COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 192
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 630
  • София
Не знам дали само пълни идиоти смятат, че "вирус няма", но току-що президентът каза, че отмяната на честванията на Шипка според него било "политическо решение". Един вид, никой не иска да пази хората от пандемията, всичко е бошлаф и политика... Но стига политика.
Иначе гледам новини, че са излезли резултати от Фаза 1 на ваксината на Pfeizer - приемала се добре от тялото и създавала силен имунен отговор. До края на 2020 г. искат да произведат 100 млн. дози, до края на 2021 г. - 1,2 млрд. дози.
Ето и една таблица за ваксините, страничните им ефекти и имунния отговор:

# 24 631
  • Немция
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Габи, Notaris и други от групата на Шаро Grinning
имам следния въпрос към вас.
Ако имате трибуна, ама не пред изкуфелите бгмамички,
а така, че гласовете ви да ехтят пред тълпата - какво бихте казали?
Вирус няма, вирус има, ама си е вирус като вирус, нищо по-така от грипа, живейте си както сте си живели преди, не се втелясвяйте?
Пазете рисковите - ама как точно да стане - спасявайте се поединично, ако имате съчки в апартамента - да ходят в старчески дом и да се молим някой да не ги подпали там.
Кажете нещо, може пък на фона на цял свят, който е обявил, че сме в пандемична обстановка, България да стане най-умната по всичките земни кълбета и да намери ключа от палатката?
Ама нещо по-умничко и неизтърканичко от чували и камиони за трупове, щото вече твърде морбидно ми идва да се подмята през страница-две. Никой от нас не го очаква, може да се страхуваме, че е възможно да се случи, но не го очакваме, за да ви докажем нещо.
Надявам се, и вие!

Ето това бих казала. На това до скоро май му викаха теория на конспирацията.

https://www.google.com/amp/s/amp.bodyandsoul.com.au/health/healt … 8a902ed5d13f9e8eb
Просто не е чак такъв проблем и е преекспонирано според мен и други лекари. Неслучайно не носят маски.
Не е чак такъв проблем, но е проблем.
Чета редовно тук за лекари в България, отнасящи се подигравателно и безотговорно към мерките в днешната ситуация.

Интересно защо по Немско темата за вируса се приема по-сериозно.
Лекари,медицински персонал и се маскират, и се дезинфекцират, и се надяват да не се заразят.
По ковид отделения се слага по-млад персонал, за да се пазят по-възрастните колеги.

Със сигурност има и такива, на които им се струва преувеличено- особено, ако са по-младички.

# 24 632
Консумеризмът, на който станахме върли поклонници не ни ли учи точно на това? От кога всички, дето първата им мисъл е какво ще стане с икономиката, се притесняват, че някой иска да си увеличи богатството?
И не, не вярвам, че Бил Гейтс е написал този бизнес план, наречен Пандемия от Ковид-19 и как да боцнем повече ваксини, за да станем по-богати.
Изгледай интервютата на Гейтс от 2018 и 2019 г., ще чуеш личните му мисли за коронавирусите и тогава пак кажи в какво вярваш или не вярваш.

# 24 633

Със сигурност има и такива, на които им се струва преувеличено- особено, ако са по-младички.

Моят зъболекар, който е леко над средната възраст, смята че има феноменална масова психоза.

ЛиЛу, малко ми се виждат тези 38 милиарда. Дойче Банк направи анализ и изчисли, че ще струва 1,9 трилиона, колкото струва обединението на Германия. Само Агентур фюр Арбайт е с минус 10 милиарда за първото полугодие, а германците обедняват през 2020 средно с 1325 евро на човек или 390 милиарда. Отделно огромни държавни гаранции, загуби на здравните каси, конюнктурни пакети и става число много нули, а лошото в икономиката тепърва предстои.

# 24 634
  • Немция
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Вирус няма, вирус има, ама си е вирус като вирус, нищо по-така от грипа, живейте си както сте си живели преди, не се втелясвяйте?
Пазете рисковите - ама как точно да стане - спасявайте се поединично, ако имате съчки в апартамента - да ходят в старчески дом и да се молим някой да не ги подпали там.
Кажете нещо, може пък на фона на цял свят, който е обявил, че сме в пандемична обстановка, България да стане най-умната по всичките земни кълбета и да намери ключа от палатката?
Ама нещо по-умничко и неизтърканичко от чували и камиони за трупове, щото вече твърде морбидно ми идва да се подмята през страница-две. Никой от нас не го очаква, може да се страхуваме, че е възможно да се случи, но не го очакваме, за да ви докажем нещо.
Надявам се, и вие!

https://www.google.com/amp/s/amp.bodyandsoul.com.au/health/healt … 8a902ed5d13f9e8eb
Просто не е чак такъв проблем и е преекспонирано според мен и други лекари. Неслучайно не носят маски.
Чета редовно тук за лекари в България, отнасящи се подигравателно и безотговорно към мерките в днешната ситуация.

Лекари,медицински персонал и се маскират, и се дезинфекцират, и се надяват да не се заразят.
По ковид отделения се слага по-млад персонал, за да се пазят по-възрастните колеги.

Ще си продължа мисълта.
В България, със сигурност и в други държави, имаме проблем със спазване на правила.
Например са ни вземали на майтап, когато съм слагала колани и седалки в такси на децата отзад. Казвали са ми "Спокойно, нищо няма да се случи". Все едно има гаранция какво те чака на път и си недосегаем.

Софт, зъболекарят предполагам носи защитно облекло все пак?

# 24 635
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Надявам се, и вие!

При мъжа ми не носят маски в лекарската стая, въпреки че трябва. Бойкотират това правило.
Иначе предполагам си наясно, че в Германия и с грип ги изолират и също се маскират и дезинфекцират.

# 24 636
ЛиЛу, малко ми се виждат тези 38 милиарда. Дойче Банк направи анализ и изчисли, че ще струва 1,9 трилиона, ...
Права си, изразих се неточно. Това е сумата за локдауна и субсидиите за заплати през пролетта, а не цялата криза. Затова втори няма да има.

Скрит текст:
Ето къде са 48 милиарда:

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 12:31 от Анонимен

# 24 637
  • София
И после се чудим защо има вътреболнични и изобщо инфекции, свързани с медицинския персонал! Ако самите медици бойкотират правила, не спазват правила, то какво да очакваме от обикновените хора? Лекарят да си мисли каквото си иска, но да спазва инструкциите! Извън работното си място да живее както иска. Щом аз на работното си място мога да спазвам правилата, значи и той може.

# 24 638
Току що ми се мярна като новина, че 63 възрастни от домът за стари хора в Русе са оздравели.
Явно вирусът не е толкова страшен?! Вече не зная на какво да вярвам като информация. 😶
Аз все повече се разубеждавам от това колко страшен е страшния вирус....
Аз като видя, колко са починалите там 5, се убеждавам в обратното...... Смъртността до момента в дома в Русе е 7,3%, което е страшно много, ако бяха 63 оздравели и нито 1 починал или максимум 1, мога да се съглася че не е толкова страшен. Разбира се не е страшен за всички, но за рисковите групи е сериозен риск карането на вируса.

# 24 639
Иначе предполагам си наясно, че в Германия и с грип ги изолират и също се маскират и дезинфекцират.

Не просто се маскират. Бях на свиждане в болница и от едната страна на коридора имаше изолирани стаи с големи червени надписи на вратите. Една жена с количка с храна отвън си слагаше предпазни облекла от петите до върха на главата преди да влезе. На врата пишеше, че пациентът е с инфлуенца. Отключи вратата с карта, т.е. болният от грип стои заключен.

Софт, зъболекарят предполагам носи защитно облекло все пак?

Той винаги работи с маска и ръкавици. Два пъти ходих от март досега, други предпазни облекла нямаше.

# 24 640
  • София
Скрит текст:
Току що ми се мярна като новина, че 63 възрастни от домът за стари хора в Русе са оздравели.
Явно вирусът не е толкова страшен?! Вече не зная на какво да вярвам като информация. 😶
Аз като видя, колко са починалите там, се убеждавам в обратното...... Смъртността до момента в дома за стари хора в Русе е 7,35%, което е страшно много, ако бяха 63 оздравели и нито 1 починал или максимум 1, мога да се съглася че не е толкова страшен. Разбира се не е страшен за всички, но за рисковите групи е сериозен риск карането на вируса.

Без да изпадаме в безумни спорове, но всяко заболяване е по-сериозен риск за "рисковите групи" - от настинката до "обикновената" пневмония (която не пожалва и децата).

# 24 641
  • Немция
И после се чудим защо има вътреболнични и изобщо инфекции, свързани с медицинския персонал! Ако самите медици бойкотират правила, не спазват правила, то какво да очакваме от обикновените хора? Лекарят да си мисли каквото си иска, но да спазва инструкциите! Извън работното си място да живее както иска. Щом аз на работното си място мога да спазвам правилата, значи и той може.
Именно. Тръгне ли вътреболнична зараза с ковид , си отговорен за пациентите, за колегите . Отделно е невъзможен приема на нови пациенти.

На мен лично темата за бойкот за защитно облекло, когато лекарски персонал е помежду си заради ковид не ми е позната за болницата, от която имам информация.
И за щастие досега нямаше случаи на заразен персонал.
Иначе е ясно - свят пъстър, хора различни.

Мисля, че едно по-сериозно отношение към ковид никак не е излишно.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 12:38 от Бибит

# 24 642
Във входа ни живее лекар инфекционист. Имат ковид в болницата. Преди дни пристига облечен в лекарските си одежди. Явно да вземе нещо. Колкото и да не е влизал за деня в отделението, не е редно.

# 24 643
Скрит текст:
Аз като видя, колко са починалите там, се убеждавам в обратното...... Смъртността до момента в дома за стари хора в Русе е 7,35%, което е страшно много, ако бяха 63 оздравели и нито 1 починал или максимум 1, мога да се съглася че не е толкова страшен. Разбира се не е страшен за всички, но за рисковите групи е сериозен риск карането на вируса.

Без да изпадаме в безумни спорове, но всяко заболяване е по-сериозен риск за "рисковите групи" - от настинката до "обикновената" пневмония (която не пожалва и децата).
Да, но риска не е толкова висок, нито при деца, нито при възрастни или пък рискови групи на друг принцип засегнати от дадена настинка или грип, няма грип или настинка която в дадена рискова група да убива 1 на всеки 14, както е до този момент в дома в Русе. Това е страшно много, дори за рискова група.

# 24 644
Гледам, че някои от вас пишат, че РЗИ изолирали контактите от първи ред, което е абсолютен булшит. Или поне не е масова практика. Вече знам за около 10 случая, включително и ние сме контактни, РЗИ изобщо, амаа изобщо не ги интересува къде сме и какво правим! За щастие на околните, ние можем да си позволим изолация и съответно да предпазим от евентуално заразяване. Нямаме симптоми, надявам се да не се и появят. Личният каза, че шансът да сме заразени е минимален, но все пак. Познавам много хора, които абсурд да се изолират като нас. Дори нямат капка самосъзнание. За мен нещата са оставени на самотек. Дано зимата не стане фал.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 12:56 от Vami_90

Общи условия

Активация на акаунт