COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 371 308
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 24 915
А защо някак по подразбиране се приема, че няма начин да не се зарази човек, нещо като "всички ще го минем - няма смисъл да се крием"? (леле, чак го измислих римувано Wink Това е много удобно извинение човек да не прави нищо, някаква неизбежност и го удря на живот като за световно.
Ооо, повярвай ми, ако се пазиш правилно, наистина няма начин да се заразиш. Например, аз никога не съм била болна от грип. Личната ми винаги ме изпраща на тест, за да знае как да ме лекува, но до момента никога не съм се заразявала с грип, а дори не съм се ваксинирала никога, нито съм се пазела от грип някога. По-скоро са случайност тези, които са се заразили спазвайки всички мерки. Например, аз спрях градския транспорт още края на февруари, след като на седалката до мен, една дама обясняваше по телефона колко добре си прекарала на екскурзията в Милано, преди да изляза слагам маска и не я свалям докато не се прибера, нито ми пречи, нито се задъхвам, нито ме задушава, нито се потя от нея. Въпрос на воля е.

# 24 916
  • София
И как предлагаш да прехвърчам до работното си място, с личния си самолет ли?

# 24 917
Не е въпрос на воля, а на здрав разум и колко време я носиш тая маска. По улиците с дистанция няма как да се заразиш.Ходиш само до магазина вероятно. Затова не сваляш маската, докато не се прибереш.

# 24 918
Не знам как се издържа в офис 8 часа с маска, аз не мога. Най- малко,  за да обядвам или пия вода, отделно общите обсъждания, пипане на документи, срещи.
Ползвам такси засега, но и много шофьори са без маски. Преди 10 дни се престраших за фризьор - ” може да махнеш маската, ама я дръж на ръката, че наистина е задължително, мен не ме е страх”, а вътре поне 7-8 човека.

# 24 919
Не е въпрос на воля, а на здрав разум и колко време я носиш тая маска. По улиците с дистанция няма как да се заразиш.Ходиш само до магазина вероятно. Затова не сваляш маската, докато не се прибереш.
Ами не, ходя си абсолютно навсякъде, в мол, дори и в болница ходих на УНГ, виждам се с приятели, които за щастие всичките са достатъчно адекватни да носят маска докато сме заедно. Живея си напълно нормално и както преди живота, с разликата, че нося маска, което нито ме кара да мълча, както се беше изказал един гений, нито ми ограничава свободата.

# 24 920
  • София
Като ходиш между къщи и спирката, спирката и магазина (или няколко магазина) и т.н, няма никакъв смисъл да се сваля. Евентуално свалена при разходка, но после пак с мърлявите ръце я вадиш от чантата или си я буташ от врата на устата.
Установих, че хората само губят и естетически от това, че носовете им стърчат над маските , вместо да си носят маските както трябва. Носовете им изглеждат огромни и дълги извън маската. Наблюденията ми са от няколко месеца, в ГТ имам възможност да наблюдавам.

# 24 921
А защо някак по подразбиране се приема, че няма начин да не се зарази човек, нещо като "всички ще го минем - няма смисъл да се крием"? (леле, чак го измислих римувано Wink Това е много удобно извинение човек да не прави нищо, някаква неизбежност и го удря на живот като за световно.
Ооо, повярвай ми, ако се пазиш правилно, наистина няма начин да се заразиш. Например, аз никога не съм била болна от грип. Личната ми винаги ме изпраща на тест, за да знае как да ме лекува, но до момента никога не съм се заразявала с грип, а дори не съм се ваксинирала никога, нито съм се пазела от грип някога. По-скоро са случайност тези, които са се заразили спазвайки всички мерки. Например, аз спрях градския транспорт още края на февруари, след като на седалката до мен, една дама обясняваше по телефона колко добре си прекарала на екскурзията в Милано, преди да изляза слагам маска и не я свалям докато не се прибера, нито ми пречи, нито се задъхвам, нито ме задушава, нито се потя от нея. Въпрос на воля е.
И  колко часа на ден ти се събират с маска?

Снощи бях по центъра на града на разходка. За няколко часа видях една жена с маска. Заведенията преливат.

# 24 922
Колкото и да се пазиш, няма как да сведеш риска до нула, освен ако съвсем не се срещаш с никакви хора. Така че пазенето намалява риска, но не го елиминира напълно. Колкото по-разпространена е инфекцията в обществото, толкова по-голям е риска за всички. И обратното, ако хората около теб са здрави, тогава рискът е нула, дори за тези, които не се пазят. При заразните заболявания зависим едни от други, затова се налага да се пазим групово.

Иначе за грипа, не забравяй, че при него има една част от хората, които карат без симптоми. Освен това грипът има нисък праг на стаден имунитет и спира доста преди всички хора да са се заразили. Бях чела някъде, че около 1/3 от хората се заразяват с грип през сезона.

# 24 923
Добре, предавам се. Нито имам достатъчно адекватни приятели, че да се срещаме с тях с маски, нито ми се ходи из квартала с маска.

Лили, ако една трета от хората се заразяват от грип през сезона, ще се отпиша от темата. Очевидно не съм дорасъл интелектуално.

# 24 924
Една трета са заедно с безсимптомните, иначе симптоматичните случаи са около 10% някъде.

# 24 925
  • При семейството си
Ами не, ходя си абсолютно навсякъде, в мол, дори и в болница ходих на УНГ, виждам се с приятели, които за щастие всичките са достатъчно адекватни да носят маска докато сме заедно. Живея си напълно нормално и както преди живота, с разликата, че нося маска, което нито ме кара да мълча, както се беше изказал един гений, нито ми ограничава свободата.

Девойката е хоум офис. Предполагам не и’ е особен проблем да не ползва ГТ и да сведе контактите до минимум. Деца в ДГ и училище май също няма.

# 24 926

Девойката е хоум офис. Предполагам не и’ е особен проблем да не ползва ГТ и да сведе контактите до минимум. Деца в ДГ и училище май също няма.
А, ами така кажете. За 10 минути на ден всеки може да е с маска.

# 24 927

А, ами така кажете. За 10 минути на ден всеки може да е с маска.
Отдавна не съм хоум офис. Фирмата фалира. Сега работя в магазин за алкохол и цигари.

# 24 928
Аз пак не разбрах, каква е алтернативата на обществения транспорт, ако нямаш кола и пари да такси всеки ден? Говоря за дълги разстояния между 40 минути и 1 час до работата. 2 часа с колело няма да се справя.

# 24 929
  • При семейството си
Вероника, това е ново обстоятелство. Не знаех, до преди 1-2 месеца споделяше друго.

Общи условия

Активация на акаунт