COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 369 097
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 365
  • София
Скрит текст:
Жената,за която ви писах че има подобрение,днес отново е зле.Говорим по вайбър и днес не успявах да й разбирам всичко,което ми говореше.Толкова е отпаднала,че не може да пита с какво я лекуват.Каза само,че й поставят много инжекции.Системи-два пъти дневно.Орално-нищо.Снощи е мислела,че се задушава,но никой не е отвърнал на позвъняването й.Въобще в стаята й влизат само за манипулации.Живот и здраве да се излекува,пък ще й видя епикризата,че ми стана интересно какви са тези инжекции.Думите й бяха" И друг път съм лежала,и то с двустранна пневмония,но такова чудо не съм виждала.Здраво място не ми остана от инжекции".Вчера са взели проби на семейството и са дезенфекцирали в и покрай дома им. Утре трябва да са готови резултатите, но аз чакам след 18ч познатият ми от РЗИ да ми звънне.
За убиване сааа.. Това със нощните позвънявания е практика май.. да не се отзовават.... Ето затова бащата на починало то момче започна разследване....

Чудя се обаче има ли какво да направят повече? Момчето е било наблъскано със всичко възможно, до степен, че не се знае вирусът или лечението са го довършили накрая. За съжаление си мисля, че в даден, при някои хора, просто се стига до това положение.

# 25 366
Ами не знам. Ако през нощта човека се влошава, и трябва примерно да му направиш инхалация, инжекция или дори само да го наместиш, а ти не отиваш....през деня колкото и кофи лекарства да излезеш, може да е късно. Той звъни, никой не отива... вероятно няма и персонал, или той спи или не е квалифициран или не знам?

# 25 367
Това им е работата... Длъжни са.... На работа са..
Мнооого се дразня на такива неща... Без отговорност... Безхаберие....

# 25 368
  • София
Ами не знам. Ако през нощта човека се влошава, и трябва примерно да му направиш инхалация, инжекция или дори само да го наместиш, а ти не отиваш....през деня колкото и кофи лекарства да излезеш, може да е късно. Той звъни, никой не отива... вероятно няма и персонал, или той спи или не е квалифициран или не знам?

По-скоро отнема прекалено много усилия да се екипира някой да влезе... ако е само за наместване, успокояване и т.н., никой няма да си направи труда. Лекарствата каквито има се слагат преди това. Ако се влоши толкова, уредите ще се разпищят и тогава ще влязат. Това си мисля аз. Болниците тука и преди не са били най-хуманната среда, сега съвсем. Като добавиш и че наличният персонал за такива пациенти е малко и вече поизтощен... нищо добро не може да се очаква, и това при сегашния наплив.

# 25 369
"Моите" италианци днес се скъсаха да коментират за клуба на Бриаторе в Сардиния, чухте ли за скандала? Вече 63 човека от персонала на "милиардерския клуб" са тествани позитивно. Бриаторе и той бил дори в критично състояние. До пети август това бил регионът с най-малко болни в Италия.

Австрия вече има план за зимния сезон. В гондолите и на опашката със сигурност ще сме с маски, ще се дезинфекцират заведенията и само определен брой гости ще се допускат.

# 25 370
Само да кажа и че 58 процента от учителите са против в класната стая да има камери. Пак според пуснатото от мен проучване...
Ми много жалко за тях.
Учителите никой не ги пита за камерите. Ръководството си решава да има ли камера или не.

# 25 371
Останалите членове на семейството са отрицателни.Вече дишам спокойно🤗.Персоналът се страхува да влиза често при заразените.Поне по нейни думи.

# 25 372
  • София
Интересно интервю с епидемиолога и преподавател в Оксфорд д-р Петър Марков:

За ваксината - очаква се в края на лятото да приключи фаза 3. Фаза 1 и 2 са за дозировка и безопасност. Фаза 3, която е най-голямата е за ефективност и установяване на редки нежелани странични ефекти. Ваксината също така ще бъде много евтина, около 3 евро, китайската на Синофарма е 120 евро.

За училището - дава много интересен аргумент за това, че тези, които желаят да започнат ДО ще намалят епидемиологичния риск и за всички останали, защото това ще разреди броят на децата в класните стаи. Така и тези, които ще учат присъствено ще са по-спокойни.

https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/202042-epidemiolog-ra … im-s-koronavirusa

Има нещо съмнително... фаза 3 не е на различни континенти, това е международното изпитване, ако се избере да се прави... и обикновено се прави след успешна фаза 3... притесняват ме и цените - нито една от ваксините не е излязла на пазара... никак не е ясно коя колко ще струва и на кой пазар - ако, примерно, ваксината се предлага на цена 3 евро в ОК, понеже техният бюджет поема разликата, но се продава на цена 300 евро на свободния пазар в ЕС какво ме грее мен цената в ОК? Щото съм доста убедена, че китайската ваксина няма да се предлага в Китай на населението на цена 100+ евро.

# 25 373
В момента по Евроспорт европейско първенство по колоездене. Всички-екип, съдии, публика по трасето  са с маски. Без състезателите. Франция.

# 25 374
  • Немция
Австрия вече има план за зимния сезон. В гондолите и на опашката със сигурност ще сме с маски, ще се дезинфекцират заведенията и само определен брой гости ще се допускат.
Дано. Защото моите хора се качиха през юли на известен австрийски връх с гондола за повече хора и като видях колко народ напъхаха, бях ей така  Flushed. Вярно, с маски, но без дистанция. Бях само страничен наблюдател.
Оттогава заявих, че не желая да ползваме повече такива гондоли по време на коронавирус и се возихме само на малки, семейни. И там се слагаха маски, но си бяхме само ние.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 18:36 от Бибит

# 25 375
  • Немция
По-скоро отнема прекалено много усилия да се екипира някой да влезе... ако е само за наместване, успокояване и т.н., никой няма да си направи труда. Лекарствата каквито има се слагат преди това. Ако се влоши толкова, уредите ще се разпищят и тогава ще влязат. Това си мисля аз. Болниците тука и преди не са били най-хуманната среда, сега съвсем. Като добавиш и че наличният персонал за такива пациенти е малко и вече поизтощен... нищо добро не може да се очаква, и това при сегашния наплив.
Затова и там би трябвало да има ковид екип, който да не се преоблича, да е винаги налице, ако има нужда.
Един интензивен и, особено интубиран, ковид пациент се нуждае от много грижи, а не от персонал, който да се спотайва. Камо ли, когато пациентът натиска копче, защото му е зле. Rolling Eyes

Ако има недостиг на персонал, тази задача става трудна за изпълнение.

# 25 376
  • София
Би трябвало ама... да бъдем реалисти. Знаем си условията, знаем и как не достигат кадри. За да стигнем до комфорта на пациента, много други приоритетни неща трябва да са наред. Евентуално в някоя частна болница, срещу прилична сума, може и да ти осигурят такъв престой. Не знам тези болници дали изобщо се бутат да работят с такива пациенти.

# 25 377
В Австрия, а и в Германия здравните служби определят кой да тестват, като това са засега всички контактни, тоест съучениците СЕ тестват.

Не винаги се тестват всички контактни. За училищата специално се тестват всички само, ако училището е дтанало огнище, т.е. не с един-два случая. Иначе на заразения ученик се тества семейството или по-точно,  тези с които живее в едно домакинство. Ако в офиса ни някой е заразен, останалите няма да ни тестват. Не стоят така нещата в болници, рехабилитационни центрове и  центрове за грижи. Учениците обаче не се тестват, защото имало заразени съученици, освен ако не преценят, че училището е клъстър.
Ето ги критериите на РКИ, които последно са актуализирани на 12.08.2020.

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tes … at-Teststrat.html

# 25 378
Не говорим за комфорта на пациента,а за живота му, реалисти или не

# 25 379
Хиляди хора са получили фалшив положителен резултат от теста си за коронавирус в Швеция

Скрит текст:
Няколко хиляди души са получили фалшив положителен резултат от теста си за коронавирус в Швеция, предаде ДПА.
Здравните власти признаха днес на пресконференция, че общо 3700 човека са дали положителна проба, въпреки че не са заразени с новия коронавирус. Неверните резултати са най-вече от Пи Си Ар (PCR) тестове на хора с леки симптоми.
Грешките били открити в две лаборатории, които анализирали ефективността на Пи Си Ар тестове, произведени в Китай. Те установили, че въпросните тестове не правят разлика между отрицателна проба и такава с ниска концентрация на вируса.
http://www.bta.bg/bg/c/NF/id/2267402
Наблюдава се световно свиване на епидемията, обявява СЗО. Изключение правят югоизточна Азия и части на Европа и Средиземноморието.

Скрит текст:
В периода 17-23 август СЗО е регистрирала над 1,7 милион нови случаи на заразяване, което е спад от 5 процента, и 39 000 нови смъртни случаи от Ковид-19, което е спад от 12 процента спрямо седмицата от 10 до 16 август.
Спадът е установен във всички региони освен Югоизточна Азия и Източното Средиземноморие.
Двете Америки остават най-засегнати с половината от новите случаи и 62 процента от починалите през миналата седмица.
Този регион обаче бележи и най-рязък спад в епидемията - 11 процента по-малко новозаразени и 17 процента по-малко починали, отчасти благодарение на забавянето в разпространението на вируса в САЩ и Бразилия, които са двете най-засегнати страни в света.
В Източното Средиземноморие също има 4 процента покачване на новозаразените и 5 процента спад на починалите, което е понижение на този показател за шеста поредна седмица.
В Европа, където през последните седмици постоянно се покачваше броят на новозаразените, се наблюдава известен спад, като миналата седмица те са се увеличили само с 1 процент спрямо предишната.
Броят на новите смъртни случаи в Европа продължава да намалява, като за миналата седмица спадът е от 12 процента. СЗО отбелязва, че това не важи за всички европейски страни, а в Испания дори е регистриран скок от 200 процента в седмичния брой на починалите.

http://www.bta.bg/bg/c/NF/id/2267383

Общи условия

Активация на акаунт