COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 358
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 555
Петър Велков след срещата с МОН днес.

https://www.facebook.com/1288605388/posts/10216900030354876/

# 24 556
Тъкмо гледах кадри от погребението на Доростолския митрополит.
Нали болните/ заразени ги погребват в цинков ковчег, без публика.
Този му направиха салтанати като на цирк, Бог да го прости.

# 24 557
Това наистина би било най-голямата глупост. Всеки да си решава сам. Половин клас присъствено също не върши работа. Или се затварят всички, или никой. Наистина не виждам как ще се организира обучението така. Просто в оставащите дни до началото на учебната година се надявам директори и учители да впрегнат сили и наличен ресурс, за да се осигури нормално ДО. Ако ще го има, което ми се струва много вероятно. Много хора се оплакаха преди, че всеки от учителите е бил в различна платформа, различни профили за децата, безумни срокове за изпращане на домашни и тн. Има как да се подходи и да се използват технологиите за нещо такова. А не после да са виновни лекарите и да се съдят, ако стане трагедия.
Тази учебна година вече ДО ще бъде унифицирано - МОН реши да се използва платформата Microsoft.  Но, като гледам, засега МОН са твърдо за присъственото обучение.

# 24 558
Тъкмо гледах кадри от погребението на Доростолския митрополит.
Този му направиха салтанати като на цирк, Бог да го прости.
Е той е митрополит все пак. Има си ритуал.

# 24 559

Това пък откъде накъде? Да не би тленните останки да са заразни?

# 24 560
Току що ми се мярна като новина, че 63 възрастни от домът за стари хора в Русе са оздравели.
Явно вирусът не е толкова страшен?! Вече не зная на какво да вярвам като информация. 😶
Аз все повече се разубеждавам от това колко страшен е страшния вирус....

Въобще не се разубеждавайте. В Квебек( 8,5 млн)  има 5730 починали, 75 %  от тях са от старческите домове. От тези 5730,  3464 са в Монреал ( 2 млн).

На този фон, стига да е вярно, в България няма вирус. То и толкова бабички накуп нямаме.
Моля? Аз лично познавам поне 5 човека, които в момента са на 90 или повече години и са живи и в доста добро здравословно състояние, не са в домове за обгрижване. А нямам кой знае колко много познати. Във всеки случай не познавам 7000 нашенци в Бг, така че явно броят на тези хора е доста голям. Младите това не ги интересува, но ниската средна продължителност на живота у нас се дължи на две неща - много висока смъртност сред млади хора и на тези от махалите, които изобщо не се интересуват за здравето си, докато не стигнат до спешното и техни роднини не набият поредния дежурен лекар. Предполагам, че ако има някой на 90+ в махалите, ще е уникален случай.
Есента почина свекъра на сестра ми на 91, няколко месеца по-рано му купиха нов голям таблет, защото старият се счупи, и той под луди всичките си роднини, че няма как да следи всичко актуално.
Става дума за толкова възрастни на едно място,в старчески домове

# 24 561
Това е част от цирка.

Ама каква част от цирка, как въобще е възможно да се приема такова нещо? Имам предвид от хората, за управляващите нищо не ме учудва. Защото тук чета възмущение, че някой не е погребан по този начин, не че другите са.

# 24 562

Това пък откъде накъде? Да не би тленните останки да са заразни?
Наистина ли сега разбирате за погребването на починалите с Ковид?Иначе,да,странно е?Няма аутопсии,няма нищо...Всичко скрито,покрито...незнайно защо...

# 24 563
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Извънредното положение до края на месеца ли беше? Ако не го удължат много се съмнявам някой да сложи маска..
,
Тези, които слагат маска не го правят заради извънредната обстановка, вЕрвай ми.
Достатъчно много смелчаци, революционери, борци за свобода и радетели за бърза и мъчитела смърт на Бил Гейтс си се движат без маска и сега, въпреки цялата извънредност.

Моите деца присъствено на училище няма да отидат, каквото ще да пее радиото.

# 24 564

Наистина ли сега разбирате за погребването на починалите с Ковид?

Да. 😣

# 24 565
https://www.monitor.bg/bg/a/view/doc-kamenova-autopsiite-na-boln … en-mashtab-212251

За да не цъкаме излишно с език и да не се лутаме по пътечките на забавните конспиративни теории - защо аутопсиите не са толкова често практикувани.

# 24 566
Извънредното положение до края на месеца ли беше? Ако не го удължат много се съмнявам някой да сложи маска..
,
Тези, които слагат маска не го правят заради извънредната обстановка, вЕрвай ми.
Достатъчно много смелчаци, революционери, борци за свобода и радетели за бърза и мъчитела смърт на Бил Гейтс си се движат без маска и сега, въпреки цялата извънредност.

Моите деца присъствено на училище няма да отидат, каквото ще да пее радиото.
Ммнне...Ако няма удължаване,повервай...98% на 1.09. още 12:01ч. ще са хвърлили маските...

# 24 567
Брееееей, много послушен народ бе, само законът му е спирка Grinning

# 24 568
Преди дни нали обсъждахме откъде са се вдигнали бройките в Силистра.
Лично аз разбрах за него, че е болен на 02.08.- познати щяха да си кръщават детето при него, но са се отказали като научили. Колко ли са минали през църквата..

# 24 569
Испания през последните 14 дни е регистрирала близо 67 000 нови случаи.

Броят на новопотвърдените случаи в Испания продължава да се увеличава и сега испанският епидемиолог предупреждава за ситуацията, пише The Guardian.

- Едно е сигурно: това не върви добре, каза Фернандо Симон на пресконференция вчера.

- Ако процентите на инфекция продължат да се увеличават, независимо от това дали случаите са леки, мнозина ще се окажат в болница и на интензивно лечение и много от тях ще умрат.

Само през последните две седмици в страната са регистрирани 66 905 потвърдени случая. Това означава, че страната има най-високия 14-дневен интервал за честотата на заразяване в Европа в момента.

Повече една четвърт от новите проценти на зараза са открити в столицата Мадрид, която също беше описана като епицентър на предишната криза  през март и април.

"Епидемията не е извън контрол на национално ниво, но има някои специфични места, където е", каза още Симон, без да навлиза в подробности, според The ​​Guardian.

Смъртният брой се е увеличил и в Испания. 131 души са загинали през последните седем дни. Преди един месец това число беше 12.

През изминалата седмица около 1400 пациенти с корона са попаднали в болница. Това е почти удвояване в сравнение с предишната седмица.

Общи условия

Активация на акаунт