COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 652
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 165
Днес приятелка е била на родителска среща, децата от 2 и 3 клас ще са в обща занималня.
Ние миналата година бяхме 1а и част от 1г сега ще чуем но аз не съм съгласна, нали мерките бяха да не смесваме децата? Аз ли пак не съм в час?

# 27 166
  • Germany
Може би, за да не си сложат маска с надпис f***  you Corona 😉

# 27 167
  • София
Болници продължават да искат от пациентите си да си платят за PCR тест за коронавирус, преди да ги приемат, въпреки че изследването вече се плаща от здравната каса. 70 такива сигнала са подадени от средата на март до края на август в Изпълнителна агенция “Медицински надзор”. Плащането на тестовете било условие, за да приемат болниците хората за лечение или операция.
Агенцията е приключила проверка по 35 от сигналите, а останалите още се проверяват, уточниха от там за “24 часа”. Заключенията досега обаче са, че “в повечето случаи изнесеното в сигналите се потвърждава”. Затова от надзора са изпратили писма до всички директори на болници и РЗИ-та, в които уточняват, че на тест подлежат само съмнителни пациенти, а не всички, и изискването за PCR тест не може да бъде условие за прием в болница, допълват от агенцията.
   от ТУК
Последно не ми е ясно - всички ли се тестват или само "съмнителните", и колко "съмнителни" трябва да бъдат, за да  заслужат платен от касата тест? Ами ако някой недостатъчно "съмнителен" се окаже вирусоносител и зарази медицински персонал и други пациенти - кой носи отговорност?
След толкова огнища на коронавирус в болници, след толкова заразени, болни и починали лекари, толкова затворени отделения, след толкова случаи на пациенти, пипнали вируса в болници заради внесена отвън зараза - колко още трябва да се умува, преди да се организира тестване на всички постъпващи в болница? Даже и чисто икономически - няма ли да е по-евтино това - в сравнение с последиците от масово заразяване заради някой безсимптомен пациент-вирусоносител?
Цитираните в статията бройки тестове и суми за тях, платени от НЗОК, са скандални.

# 27 168
  • При семейството си
Ли Лу, а къде, по какъв начин се обявява и следи този “цвят на светофара” за отделните квартали?

# 27 169
Какво е това изискване за вид маски, че и без шарки? В коя държава?
Ако са разрешени с картинки и някое дете се появи с интересна маска нали и другите деца ще започнат да врънкат родителите си, че и те искат такива.

А като докарат някое дете с Тесла, другите ще врънкат ли?

Според мен не става дума за някакви безобидни картинки. Продават се маски с доста хм...текстове и картинки. Ние нямаме маски, но имам доста кандидати за такива с нелицеприятни текстове и ще настане...

Тук ходят с всякакви маски, включително и с безумни текстове. Продавачки в много централни магазини стоят по каси и щандове с маски с надпис Fuck Covid 19. На никого абсолютно не му прави впечатление, а и си е част от демокрацията.
Холандия по мои впечатления е далеч по-напред в демокрацията, даже са преминали отвъд нея по няколко начина, така че не мога да си представя дори какво имаш предвид с надписите по маските.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 21:58 от Анонимен

# 27 170
Имах и аз сблъсък с немската мода. Един турист, плешив чичо на поне 60, обикаляше след мен в супермаркета с ей такава маска. Честно казано, много ме изнерви! Simple Smile))))

# 27 171
Гледах  статистикатс в worldometers. Според вас каква е причината за стряскащите бройки в Испания и Франция? Ние тук си говорим за неспазване на мерки при нас, за всичко отворено. А там защо така? Излиза, че те са по- недисциплинирани от нас.

# 27 172
  • Somewhere far away
Какво е това изискване за вид маски, че и без шарки? В коя държава?
Ако са разрешени с картинки и някое дете се появи с интересна маска нали и другите деца ще започнат да врънкат родителите си, че и те искат такива.

А като докарат някое дете с Тесла, другите ще врънкат ли?

Пак спам но да. разбира се- децата са страшно завистливи и непрекъснато се сравняват. Все искат това което другите имат- как така еди си кое дете имало това а аз нямам - това е вечния въпрос. Не може да се отрече, че  почти винаги се случват неприятни случки в училище когато някой  има нещо повече или по -различно.

# 27 173
Изисквания за цвят и подобни въобще не са в графа "борба с Ковид", а чиста политика! Да ме извиняват ирландците.  Не можело с медицинска, но можело със сиво парче плат...
То нали вирусът е "от котюр", а не някакво просто "прет а порте".

Вече и аз почвам да харесвам онова ... "маските са за да мълчите".

# 27 174
Цитат
Но не мога да се въздържа да изкажа тоталния си потрес от световната диктатура, която се налага да държи масите под контрол.
Благодаря! Не ме интересува, знам, как маските пазят..Тук прозира съвсем друг контрол.
С какво една маска държи масите под контрол?! Навярно така са мислели и за сутиените преди време...
На мен лично чувството ми за свобода не се намира около върха на носа и покриването му не ми носи идея за налагане на контрол или спиране на мисленето.
Тъй като нещо подобно вече се е случвало на човечеството, би трябвало да сме по-напред , нали имаме опит, от който би трябвало да се поучим. При испанския грип е имало същите съмнения и отхвърляния, но все пак са разбрали, че малко или много носенето на маски помага за ограничаване на инфекцията. Не на свободата.

Днес ми се обадиха от езиковата школа на дъщеря ми. Ще учат присъствено. Нали министърът издаде заповед школите да са дистанционно?
Каза, ама...
На нас също ни се обадиха от езиковата школа. От дистанционните им уроци съм много доволна. Справиха се чудесно.
Ще започват и репетициите на хора, там смятам, че е наистина рано и не достатъчно разумно да я пускаме.

# 27 175
  • Варна
С какво една маска държи масите под контрол?!
Maската  обезличава,  особено без възможност да проявиш някакъв вид собствен почерк.

# 27 176
Силвио Берлускони е с ковид

Той се намира вкъщи под карантина
https://nova.bg/news/view/2020/09/02/298183/

В училищата понякога има и униформи и те ли са средство за световен контрол? Някои виждат световен контрол, аз пък виждам световен хаос, ако някой наистина контролираше нещо, може би нямаше да се озовем в такава абсурдна ситуация.

# 27 177
  • София
Хайде сега, обезличавала! Вече какви ли не надписи, картинки и прочие има на маските, започват да стават като произведения на съвременното изкуство. Обезличава само тези, които и без това сами се обезличават. На мен не ми пречи и не ме обезличава, дори започват по-внимателно да ме гледат и да ме слушат хората.

# 27 178
  • Русе
На мен не ми пречи и не ме обезличава, дори започват по-внимателно да ме гледат и да ме слушат хората.
А чуват ли те.

# 27 179
  • Варна
Хайде сега, обезличавала! Вече какви ли не надписи, картинки и прочие има на маските, започват да стават като произведения на съвременното изкуство. Обезличава само тези, които и без това сами се обезличават. На мен не ми пречи и не ме обезличава, дори започват по-внимателно да ме гледат и да ме слушат хората.
Точно коментирахме изискването да са едноцветни и невъзможността да проявиш нещо от себе си с маската.
За съжаление пречи маската. Аз също работя с хора, ами не ги чувам добре, не ги разбирам, все ги карам да повтарят. Не е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт