COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 441 583
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 26 145
Защо се обвиняват други хора за кончината?Не са ли точно лекарите,които трябва да знаят най добре как да се пазят?Мир на душите им
Защото колкото повече се разраства заразата е толкова по трудно да се опазиш. То опазването е двустранен процес, не става само ти да се пазиш, трябва и другите да те пазят. Е, по точно става ама трябва да се затвориш в бункер, при всички други случаи колкото повече прогресира вируса толкова се увеличава шанса и ти да го хванеш.

Неслучайно математика на щаба непрекъснато повторя колко е важно всички хора да спазват мерките и че колкото повече ни дънят толкова по тежко ще става.

# 26 146
Във Франция възхода на вируса продължава, днес новите им вече са над 7 000. Вчера минаха над 6 000 за 1-ви път след края на 1-вото затваряне на страната. Премиера днес е предупредил френският народ че коронавируса се засилва, и трябва да направят всичко възможно, за да се опитат да предотвратят ново затваряне на страната.

В Испания прогреса на вируса също продължава, новите вече са близо 10 000.

Ето, виждаш ли, с маски на плажа и без маски на плажа все тая. Интересно Макрон и Меркел, освен да обвиняват народа и да го призовават да направи всичко възможно (какво ли е то), какво друго могат да направят, освен да си затворят кръчмите и границите. Като унгарците например. На мен лично затварянето на граници ми изглежда една от най-безумните мерки, но пък изглежда добре за пред съответния местен плебс, по правило изпълнен с доверие и очакване към “спасителите”. Бе къде се скри нашият?

# 26 147
Днес по радиото Меркел я спукаха от бъзик. Даже мелодия бяха съчинили за песничка с нейния глас и вчерашния й бисер "Rücksicht, Umsicht, Vorsicht" и припев "Bußgeld, Bußgeld." 😂 Унгарецът и той от нейната партия. Ще минаваме през Сърбия и Словения, и без това унгарските гранични полицаи са възможно най-неприятните, да се пазят там затворени.

# 26 148
Под всичко възможно, предполагам се има предвид, всички да спазват мерките, не се иска кой знае какъв невероятен подвиг от народа, това е имал предвид, френският премиер, не Макрон, предупреждавайки че ако вируса достигне отново грамадни мащаби, ще трябва пак да се затварят, и затова ги мотивира французите да съдействат и да спазват мерките, за да не се стига дотам. Това е базуката срещу вируса, която се вади като не си си свършил работата преди това, и си оставил вируса да стане от тигър, тиранозавър, и вече не можеш да го спреш с пистолет, може само с базука.

# 26 149
Скрит текст:

В Испания прогреса на вируса също продължава, новите вече са близо 10 000.
И накрая както още в началото казаха германците, две трети от населението ще го минем и това ще е. Без значение колко ще са диагностицирани.
А това тук изобщо не е насаждане на паника, така ли?

# 26 150
  • Там,където се събуждам щастлива.
Днес по радиото Меркел я спукаха от бъзик. Даже мелодия бяха съчинили за песничка с нейния глас и вчерашния й бисер "Rücksicht, Umsicht, Vorsicht" и припев "Bußgeld, Bußgeld." 😂 Унгарецът и той от нейната партия. Ще минаваме през Сърбия и Словения, и без това унгарските гранични полицаи са възможно най-неприятните, да се пазят там затворени.

В последно време границата Словения-Австрия не е лесна. Миналата събота на Караванка хората са чакали 15 часа.

# 26 151
В момента гледам първата вечер на Промс от Лондон. Във Фейса върви концерт от Консерт Хебау, Амстердам. Няма публика. Положението с изкуството е много зле. И без това им беше трудно през последните години на икономически бум = материализъм... Дали ще оцелеят?
Да заповядат в България. Тук всико е разрешено, и публика има.
А, да не забравя - тези дни започва Пирин фолк в Сандански, в една от областите с най-много случаи в последните дни. Дори и детски ще има за екстра.
https://www.eventim.bg/bg/bileti/pirin-folk-sandanski-2020-sanda … 554569/event.html

Дребен факт, нагледно показва че пари и ресурс за мерки няма, наистина не мога да си обясня защо в област, огнище, никой не се осмели да предложи дори някакви мерки от типа да се затворят 4 те гнусни дискотеки в гр. Благоевград.

https://news.bg/health/oshte-dvama-dushi-ot-doma-za-stari-hora-v … ili-covid-19.html

Също тази статия е много интересна, въртят и сучат за да не споменат броя на загиналите, които са 8.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 00:52 от Imoten

# 26 152
Живеещите в София момичета, бихте ли ми препоръчали лаборатория където ПСР тестовете  за пътуване в чужбина излизат максимално бързо.

# 26 153
Цитат
Бе къде се скри нашият?
Ето това е интересен въпрос. Аз отдавна не съм говорил за шефа, ама и той отдавна излезе от темата, и не мога да го въприема като сериозен държавник, той приключи с държавническото си отношение по темата с вируса когато се изцепи "маска да носи тоя който го е страх". Там някъде се скри. Simple Smile

# 26 154
Лили никога не е писала, че “‘всички ще умрем”.
 Факт е, че стотици хиляди  хора починаха. “Какво тук значи някаква си личност”?!
А това за 2/3, което казали германците как са го установили 2/3 , а не направо 3/3, т. е точно твоят пост навява на това.

# 26 155
Значи досега всеки, дръзнал дори да спомене, че училищата например без мерки могат да доведат до по-голяма заболеваемост беше заклеймяван като насаждащ паника, но да твърдиш, че 4 милиона души в България ще се разболеят какво трябва да е, успокояващо?
Това са теориите на Мангъров, според когото всички ще го минем, но едновременно с това шансът да се заразиш с ковид е като да спечелиш 1 милион от лотарията.

https://eurocom.bg/new/mangrov-shanst-da-se-zarazish-s-covid-19- … mln-ot-lotariyata

# 26 156
Цитат
Това са теориите на Мангъров, според когото всички ще го минем, но едновременно с това шансът да се заразиш с ковид е като да спечелиш 1 милион от лотарията.

Grinning Като каза Мангъров се сетих за една от тъпотиите които приказваше в началото на епидемията, която напоследък май спря да е приказва, защото явно може да смята и да гледа колко хора умират сега и колко в началото. 500 000те хиляди заразени с Ковид които го изкарали безсимптомно и нищо не разбрали, и затова той бил като грип, защото много боледуват пък почти никой не стига до болница, никой няма нужда от лечение и почти никой не умира, болни са само там някакви 15, 20 души (които бяха в интензивни отделения в началото). Е, ако в началото в епидемията когато са умирали по около под 1 човек средно на ден през Март, и Ковид е минал през половин милион, а сега умират по близо 9 човека средно на ден в края на Август, то това какво значи, значи че той вече е минал през почти цялото население, Grinning, и значи че идеята му за стаден имунитет отдавна се е реализирала, защото ако гледаме починалите вируса е в пъти, пъти по разпространен отколкото когато вече е обиколил 500 000, значи, че близките дни и седмици, епидемията трябва да приключи и вируса да изчезне. Ако стане така, обявявам че Мангъров е неоценен гений, че всички анти-мангъровци в България му дължат извинение.

# 26 157
 Факт е, че стотици хиляди  хора починаха. “Какво тук значи някаква си личност”?!
А това за 2/3, което казали германците как са го установили 2/3 , а не направо 3/3, т. е точно твоят пост навява на това.

70% каза Дорстен още в началото, Меркел го повтори. Уж знаеш немски, не знам как си го пропуснала. Което обаче няма нищо общо със смъртни случаи и нито на това навява, нито е мое изказване. А Лилито знаем добре какво пише, няма нужда от странични пояснения. Стана шест месеца чака апокалипсиса и междувременно прави неверни преводи на статии за да е по-драматично.

Не знам кой какво е съобщавал и повтарял в Германия и то в началото за  непознат вирус ( сещам се за един в България). Съобщението и повторението не означават, че е вярно. И ако вярват в това защо предприеха и предприемат мерки отново? Извинявай, ако си отговорила и съм пропуснала. ( Не знам как реши, че знам немски, но дори и да го знаех и да разбрам езика на Меркел, едва ли щях да пиша такива прогнози без сериозни доводи и проучвания).

# 26 158
Скрит текст:
 Факт е, че стотици хиляди  хора починаха. “Какво тук значи някаква си личност”?!

70% каза Дорстен още в началото, Меркел го повтори. Уж знаеш немски, не знам как си го пропуснала. Което обаче няма нищо общо със смъртни случаи и нито на това навява, нито е мое изказване. А Лилито знаем добре какво пише, няма нужда от странични пояснения. Стана шест месеца чака апокалипсиса и междувременно прави неверни преводи на статии за да е по-драматично.

Не знам кой какво е съобщавал и повтарял в Германия и то в началото за  непознат вирус ( сещам се за един в България). Съобщението и повторението не означават, че е вярно. И ако вярват в това защо предприеха и предприемат мерки отново? Изинявай, ако си отговорила и съм пропуснала. ( Не знам как реши, че знам немски, но дори и да го знаех и да разбрам езика на Меркел, едва ли щях да пиша такива прогнози без сериозни доводи и проучвания).

Casa, казали са го още в началото, защото са пресметнали колко е необходимият процент преболедували за достигане на стаден имунитет. А идеята никога не е била да не се разболяваме, ами да не се разболяваме всички накуп, за да може всички нуждаещи се от медицински грижи, да могат да бъдат поети от здравната система.

# 26 159
Меркел никога не е казвала, че 70% трябва да се заразят, а че могат да се заразят, затова трябва да се вземат мерки, което и направиха.

Тесла, Мангъров винаги е лъгал, почти за всичко. Той знае, че ще боли, ама ако каже, че ще боли няма да има желаещи, затова и един куп лъжи затова как изобщо няма да боли. Той нали го призна с аналогията с войниците, които отиват на война и как не трябва да им се казва какво ги очаква там. И продължава отчаяно да тика хората към масово заразяване докато неговите колеги умират.

Общи условия

Активация на акаунт