COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 692
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 150
Извинете, в коя държава сте?

# 27 151
Скрит текст:
Тези на които децата им са започнали училище и са с маски по цял ден, какви маски ползвате? В чуденка съм дали да купя платнени с филтри (не съм сигурна въобще има ли полза от тях). 8 часа просто ми се струва невъзможно да издържи с маските, които си ползваме по принцип. Друг е въпроса, че ще трябва и да ги сменя...
На дъщеря ми най-удобни са хирургическите маски, но изискването на училището е да са многократни и едноцветни без шарки. Затова купих няколко такива. Слагам по две на ден.
Маските трябва да се носят през цялото време, т.е. от 9 до 16 ч като всеки клас има по две "почивки от маските". "Времето за дишане" както тя му казва, за нейния клас е в 12.10 и в 13 ч  за по 10 минути и става навън. Всеки клас си има точно определено място на двора, а децата трябва да спазват дистанция от 2 метра помежду си.
Скрит текст:
Знам!
Но не мога да се въздържа да изкажа тоталния си потрес от световната диктатура, която се налага да държи масите под контрол.
Благодаря! Не ме интересува, знам, как маските пазят..Тук прозира съвсем друг контрол.
Предполагам не е в България и да, как могат другите, а ние мрънкаме....и това ще коментирате...Все ми е тая вече!

# 27 152
Какво е това изискване за вид маски, че и без шарки? В коя държава?

# 27 153
  • Germany
Оле precious, при вас даже и изискване за цветовете има. Благодаря на всички, които споделиха опит с маските. Много полезни ми бяхте. Ние имаме хубави еднократни, които носим сега, но взех и платнени многократни, каквито Пепеляшка каза. Младежът да си прецени с какво ще изкара 7-8 часа училище.

# 27 154
  • София
Само 10 841 теста PCR теста за COVID са назначени от РЗИ в стран …  за четири месеца
Общият брой на направените PCR тестове за същия период е над 200 000.  

Сигурно ги пазят за след 15.септ. Mask
Тотален хаос в държавата!
Чакайте, как е възможно - по данни от Worldometer сме направили до момента над 450 хиляди теста. Ако от 1 април до 31 юли са направени 10 хиляди от НЗОК и 200 хиляди платено, кога са правени останалите 200 хиляди теста? От 29 януари до 1 април и от 1 август до сега?! Не ми се вярва.... А повторните 2 отрицателни pCR къде ги включват? В тия 10 хиляди от НЗОК или как? Нали, дори и ти да си платиш за тест, после НЗОК ти прави, ако си положителен (до скоро искаха 2 отрицателни, а сега 1) за тяхна сметка ПСР тест до отрицателен такъв?

# 27 155
precious е в Ирландия Flowers Four Leaf Clover

# 27 156
На кои маски казват 3Д?

# 27 157
Ако са разрешени с картинки и някое дете се появи с интересна маска нали и другите деца ще започнат да врънкат родителите си, че и те искат такива.

# 27 158
Най - накрая получих мейл от гимназията на сина ми. Цял клас ще са.( Бях споменала, че на приятелка сина й ще са на групи).
 С маски в общите помещения, но в класната стая, без.Всички предмети ще се провеждат в нея. ( преди ходеха в различни кабинети - по химия, физика, френски, немски и пр.)
Ще влизат в точно определен за техния клас вход, разпределението е по випуски.
Няма да имат столова ( обедно хранене ). Кръжоците са променени, но не са отпаднали.
Ще имат дори знатия по спорт, но вече ще са деца само от един клас.( Преди ги смесваха).
Изискване за шарки и вид маски няма. Важното е да се носят преди влизане и след излизане от класната стая.

# 27 159
Ако са разрешени с картинки и някое дете се появи с интересна маска нали и другите деца ще започнат да врънкат родителите си, че и те искат такива.
По улиците на Германия ходят с толкова шарени маски и картинки, че на никой не му пука. Важно е детето да е с маска, иначе не го пускат в училище. Връщат го обратно.

# 27 160
  • Там,където се събуждам щастлива.

Според мен не става дума за някакви безобидни картинки. Продават се маски с доста хм...текстове и картинки. Ние нямаме маски, но имам доста кандидати за такива с нелицеприятни текстове и ще настане...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 20:37 от Kalinka

# 27 161
Само 10 841 теста PCR теста за COVID са назначени от РЗИ в стран …  за четири месеца
Общият брой на направените PCR тестове за същия период е над 200 000.  

Сигурно ги пазят за след 15.септ. Mask
Тотален хаос в държавата!
Чакайте, как е възможно - по данни от Worldometer сме направили до момента над 450 хиляди теста. Ако от 1 април до 31 юли са направени 10 хиляди от НЗОК и 200 хиляди платено, кога са правени останалите 200 хиляди теста? От 29 януари до 1 април и от 1 август до сега?! Не ми се вярва.... А повторните 2 отрицателни pCR къде ги включват? В тия 10 хиляди от НЗОК или как? Нали, дори и ти да си платиш за тест, после НЗОК ти прави, ако си положителен (до скоро искаха 2 отрицателни, а сега 1) за тяхна сметка ПСР тест до отрицателен такъв?
Повече тестове се плащаха по други механизми, анекса към НРД го направиха скоро. Т.е. държавата е платила доста повече тестове от НЗОК. Статията е подвеждаща, защото това е броят платени от касата.

# 27 162
  • Germany
Това за едноцветните маски сигурно е решение на училището, едва ли в Ирландия са решили да не се носят маски с картинки. Просто самото училище най-вероятно го е решило. Може би имат и униформи...
W, мисля че това са такъв вид маски като на precious например, а не като медицинските (като хармоника).

# 27 163
Да, в Ирландия съм. Няма изискване към цветовете на маските, а само да са едноцветни и без шарки. Нямам представа защо. Не става въпрос за малки деца, а за ученици от 13 до 19 години.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 21:04 от precious*

# 27 164
  • София
Да, в Ирландия съм. Няма изискване към цветовете на маски, а само да са едноцветни и без шарки. Нямам представа защо. Не става въпрос за малки деца, а за ученици от 13 до 19 години.
Ясно е защо, имаше една картинка анекдот-дай да сменим маските, твоята е с по-хубави шарки, а сега: едноцветни, надали ще провокират подобни, нездравословни, интереси в учениците....

Общи условия

Активация на акаунт