COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 369 345
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 25 350
В щатите се тества масово особено в райони с високо ниво на инфектирани. Ако погледнеш Ню Йорк примерно там правилата са още по-строги въпреки, че имат много по-ниски нива на инфекции от България.

# 25 351
  • Deutschland/HE
Моите деца също са на училище ( в една и съща провинция сме с Дени-мени) и ходят спокойно на училище. В часовете стоят без маски, в коридорите са с маски. Дъщеря ми каза, че едната им учителка е рискова и тя седи през цялото време с маска (децата и те са си сложили маските, 10ти клас са), а друга учителка само като се приближи до тях си слага маската.  Двора е разделен на части и всеки випуск си има точно определена част и не се смесват. На двора излизат след втория и след четвъртия час задължително, тогава имат големи паузи от по 20минути. Из цялото училище има сложени стойки с дезинфектант, ако си забравил маска веднага ти дават. Дано да могат да си ходят през цялото време и да не се налага ДО. От десети клас може да имат онлайн уроци, да видим това как ще функционира, при нея е само по един предмет.

# 25 352
Той министърът на образованието си го каза в прав текст - заразен учител/ученик, следва карантина, тестване при симптоми. Тия дни го каза в сутрешния блок на Нова, ако помня правилно.

# 25 353
Ще видим тепърва колко е дълготраен имунитета, а и той може да е различен за различните хора, все още има неясноти по този въпрос, просто защото е минало много малко време. От опита с другите коронавируси е по-вероятно да е краткотраен или най-много няколко години.
Иначе изказванията на СЗО трябва да се възприемат от гледна точка на това, че те са винаги консервативни. На 14 януари туитнаха, че "няма доказателства за предаване от човек на човек", заради което отнесоха ужасно много критика и други тяхни изказвания също създадоха объркване. Те са прави, но както казах изказванията им трябва да се приемат в стил "все още няма данни".

# 25 354
Цитат
На мен тези изявления на СЗО ми звучат крайно нелогично. Ако имунитетът трае няколко месеца, тепърва ще има такива заразявания. Също така, дори и в най-засегнатите райони, относително малка част от населението е прекарала Ковид, а и тези региони сега са най-стриктни в спазването на мерки, съответно заразяването е ниско.
Мислех си го това, и въпреки всичко ако взема и останалите новини за повторно заразени, на които съм попадал от началото на пандемията които явно СЗО не ги признава защото може да не са ги проучили, а може да го има и момента с ПСР тестовете които не могат да различават, като засекат вируса той активен ли е или засичат РНК на останките на вируса, които дълго време остават в организма. На това се дължаха и новини в началото на пандемията за 200 повторно заразени китайци. Ако са често срещано събитие, т.е. или няма почти никакъв имунитет или той е много кратък трябва да се появат повече случаи, все пак имаме 23 000 000 доказани заразени, които особено в случаите с леко каране на вируса, едва ли се пазят да не се заразят втори път, особено ако вярват че вече имат имунитет и са защитени. С 2 думи казано ако имунитета е страшно некачаствен и кратък досега трябваше да има повече такива случаи а не само 1 на 23 000 000 признат от СЗО, защото те вероятно правят проучвания на други случаи на повторно заразяване дали наистина има такова и засега от останалите такива новини от началото на пандемията не са ги валидирали като автентични случаи на повторно заразяване.

Със сигурност обаче ако имунитета е некачествен и кратък, в скоро време ще зачестяват случаите, но засега ми се струват прекалено малко, за наистина да станат често срещано събитие което ще е страшен проблем не само за овладяване на вируса но и за ефективността на ваксините.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 17:03 от Анонимен

# 25 355
СЗО не се ли компрометираха достатъчно вече?
Днес четох за Белгия и още една страна с повторно заразени. Ако под повторно заразен разбират само тези със секвениран геном на вируса то “добрите” вести са, че тук няма да имаме такива - повторно заразени.
Просто защото никой не секвенира геном-а, което значи че сигурно и втори път няма да ре лекуват...

# 25 356
  • Немция
Ето един пример с моите ученици, който е показателен, че се очертават масови отсъствия за единия сопол.
Малкият ми син беше със силна хрема, спрях го до днес от училище, като имах намерение утре да го пускам, защото хремата силно намаля. Но днес големият си дойде от училище (ходи в друго училище)и ми рече, че има хрема и леки болки в гърлото. Да спомена, че при нас времето се захлади тези дни, може да са настинали, може и друг тривиален вирус да е. Покрай големия, не мога да пусна и малкия на училище, защото не знам за какъв вирус  става въпрос.
Засега не смятат да ни тестват. Питат за симптоми от рода на хрема, суха кашлица, температура. Утре сме при детския лекар все пак. Ще им издадат извинителна бележка, защото се очертава да отсъстват повече от 2 дни от училище.

# 25 357
  • София
Ай, ай, ай. Норвежките власти излязоха с официална статистика, че над 40% от новозаразените в корона вирус в страната, са родени в чужбина. Дават се, разбира се, различни обяснения - посетили били родината и там се заразили е едно от тях. Посочват се Сърбия и Косово като две от държавите, които се отличават. Друго обяснение е, че чужденците често живеят по-тясно и по повече хора в жилище и така по-лесно се заразяват, както и че не познават системата. Ей сега ще писне някой колко расистка е статистиката.

... А трето възможно обяснение е, че 40% от живеещите + пребиваващите в страната просто са родени в чужбина. Понеже... ами... то някой трябва и да работи, нали така.

# 25 358
Лили спри да говориш за неща, които понятие си нямаш. Швеция е тясно свързана с ЕС, ЕС е в рецесия, логично е й Швеция да е в рецесия, Норвегия не е член на ЕС. Вярно имат си договорености за четирите свободи, но е далеч не толкова свързана, като държава членка. Китай крият случаи, един Господ знае там, какво става. Забравили сте май клиповете с труповете и работещите морги 24/7 за 4000 жертви? Сериозно ли има хора да вярват на тази бройка на фона на други страни, които имат 5 пъти по-малко население? Цял свят гърми, Китай най-добре, логично е, че и икономиката им се засилва, все пак са единствените "без"проблем в момента. На Китай вярвам точно толкова, колкото и на С. КОРЕЯ, че Ковид ги е подминал...

# 25 359
Жената,за която ви писах че има подобрение,днес отново е зле.Говорим по вайбър и днес не успявах да й разбирам всичко,което ми говореше.Толкова е отпаднала,че не може да пита с какво я лекуват.Каза само,че й поставят много инжекции.Системи-два пъти дневно.Орално-нищо.Снощи е мислела,че се задушава,но никой не е отвърнал на позвъняването й.Въобще в стаята й влизат само за манипулации.Живот и здраве да се излекува,пък ще й видя епикризата,че ми стана интересно какви са тези инжекции.Думите й бяха" И друг път съм лежала,и то с двустранна пневмония,но такова чудо не съм виждала.Здраво място не ми остана от инжекции".Вчера са взели проби на семейството и са дезенфекцирали в и покрай дома им. Утре трябва да са готови резултатите, но аз чакам след 18ч познатият ми от РЗИ да ми звънне.

# 25 360
Жената,за която ви писах че има подобрение,днес отново е зле.Говорим по вайбър и днес не успявах да й разбирам всичко,което ми говореше.Толкова е отпаднала,че не може да пита с какво я лекуват.Каза само,че й поставят много инжекции.Системи-два пъти дневно.Орално-нищо.Снощи е мислела,че се задушава,но никой не е отвърнал на позвъняването й.Въобще в стаята й влизат само за манипулации.Живот и здраве да се излекува,пък ще й видя епикризата,че ми стана интересно какви са тези инжекции.Думите й бяха" И друг път съм лежала,и то с двустранна пневмония,но такова чудо не съм виждала.Здраво място не ми остана от инжекции".Вчера са взели проби на семейството и са дезенфекцирали в и покрай дома им. Утре трябва да са готови резултатите, но аз чакам след 18ч познатият ми от РЗИ да ми звънне.
За убиване сааа.. Това със нощните позвънявания е практика май.. да не се отзовават.... Ето затова бащата на починало то момче започна разследване....

# 25 361
Норвегия е част от европейското икономическо пространство. Те реално са нещо като членове на ЕС, само че без право на глас в структурите на ЕС. Освен Норвегия има и други държави в Скандинавия и всички те са по-добре от Швеция.
A aко говорим за икономическа свързаност, то Китай е фабриката на света. Иначe със сигурност не всичко им е прозрачно, в момента всички лъжат много, че всичко е наред, включително и в Западния Свят, но чак да крият хиляди трупове и огнища в цялата страна, не виждам как ще стане това, при положение, че не можаха да скрият случващото се в Ухан. Взимат сериозни мерки дори за малък брой случаи, а да отричаш ефективността на тези мерки граничи с отрицание на теорията на инфекциозните заболявания. В смисъл може да спориш, че мерките са пресилени, но не и неефективни. Съвсем наскоро обявиха, че махат маските в Пекин, където им беше последното огнище. Иначе да, гроздето е кисело.

Ухан, сега:

# 25 362
Испания ще използва армията за борба с коронавируса

Скрит текст:
Испанският премиер Педро Санчес заяви днес, че ще бъде използвана армията за проследяване на нови случаи на коронавирус, предаде Франс прес.

Две хиляди военни ще бъдат на разположение на властите на отделните автономни области за тази цел, каза той в телевизионно обръщение.

Недостигът на човешки ресурси в най-засегнатите региони се смята за една от причините на разрастването на епидемията.

Санчес каза, че автономните области могат да поискат от централното правителство да обяви върху част или върху цялата им територия извънредно положение, което да помогне за ограничаване на заразата.

Този инструмент позволи на Мадрид на наложи в средата на март една от най-стриктните карантини в света, която бе отменена напълно чак в края на юни. Санчес нарече "тревожен" развоя на епидемичната обстановка, но добави, че Испания е все още далеч от ситуацията в средата на март.

"Не можем да позволим пандемията отново да установи контрол над живота ни", каза той. Ние трябва да поемем контрол и да спрем тази втора вълна, добави той. Премиерът призова испанците да свалят приложението "Радар Ковид", за да се улесни проследяването. Вчера Испания прехвърли прага от 400 000 диагностицирани случая на коронавирус. Починалите в следствие от заразата са над 28 800.

https://dariknews.bg/novini/sviat/ispaniia-shte-izpolzva-armiiat … onavirusa-2238070

Това мисля че се случва в отговор на това.
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2800252

Разпространението се увеличава, а испанските медици са притеснени от прогресирането на вируса.
А специалисти предупреждават че ако испанското правителство иска да избегне ново затваряне на страната трябва да подобри своята обработка на информация, ускори намесата си при откриване на нови огнища на вируса, по-бързо диагностициране и по-добро проследяване на контактите на заболелите.

Заради недостига обаче на човешки ресурси правителството включва армията в борбата за ограничаване на вируса.

# 25 363
Няма да тестват ученици масово, това е ясно от досега изявените намерения. Както и до сега това ще е само за симптоматични съмнителни случаи. И доколкото ставя ясно РЗИ въобще няма да се занимават целенасочено с училищата а родителите ще трябва сами да се оправят ... т.е. очакваме да се получи една "манджа с грозде" с новата учебна година.

Къде по света тестват целенасочено ученици масово? Не се заяждам. Имаше и такива въпроси и при нас в Германия. Официалният отговор на училището беше:  Ако се появи случай, здравната служба определя, кой да се тества и как ще се процедира. Като  съучениците и учителите не бяха посочени като първи ред контактни.
В Австрия, а и в Германия здравните служби определят кой да тестват, като това са засега всички контактни, тоест съучениците СЕ тестват.

# 25 364
РЗИ Враца от вчера
За  23. 08. 2020 г. в Единния Информационен портал  има  обявени  / регистрирани/ 2  нови  случаи от обл. Враца:
Жена на 59 години от гр. Козлодуй – домашно диагностицирана. Изследва се по желание поради оплаквания. Под медицинско наблюдение и лечение от ОПЛ. Установени контактни в домашна и работна среда . Предприети изолационни мерки ;
Мъж на 51 години от гр. Козлодуй – домашно диагностициран. Безсимптомен. Изследва се по желание. Домашно свързан случай с  горепосоченото лице на 59 г. Установени всички контактни в работна среда и в момента се предприемат изолационни мерки спрямо тях.

Явно и със симптоми, пак се тестваш по желание. Това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт