COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 387 505
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 015
Всъщност е много интересно защо в някои райони така силно удари. Вероятно някой ден ще разберем

# 27 016
Сега прочетох интервюто на варненския адвокат, който казва, че преди да се разболее не е познавал човек прекарал вируса, а след като се разболял поне 10 човека му се обадили да му кажат, че са го изкарали и му обяснили как се лекували.Едва ли не ги нападали и те си траели.Е, как е пандемията в България и защо не познаваме болни? Те хората не смеят да се оплачат.Може и да не съм права де, но до подобен извод стигнах от думите на адвоката.

# 27 017
Може би е глупост, но след като прочетох интервюто на адвоката ми направи впечателение, че през март е бил на почивка в Испания ( февруари в Австрия).
Сетих се за моята бивша колежка, за която бях писала в тема 1. След почивка в Тайланд през януари дойде в офиса ( за маловажно нещо) кашляща, но твърдо заявяваща, че не е болна. Скоро разбрах, че през април в боледувала от коронавирус. Около 2 седмици на лечение вкъщи с температура.
Дали няма връзка с безсимптомно / леко изкарване и повторно заразяване след това или някакво по-късно проявяване.

# 27 018
Цитат
Изводите ги вадя от няколко интервюта, основното с русенския лекар Тодоров.
Той първи лансира тезата за генетичната невъзприемчивост и при липса на друго, по-логично обяснение я прегърнах донякъде.
Във филма по Дискавъри,за който писахме тук,ми направи впечатление за Италия и Испания.Казаха:''Те са по-податливи''.Само това.Не казаха,защо е така и какво имат предвид.

# 27 019
Всъщност е много интересно защо в някои райони така силно удари. Вероятно някой ден ще разберем

В началото просто въпрос на късмет. Ковид се разпрострянява клъстърно, това е негова отличителна черта, но според Адам Кучарски трябва да бъде внесен около 4 пъти на едно място, за да има шанс да се установи трайно там. Сега вече след първоначалната изненада, по-скоро показва къде как се спазват мерките. В началото на много места са горяли дълго време огнища, без някой да забележи, такъв беше случая в западна европа.

# 27 020
У нас заразените с коронавирус все още се третират като прокажени - факт.
За това всеки би крил заболяването си до колкото може.

# 27 021
Успях да гледам само малко от филма, дали го има някъде.

# 27 022
Там е започнало и дълго време се е разпространявал без се прилагат никакви мерки и никой не се е пазил. В последствие другите райони виждат какво става, взимат мерки и разпространението спира или се забавя. Ако не бяха започнали да се пазят и там щеше да удари.

# 27 023
Всички пандемии в Европа са тръгнали от Италия. Податливи си може би по ген  и начин на живот, примерно латиноамериканците понасят страшен пандемичен удар. В щатите диспропорцията е много отчетлива, 33% от заразените са латиноси.

# 27 024
  • Немция
У нас заразените с коронавирус все още се третират като прокажени - факт.
За това всеки би крил заболяването си до колкото може.
Това е факт. Както писах вече, знам за 1 случай на починал от ковид човек в квартала ни в града, от който съм родом, и се избягва гласност от името на роднините, желаят дискретност.

# 27 025
  • При семейството си
Разликата между Германия и България в битката с Ковид:

https://www.google.com/amp/s/www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/ … ta-s-kovid-19/amp

Който следи темата, предполагам е срещал името и поне едно мнение на д-р Таблов.

# 27 026
Податливи са Италия и Испания заради огромния човекопоток от цял сват, който минава от там. Големи икономически, търговски и туристически градове са най-рискови, защото внасят и изнасят голям брой вирусоносители.

Аз имам познат, който не се зарази зимата в Ишгл, но хвана ковид през лятото в София. Та и до късмет си е.

# 27 027
188 нови случаи
6784 теста
13 починали
132 излекувани
62 в интензивното

# 27 028
  • Bulgaria
188 нови случая от 6784 теста.
737 хоспитализирани, 62 в интензивно отделение.
132 излекувани.
13 починали.

Благоевград отново е с най-много случаи - 35, следван от Бургас и София град с 26.

https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 27 029

Общи условия

Активация на акаунт