COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 387 978
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 645
В Германия днес има 2034 нови случая, което последно се е случвало преди четири месеца.

# 24 646
  • София
Моля хора, които повечко информация за Германия и други страни или поне знаят немски и следят нещата, да кажат малко инфо как вървят нещата в тамошните училища и детски заведения, има ли повишена заразяемост сред деца и учители.

# 24 647
Скрит текст:
И после се чудим защо има вътреболнични и изобщо инфекции, свързани с медицинския персонал! Ако самите медици бойкотират правила, не спазват правила, то какво да очакваме от обикновените хора? Лекарят да си мисли каквото си иска, но да спазва инструкциите! Извън работното си място да живее както иска. Щом аз на работното си място мога да спазвам правилата, значи и той може.
Именно. Тръгне ли вътреболнична зараза с ковид , си отговорен за пациентите, за колегите . Отделно е невъзможен приема на нови пациенти.

На мен лично темата за бойкот за защитно облекло, когато лекарски персонал е помежду си заради ковид не ми е позната за болницата, от която имам информация.
И за щастие досега нямаше случаи на заразен персонал.
Иначе е ясно - свят пъстър, хора различни.

Мисля, че едно по-сериозно отношение към ковид никак не е излишно.

Ами те една част от персонала го прекараха така или иначе. Но не са имали вътреболнична инфекция, нито пък починали пациенти с ковид. Може да са имали и късмет просто, не го изключвам. Но все пак говорим за неносене на маска в лекарската стая само, иначе навсякъде другаде са си с маски. Ти ако влезеш в Пирогов, ще припаднеш.

Софт, къде пък ги заключват чак? Да не е бил с психиатрично заболяване човекът и това да е наложило да е в заключена стая?

Андариел, точно днес четох, че според РКИ училищата не играят особена роля в разпространението на инфекцията . Имало е само 31 огнища и 150 инфектирани общо.

# 24 648
Засега не се чува нищо за повишена заразяемост. Не се чуваше и когато имаше по 5-6000 новозаразени на ден.

Според скорошно изследване на института Робърт Кох, училищата не играят никаква роля в пандемията поне досега. Имало е общо 31 огнища и 150 инфектирани. Същото се отнася и за офисите, хотелите и ресторантите. Почти всички зарази ставали в частни жилища и старчески домове.

https://www.welt.de/vermischtes/live206935325/Corona-Lage-live-A … t-RKI-gering.html

В Арена Лайпциг в момента се провежда концерт-експеримент с няколко хиляди посетители. Целта била да установят колко са опасни такива събития. 😶

https://www.n-tv.de/panorama/10-58-Hunderte-warten-Mitarbeiter-v … icle21626512.html

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 12:57 от Анонимен

# 24 649
Скрит текст:
Току що ми се мярна като новина, че 63 възрастни от домът за стари хора в Русе са оздравели.
Явно вирусът не е толкова страшен?! Вече не зная на какво да вярвам като информация. 😶
Аз все повече се разубеждавам от това колко страшен е страшния вирус....
Аз като видя, колко са починалите там, се убеждавам в обратното...... Смъртността до момента в дома за стари хора в Русе е 7,35%, което е страшно много, ако бяха 63 оздравели и нито 1 починал или максимум 1, мога да се съглася че не е толкова страшен. Разбира се не е страшен за всички, но за рисковите групи е сериозен риск карането на вируса.

Без да изпадаме в безумни спорове, но всяко заболяване е по-сериозен риск за "рисковите групи" - от настинката до "обикновената" пневмония (която не пожалва и децата).
Хайде де, кажи кое е това друго заболяване с около 1 % смъртност и същата заразност. Защото тогава ще стане ясно, че споровете наистина са безумни и не са мръднали на йота от месец март. Изобщо няма да отварям дума за уврежданията, които вече се разкриват, че остават след боледуване. Дори аз съм шокирана от мащабите, въпреки че очаквах, че ще има такива.

# 24 650
  • Немция
В Германия днес има 2034 нови случая, което последно се е случвало преди четири месеца.
Имаш ли инфо какъв процент са внесените инфекции , които са от тествани туристи?

В училището на малкия, втора седмица от началото, получихме съобщение, че в класа на детето има майка с подозрение за ковид. Минаха 3 дни, така и не разбрахме какъв е теста. Rolling Eyes През това време децата бяха на училище, родителите с обичайното им ежедневие.

# 24 651
Починалите ми се иска да са по малко. Последната 3-тина на Август ми се иска да видим сериозен регрес на вируса. Много е важно, за да имаме лек есенно-зимен период. Иска ми се да видим в този период под 6 починали средно на ден. За да регистрираме че наистина има сериозно отстъпление на вируса през лятото, докато има много фактори в наша полза, които ще е хубаво да сме ги използвали максимално, за да имаме дългосрочен успех в борбата с вируса. Дали сме ги използвали максимално, и свиването на епидемията е сериозно, починалите ще го покажат.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 13:18 от Анонимен

# 24 652
Община Слатина и паспортното на 4-то РПУ са затворени за дезинфекция заради заразени служители.

# 24 653
Скрит текст:
Скрит текст:
Току що ми се мярна като новина, че 63 възрастни от домът за стари хора в Русе са оздравели.
Явно вирусът не е толкова страшен?! Вече не зная на какво да вярвам като информация. 😶
Аз все повече се разубеждавам от това колко страшен е страшния вирус....
Аз като видя, колко са починалите там, се убеждавам в обратното...... Смъртността до момента в дома за стари хора в Русе е 7,35%, което е страшно много, ако бяха 63 оздравели и нито 1 починал или максимум 1, мога да се съглася че не е толкова страшен. Разбира се не е страшен за всички, но за рисковите групи е сериозен риск карането на вируса.

Без да изпадаме в безумни спорове, но всяко заболяване е по-сериозен риск за "рисковите групи" - от настинката до "обикновената" пневмония (която не пожалва и децата).
Хайде де, кажи кое е това друго заболяване с около 1 % смъртност и същата заразност. Защото тогава ще стане ясно, че споровете наистина са безумни и не са мръднали на йота от месец март. Изобщо няма да отварям дума за уврежданията, които вече се разкриват, че остават след боледуване. Дори аз съм шокирана от мащабите, въпреки че очаквах, че ще има такива.

За смъртността веднага ти казвам: пневмонията. 5% смъртност при амбулантно придобита пневмония, 21.9 % при придобита в болница пневмония.
Пък и не знам защо си мислите, че не остават увреждания при тежка пневмония по принцип.

https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/74092/Ambulant-erworbene- … halb-von-30-Tagen

# 24 654
Имаш ли инфо какъв процент са внесените инфекции , които са от тествани туристи?

Над 40%. Останалите са вътрешни случаи.

# 24 655
Моля хора, които повечко информация за Германия и други страни или поне знаят немски и следят нещата, да кажат малко инфо как вървят нещата в тамошните училища и детски заведения, има ли повишена заразяемост сред деца и учители.
В нашия град затвориха две у-ща вече. В нашето у-ще засега всичко е ок, децата са с маски, само в час не. Никой обаче не знае ако има случай дали ще затворят цялото у-ще или само отделен клас или само даболелите..това каза класния. Явно всичко ще се решава на момента и няма универсално решение за провинцията

# 24 656
Габи, пневмонията при КОВИД е усложнение.
И никой не знае как ще протече при него вируса.

# 24 657
Габито, "Със същата заразност" т.е. честота някъде го пропусна между другото. Иначе ако ще си даваме такива примери и аз мога да давам - бясът е със 100% смъртност. Но нито има пандемия от бяс, нито от "придобита в болница пневмония". Малка, но много съществена разлика. Ковид е остро заразно масово пандемично заболяване с потенциал да достигне до огромни части от населението. Сравнявай с това.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 13:14 от LillyM

# 24 658
Скрит текст:
Габито, "Със същата заразност" т.е. честота някъде го пропусна между другото. Иначе ако ще си даваме такива примери и аз мога да давам - бясът е със 100% смъртност. Но нито има пандемия от бяс, нито от "придобита в болница пневмония". Малка, но много съществена разлика.

Ами, Лили, аз затова ти казах, че за смъртността ти казвам веднага. За другите параметри не съм отворила дума.

Дева, тогава го приеми като смъртност при пневмонии, причинени от всички други патогени, освен ковид. Огромна част от които се влияят от антибиотици все пак.
Някой има ли данни за смъртност при пневмония, причинена от ковид? Че сега точно не мога да търся.

# 24 659
Габито,  в момента няма в масова циркулация друг подобен патоген с толкова висока смъртност и увреждания. След него е сезонния грип който си е доста сериозно заболяване и е няколко пъти по-малко смъртоносен от ковид, останалите настинки и т.н. изобщо няма да ги коментирам. Дори болести срещу, които се ваксинираме като полиомиелит и морбили са по-леки от ковид.

И пак ти казвам, сравнявай сравними неща. Иначе пак се връщаме на разговорите от месец март "Ама ти знаеш ли колко по-страшна е еболата". Знам, само че ебола няма никакъв шанс да дойде в България или да предизвика епидемия тук, тя съществува от 40 години и не го е направила, няма и да го направи. Така че от тази гледна точка ебола е доста назад в списъка на нещата, за които да се тревожа.

Общи условия

Активация на акаунт