час.
Джоан Уолш, водещата медицинска сестра на Кеттеринг, казва: „Нашият принос включва набиране на служители доброволци от колеги, които са на път да направят тест с тампон за Covid-19.
„Изпращаме пробите, заедно с това дали човекът е тестван положителено или отрицателено за Covid-19, до екипа, който прави изследванията с кучетата в Милтън Кейнс.
"След това може да се сравни с реалните резултати от теста върху човека, за да се види дали кучето е било правилно."

Пациенти, които имат леки симптоми на Covid-19 и ще, или са имали тест с тампон, проведен в предишните 24 часа участват в изпитанието.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-northamptonshire-53851805

# 24 422
Аз така от невинна настинка, завършила със зверска кашлица преди две години направих сърдечни усложнения.
Първо се наложи да си самоназнача антибиотик, защото според лекарката, която тогава ме преглежда нямало проблем и дробовете ми били чисти - нищо че щях да ги изплюя от кашляне. След това почнаха едни странни проблеми, които чак третия кардиолог диагностицира като ми сложи уред да ми записва сърдечния ритъм 24 часа. Останалите пускаха 3секунди кардиограма дето нищо не показваше. Та пих месец два бетаблокери.
Не са безопасни даже тривиалните вирус чета и ако човек сляпо вярва на всеки лекар може да е фатално. Кардиологът тогава ми каза, че съм извадила голям късмет, въпреки че съм закъсняла със самоназначения ми антибиотик.

# 24 423
Рискът да се заразиш с ковид по време на полет е много малък

Рискът се оценява на 1 на 4300. Ако средната седалка е свободна, тогава рискът пада на 1 на 7700.

Причините:
В модерните самолети, въздухът се сменя на всеки 2-3 минути с нов, а повечето самолети имат система за филтрация, която улавя 99% от частиците.
Това както и въведените мерки за задължително носене на маски от пътниците и екипажа, мерене на температура и повишена хигиена.

https://edition.cnn.com/travel/article/odds-catching-covid-19-fl … ss-scn/index.html
Да бе, повярвах им. А ще кажат ли кои са тези модерни самолети и дали се ползват от авиокомпаниите или само така си говорят.

# 24 424
  • София
Рискът да се заразиш с ковид по време на полет е много малък

Рискът се оценява на 1 на 4300. Ако средната седалка е свободна, тогава рискът пада на 1 на 7700.

Причините:
В модерните самолети, въздухът се сменя на всеки 2-3 минути с нов, а повечето самолети имат система за филтрация, която улавя 99% от частиците.
Това както и въведените мерки за задължително носене на маски от пътниците и екипажа, мерене на температура и повишена хигиена.

https://edition.cnn.com/travel/article/odds-catching-covid-19-fl … ss-scn/index.html
Да бе, повярвах им. А ще кажат ли кои са тези модерни самолети и дали се ползват от авиокомпаниите или само така си говорят.

За мен е показателно, че дори когато през март и април имаше хора с доказан кови, не се бяха разболели целия самолет. Дори не съобщиха за един болен или заразен от тези полети, а все пак на борда е имало поне 100 човека при всеки полет.
Мисля, че няма самолет без такива модерни филтри, дори да е имало, са им сложили защото никоя авиокомпания не би рискувала да бъде обявена за опасна, особено при тези силно намалели полети в момента .

# 24 425
  • София
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/sin-na-byl … veshtite--6113837

Още за случая с починалата от ковид българка в Гърция. Поискали 2800 евро от сина й, за да му дадат вещите й.

# 24 426
Вероятно е така в Софиямед. В много болници няма проблем да влезеш е така за изследвания. Майката на Фани също е била така в началото. Големият проблем идва,когато пациента е сериозно болен, не дай Боже да има нужда от интердисциплинарен екип или да има неясна инфекция. Край. Никой не иска такъв таралеж в гащите. Такива пациенти искат, дето да си седят в лукс стаята и да има направят 2-3 изследвания, и да не ги ангажират за нищо. Да си се обслужват сами и да не ги занимават.

# 24 427
Миналата седмица влязох по спешност в болницата във вътрешни болести . Искаха ми тест за ковид. На входа на спешното ни мереха температурата. Аз имах към останалите симптпми темп 37,5, както и високо кръвно и аритмия които не съм имала дотогава.  Личната ме бе посъветвала ден преди това да си направя тест за ковид - отрицателен.  Всички в стаята ми също бяха приемани с тест за ковид. Чух единият лекар да говори по телефона с някакъв познат, че ако не е спешно нещо ,  по- добре да не постъпва, ако не търпи отлагане да си направи тест и ще го приемат. За провинцията става въпрос.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 12:35 от _re_ge

# 24 428
Май не спасяваме туристически бранш, а болничен... Ама под прикритие... Няма да им дам 120 лева.. Няма...

# 24 429
  • София
Моя близка беше в 2 болници (в провинцията и във ВМА) в рамките на десетина дни. Никъде не ѝ е искан тест, за да я приемат, не е тествана и на място.

# 24 430
  • Там,където се събуждам щастлива.
Няма ли отделени пари от Правителството за тестове и къде отиват? В момента се налага рекет върху хората. И, когато се стига до момент да избираш между това да си платиш сметките или да направиш тест, съвсем естествено ще е първото.

# 24 431
Вероятно вече не смеят да искат, зашото МЗ вместо да плаща тестове при прием, заяви, че нямат право да искат тест.

# 24 432
Май не спасяваме туристически бранш, а болничен... Ама под прикритие... Няма да им дам 120 лева.. Няма...
Зависи как го приемаш. За мен не е "да им дам", давам ги за здравето си. За какво да ги пазя, ако загубя него.

# 24 433
Сърбия вдига телена ограда по границата с България заради ковид

https://dnes.dir.bg/svyat/sarbiya-vdiga-ograda-i-po-granitsata-s-balgariya

Е, бива ли така, нали почти преборихме пандемията вече.

# 24 434
Немски вирусолози преди повече от месец казаха, че не само мутирал, но имало хора заразени с два щама едновременно. Работеща ваксина още няма. Освен Щеклер и Дорстен, вече и други вирусолози имат наблюдения, че вирусът отслабва и най-често се изявява като хрема.

https://www.google.com/amp/s/amp.focus.de/gesundheit/news/virolo … _id_12338134.html
Този вирус има няколко щама, последно бяха към 6 вида (у нас бяха открили 3 от тях), но нито един от тях не е нов вид вирус какъвто реално е мутирал вирус. Ако е такъв PCR тест няма да може да го отчете а ще се наложи наново да се прочете генома.  В статията се посочва, че това може да стане след години а не в рамките на месеци.
Цитат
Дотогава просто не знаете дали сегашните разработки на корона вече имат тенденция към отслабване. Във всеки случай ние сме далеч от „безобидна настинка“. Многократните предпазни мерки, повтаряни като мантра, се прилагат, за да се поддържа броят на инфекциите нисък. Защото в едно нещо Sars-CoV-2 определено не е отслабнал: остава силно заразен.

Общи условия

Активация на акаунт