COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 388 427
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 720
Цитат
В интензивното отделение няма само апарати, там се правят и други процедури и като цяло там попадат хора в критично състояние, някои обаче нямат проблеми с дишането. Няма никаква логика да вписват само тези на апаратите
Би трябвало стат. да е много по подробна. Не само по отношение на интензивните, там да се знае, колко са на апарат колко не, по същият начин и стат. за направените тестове трябва да се знае колко са тестовете от дневната бройка направени таргетирано, на хора със симптоми, на техни контактни, и колко нетаргетирано в частни лаборатории, в едните колко положителни в другите колко и така много ясно ще се вижда картината на вируса, а и няма да има обърквания какво конкретно показва стат. за интензивните например. Защо не ни се дава по подробна стат. не знам.

# 24 721
В интензивното отделение няма само апарати, там се правят и други процедури и като цяло там попадат хора в критично състояние, някои обаче нямат проблеми с дишането. Няма никаква логика да вписват само тези на апаратите.

Добре бе, колко пъти ще повтаряте едно и също нещо? Поне не четете ли какво пишем? Да, в интензивното няма само хора на апарат. Фандъкова четеше от някакво листче и съобщи брой на хора в интензивните отделения много по-висок, очевидно включващ всички хора, които са там, не само тези на апарат. Журналистите веднага подвигнаха въпроса защо има разминаване с официалните данни и тогава се разбра, че в официалните данни са само тези, които са на апарат. Защо го правят и дали има логика, питай ги тях, обаче факт е че го правят и ги съобщават по този начин.

# 24 722
В интензивното отделение няма само апарати, там се правят и други процедури и като цяло там попадат хора в критично състояние, някои обаче нямат проблеми с дишането. Няма никаква логика да вписват само тези на апаратите.

Логика в цялото управление на кризата около коронавируса в България няма.
Но когато това за интензивни=интубирани го казва шефът на РЗИ, съм склонна да му вярвам.

# 24 723
Къде го казва?

# 24 724

На споменавания поне 50 пъти в темата брифинг на СО.

# 24 725
  • Варна
Изключително меродавно е изказване на кмет за настанените в интензивно отделение. Сякаш не може да се допусне, че е сбъркала бройките и така е оправдала грешката си, за да не се изложи. Най-редовен номер е това Wink Ако нейните приказки ги има потвърдени някъде от член на щаба или лекар, може и да повярвам.

# 24 726
То е така не само защото го казва шефа на РЗИ но се вижда и в цифрите. В тях се вижда и че е сменена методиката за броене на интензивните. През Април при много по ниски бройки хоспитализирани, много по ниско разпространение на вируса в о-вото, продуциращо в пъти по малко смъртни случаи средно на ден, нтензинзивните са над 50, сега са над 60 при пъти повече хоспитализирани, в пъти повече смъртни случаи средно на ден, в пъти по голямо разпространение на вируса в о-вото но методиката за броене е различна от тази през Април.

Направи ми впечатление че дори хора като Безлов, ходещи по медиите и правещи анализи на цифрите, не знаят за смяната на броенето, защото беше забелязал в това в цифрите и обясняваше че това значело че вируса отслабнал и станал много лек. Обясняваше го преди време като почнахме здраво да катерим, че хоспитализираните скочили от Април насам с 300, 400% новите случаи били скочили с не знам си колко процента, но интензивните били намалели и това показвало че вируса е отслабнал. Grinning А той просто не знаеше че системата за броене е сменена и затова всички цифри скачат нагоре, но интензивните намаляват.

# 24 727
  • София

Логика в цялото управление на кризата около коронавируса в България няма.
Но когато това за интензивни=интубирани го казва шефът на РЗИ, съм склонна да му вярвам.

Защо Интензивни трябва да е равно на интубирани?
Щом за двете неща си има термин, кое налага замяната на един с друг?

Може ли линк за това твърдение на шефа на РЗИ

# 24 728
  • Bulgaria
Изключително меродавно е изказване на кмет за настанените в интензивно отделение. Сякаш не може да се допусне, че е сбъркала бройките и така е оправдала грешката си, за да не се изложи. Най-редовен номер е това Wink Ако нейните приказки ги има потвърдени някъде от член на щаба или лекар, може и да повярвам.
А, направихте ли си труда да чуете и видите въпросния брифинг? Тя няколко пъти каза инфекциозни вместо интензивни, за което я поправиха. А, точно за бройката д-р Пенчев обяснява. Даже чувам нещо на фон, вероятно от проф. Кантарджиев: "Повече кислород, по-малко на апарат". Хайде, обяснете ми тогава как при 300 и няколко хоспитализирани и при над 800 сме имали еднакъв брой хора в интензивното? Ето го въпросния брифинг, 24-та минута.

https://www.bgonair.bg/a/108-video/196749-brifing-na-ananiev-i-s … kovid-19-na-zhivo

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 17:07 от MK_

# 24 729
Мак, тези текстове, които си дала откъде са?

Публикувано е във ФБ група по темата ковид и образование и пише, че е разпратено от частно училище, не зная от кое.

# 24 730
Пациентите, които се съобщават, че са в интензивно отделение са само тези, които са интубирани. Това много добре си спомням, че беше обяснено в един брифинг, в който участваше и Фандъкова. Тогава тя се обърка и обяви по-големи бройки в интензивното и някой май от журналистите повдигна въпроса и тогава се разбра какво всъщност съобщават. Таке че "в интензивни отделения" = на апарат.
Да, ясно, медиите съобщават само бройката на интубираните, за да е по-малка. Останалите пациенти, настанени в интензивни сектори, не ги броят.

# 24 731
Тестове не си правят само"туристи" от джоба си. Много хора се тестват заради постъпване в болница, прегледи, контактни които РЗИ не тества, но те си се притесняват...

# 24 732
Аз не споря така ли е или не е така, просто не виждам логика да се съобщават само тези на апарат. Някой хора попадат в ИО, защото им отказват бъбреците например, пак заради коронавирус, е те какви са и къде са? Защо не казват тогава 80 човека са интубирани?? За мен това си е подвеждаща и лъжеща обществото информация, поднесена уж от хора, които уж правят нещо за да ни защитят. Ако наистина е така.

# 24 733
Пациентите, които се съобщават, че са в интензивно отделение са само тези, които са интубирани. Това много добре си спомням, че беше обяснено в един брифинг, в който участваше и Фандъкова. Тогава тя се обърка и обяви по-големи бройки в интензивното и някой май от журналистите повдигна въпроса и тогава се разбра какво всъщност съобщават. Таке че "в интензивни отделения" = на апарат.
Да, ясно, медиите съобщават само бройката на интубираните, за да е по-малка. Останалите пациенти, настанени в интензивни сектори, не ги броят.
Медиите трябва да изискат подробната статистика която съм сигурен че е налична за щаба, да се съобщава и на о-вото, но не знам защо не се дава на о-вото. Да се знае освен колко са интубирани, колко са и в интензивно но не ги броят за интензивни заради сменената методика. Медиите трябва да поискат и да се съобщава от тестовете колко са таргетирани, колко не, колко положителни има в едните, колко в другите.

# 24 734
Аз не споря така ли е или не е така, просто не виждам логика да се съобщават само тези на апарат. Някой хора попадат в ИО, защото им отказват бъбреците например, пак заради коронавирус, е те какви са и къде са? Защо не казват тогава 80 човека са интубирани?? За мен това си е подвеждаща и лъжеща обществото информация, поднесена уж от хора, които уж правят нещо за да ни защитят. Ако наистина е така.

А, разгеле, най-после се разбрахме.Simple Smile)) Логика има - сезон спасяваме, икономиката в лицето на чалготеките, гражданския мир в лицето на публиката на мачовете и други подобни.
Дали е така - ми ако ви интересува, дайте си труда да изгледате брифинга на дадения три пъти само на последните две страници линк. При последното цитиране е спомената и минутата, от която да гледате.

Общи условия

Активация на акаунт