COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 441 807
  • 29 195
  •   3
Отговори
# 25 875
  • Варна
Информация за починалите:
60    F    Добрич    Добрич
61    F    Кюстендил    Кюстендил
51    M    Пловдив    Калояново
67    M    Пловдив    Пловдив
64    F    София-град    Столична
70    M    Ямбол    Тунджа
65    M    Хасково    Тополовград
63    F    Благоевград    Разлог
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/157-zarazeni-covid-19-i-8-pochinali

# 25 876
  • Bulgaria
malina07, няма начин да не удължат епидемичната обстановка и маските да паднат. Просто няма никакъв шанс. Налице са всички предпоставки, че зимата щe бъде по-тежка от лятото по отношение на епидемията и съм 200% сигурна, че няма абсолютно никакъв шанс да я отменят и да отменят маските на закрито, които носехме цяло лято. През зимата носенето им ще е много по-комфортно, заради ниските температури.

# 25 877
Скрит текст:
Аз също съм против маски в клас...
35% от носещите маски имат кожни проблеми. Това при персонал де.

Ами не е изненадващо. А представи си при тийновете с акне какво ще стане....

Да, пресен пример е дъщеря ми.
При нея беше хормонално, едвам се оправи.
Дерматоложката сега като я видя, все едно не са провеждали лечение. Там където минават "връзките" на маската стана цялата в кисти.

# 25 878
Кунчев по нова

Втори по смъртност сме в Европа по смъртност след Румъния. Търсят причините за бройките починали в понеделник - трябвало да се въвеждат коректно за деня.
Навсякъде имало недостиг на лекари. Очакванията, че летният сезон ще изчезне не се случило. Минали сме в момента пика, но било много динамично.
Ако има вирус в обществото - ще го има и в училището. Имало 28 страници споразумение за училищата. Маски само през междучасието. Преценявало се кой да бъде изследван, ако има заразено дете.
Нищо не казва този човек - задават му конкретни въпроси той шикалкави все.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 08:20 от malina07

# 25 879
Отмяна на обстановката от октомври?!?
Никакъв шанс.

Първо, всички ще изчакат до ранна зима да видят дали Ковид-а няма да започне да се вихри и у нас.
Второ, всички очакват някаква по-сериозна ситуация и е създадена съответната организация за това.
Трето, става дума за пари. Умопомрачително много пари - за правителства, за лекарства, за болници, за тестове, за ваксини и тестването им, за прегради, лични предпазни средства и прочее.

Ние да изчакаме първо да видим дали това с КПП-тата, което всички сме чули не е партенка а-ла "На един приятел питона легнал по дължина на него на леглото". Head Band

# 25 880
  • София
Кунчев по Нова

# 25 881
[
Скрит текст:
quote author=Andariel link=topic=1223364.msg41291314#msg41291314 date=1598583444]
Скрит текст:
Точно на мен няма какво да ми обясняваш за глупости, защото откакто отмениха ИП работя с маска, при това работата ми е с говорене, защото съм логопед. Колко месеца вече станаха, три ли или повечко? Гледам и да спазвам дистанция, доколкото е възможно. Точно една седмица ми трябваше да свикна, при това вторичните ефекти са, че започнах да говоря още по-отчетливо, регулирах и интонацията. Досега никой не се е оплакал, че не ме разбира какво говоря - нито колеги, нито клиенти. Та, сама съм си изследвано лице и проведох със себе си експеримент за това имали проблеми при говорене с маска, при това когато се налага говорене по-високо. Всичко си е ок. Обаче населението трябва да мрънка - не чува, не разбира, не мисли...

не мисля, че шлемът ще ме защити по-добре от маската.

Доколкото съм запозната, логопедите работят с едно дете, а не с 25,нали така? От които 25 деца половината не са на разстояние 5 метра минимум от логопеда? И от които не шумят половината поне?

Редактирам се. Разбрах, че работиш с едно дете. Разбрах и че си мислиш, че с 25 е същото за 6 часа на ден. Пак се опитвате да пресъздавате идеални условия, които на практика няма как да станат. Не ми отговаряй, разбрах те.

Дали има нужда да отговарям си е моя работае. Разбала си, ама не си разбрала баш. И доколкото си запозната, ама не си съвсем запозната с много работи. Конкретно аз изам опит и с групи, да речем с цял клас. И тъй като живо ме интересува въпросът как ще минат нещата през тази учебна година, специално съм тествала нещата в  стая с размерите на класна стая. Да, направих си този труд, подхождайки максимално обективно, защото исках да разбера толкова ли е невъзможно човек да говори и да чув. Възрастните са също толкова шумящи като децата, не си правИ илюзии, че са някакви извънземни. Няма как да знаеш какво и как, защото не си с мен, нали така! Като казвам нещо не си приказвам ей така, колкото и да ти се иска да е различно. Всичко е до това човек да си регулира нещата и да свикне. Достатъчно е да вкара малко мисъл, планиране, тренировка и да следва плана. Както беше в едно клише, оправданието всеки си го има, когато не иска да свърши нещо. Проста психология. Ама много проста. Когато имам възможност да ползвам ЛПС - ползвам ги, независимо какво си мислят околните.

Мисля, че когато започнат нещата реално, доста от хората ще започнат да се светват, че при цялото "декларирам че...", ще установят как е по-добре да се носи маска, отколкото да не се носи. Просто в момента на всички им е някакво имагинерно, предпочитат да не задълбават много. Най-субективно го уснановявам и в обкръжението си - в началото беше много хепи през лятото, сега все повече хора започнаха поне понякога да са с маска, виждам и все повече деца на различни възрасти да са с маски. Отричането на ползата от маската за самия човек вече не е чак толкова голямо. Адаптация му се казва. Хората се адаптират малко по малко като видят, че основно зависи от тях, виждайки безотговорността на околните.
също така влияе и общата нагласа - като в училище - един ако е различен, проблемът е на този един, и тогава той трябва или да се откаже, или да е достатъчно упорит, за да не се поддава. В случая с маските, ако болшинството не иска да носи маски, то очевидно носещите са в неизгодна позиция, но ако упорито носят, поне спазват последователност за себе си.  Това, че болшинството си мисли някакви работи не означава, че е непременно мисли рационално, правилно, полезно и т.н. Болшинството си е болшинство - при него важат ефектите на групата - индивидът си мисли, че щом повечето хора правят нещо, значи те знаят повече от него и решава да се присъедини, за да не се прецака.
[/quote]

О, страхотно, че отговори. Да разбирам, че си изпробвала да говориш с маска на 25 деца в класна стая в продължение на 6 часа, така ли? И се е получило чудесно? И всички всичко са разбрали? И ти не си викала?

# 25 882
https://www.express.co.uk/life-style/health/1320428/Coronavirus- … ave-Boris-Johnson

Започна се. Само да не обясняват, че е било колективна едновременна глупост.

# 25 883
Габито, а ти какво предлагаш,че съм изпуснала?

# 25 884
Тези журналисти хч не се сещат да питат Кунчев за неща като какво стана с Ивермектина, какви новости има около лечението....

# 25 885
  • Там,където се събуждам щастлива.
Никакъв шанс.

Първо, всички ще изчакат до ранна зима да видят дали Ковид-а няма да започне да се вихри и у нас.
Второ, всички очакват някаква по-сериозна ситуация и е създадена съответната организация за това.
Трето, става дума за пари. Умопомрачително много пари - за правителства, за лекарства, за болници, за тестове, за ваксини и тестването им, за прегради, лични предпазни средства и прочее.

Ние да изчакаме първо да видим дали това с КПП-тата, което всички сме чули не е партенка а-ла "На един приятел питона легнал по дължина на него на леглото". Head Band

Това за парите, като някаква мантра се повтаря.

# 25 886
  • Bulgaria
Защо учителите не трябва да имат право да бъдат защитени? Всички знаем, че голяма част са в предпенсионна възраст, имат и придружаващи заболявания. А, има и учители в следпенсионна възраст. Ако вирусният товар е ключов за начина на прекарване на болестта, защо те не трябва да се предпазват? На мен това ми звучи много егоистично, ако не дай си Боже някой учител се влоши и лежи в болница седмици наред, тогава пак ще има проблеми за целия клас. Или ние се интересуваме само от себе си, другите кучета ги яли. Вие ако бяхте учител на 60 г. с астма или диабет не бихте ли направили всичко възможно да се предпазите, както вас, така и семействата си, сред тях може да има и още по-рискови. В крайна сметка никой не е застрахован и всеки може да "изтегли късата клечка".

# 25 887
https://www.express.co.uk/life-style/health/1320428/Coronavirus- … ave-Boris-Johnson

Започна се. Само да не обясняват, че е било колективна едновременна глупост.

Много добре е аргументирано. Прочете ли го?

# 25 888
Никакъв шанс.

Това за парите, като някаква мантра се повтаря.

Смяташ, че мерките срещу Ковид ни излизат безплатно?

# 25 889
  • София
А кое ни излиза безплатно? Ремонтът на ремонта на Графа? За съжаление е важно парите да се разходват ефективно, а не просто да се харчат, което у нас не се сещам за много неща да се случва... Но това може би е отделна тема. Иначе, аз съм на мнение, че за здраве не бива да се пести, което обаче не изключва разумния подход и при това, дори напротив.

Общи условия

Активация на акаунт