COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 251
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 210
Едноцветието е за децата, за да не се стига до завист, караници и размяна, по-горе го обясниха. И не е за България.
За у нас предлагам да има налагане не на цвят, а на задължителен материал - лятото копринени, зимата вълнени, плетени или лично тъкани от баба.
Радвам се, че коментираме подобни глупости в подобна тема.

# 27 211
  • Немция
Това е изискването за маска от училището на сина ми - Англия
Students should have their own face mask/face covering with them every day which must be appropriate for school (no inappropriate logos, slogans or affiliations).

И понеже веднага се почва дискусия кое е подходящо и кое не, по-лесно е да са едноцветни. Тези вечни дискусии са такава загуба на енергия...Втръснало ми е.
Явно немските деца са много особени и не се карат и тормозят, за разлика от другите, щом при нас изискване за вида на маските няма. 🤣 Направо не мога да повярвам.
В Ирландия носят ли се униформи в училище? Забраната за шарени маски ми прилича на вид уеднаквяване, каквато е униформата.
В Германия не се носят ученически униформи, така че и с маските цари свобода - освен, ако няма неприлични надписи по тях.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 00:12 от Бибит

# 27 212
Ох, papi6,
В немско съм виждала да продават маски от същия материал, от който се шият чорапите, от 1 пласт, колкото да кажеш, че си с маска. Това през април. Бях ей така🤪 и така🤣 като ви видях.

# 27 213
Не вярвам дори деца израстнали в монотонност, да завиждат на цветни маски. Това са пълни глупости и нямат нищо общо с инструкции за неносене на маски с неподходящи за училище надписи.

Немските деца са леко други. Юни месец ми направи впечатление, че доста деца носеха маски по улицата и бяха едноцветни (град близо до Нидерландия).

Сега вече направо си измисляш. Не стига че ги носели по улицата, ами и едноцветни и най-вече доста. 😂

# 27 214
Да, носят се униформи. Всяко училище си има свои цветове и емблема. Няма изискване маските да са в същите цветове.

# 27 215
По повод с бразилката, която вече толкова време е позитивна, разговор с имунолог за това какво е обяснението за т.н. "дълго влачещи ковид" хора, някои от които преди това са били в перфектно здраве, атлети, но след инфекцията продължават много дълго време да имат симптоми, които влошават качеството на живот. Учените все още не знаят, но той смята, че може би е някаква автоимунна реакция или нещо хронично, ако все още има останали дефектни частици от вируса в организма, които предизвикват възпаление.
Скрит текст:

https://twitter.com/EricTopol/status/1301262694582906880

# 27 216
Скрит текст:
Ами ок, има недостиг на чували. И като стигнем до изискването за "едноцветна, а не шарена маска".... това "удря" точно по защитниците на тезата "има див вирус".
Въобще, цвета (едноцветието) на маската е проблем, които доста трябва да уплаши уплашените от вируса.
Едноцветните маски са по практични съображения. Така е по-лесно, отколкото да обясняват, че не бива по тях да има нецензурни, обидни, пошли, плашещи и пр. изобряжения.
Става дума за училище, не за свободното време.
Ясно. Аз мислех, че става дума за вирус.
Ами супер, аз много се радвам, че най-накрая вирусът отива на заден план. Simple Smile (Не го казвам с ирония)

# 27 217
  • Немция
Калинка, измежду децата в Германия също има с пъстри маски, особено  по-малките. Blush
Имат различни мотиви, закачливи - като котешки муцунки или пъстри, или с други цветови акценти. На моите деца са с различни десени, любими им са на звездички. Grinning
Пъстрите и забавни маски успяват да събудят повече интереса на по-малките и да ги носят с желание.

# 27 218
  • София
Сериозно ли пак ще обсъждаме един случай?
Е, че как? Досега обсъждахме единичен случай на изискване за едноцветни маски и се прие като поредно доказателство за световна диктатура за контрол над масите Joy То в тази тема ако не обсъдим единичните случаи, къде? Joy

Soft Click, не ставаше въпрос толкова за "завиждане", а за поводи за подигравки. Освен това, явно униформите там са си традиционни и навикът за някакъв такъв ред може да е бил с допълнителна тежест при решението. Гадаем си общо взето.  Simple Smile

# 27 219
АБВ: Купуваме тестове за COVID-19 без сертификат https://m.fakti.bg/bulgaria/506796-abv-kupuvame-testove-za-covid … kYn0Bwn_uaSnDT_RY

# 27 220
Явно немските деца са много особени и не се карат и тормозят, за разлика от другите, щом при нас изискване за вида на маските няма. 🤣 Направо не мога да повярвам.

И аз. Особено предвид особено набиващата се шарения във всякакъв аспект в Нидерландия. В Германия сме като смотани пионерчета в сравнение с тях.

Дай Боже всички работодатели да са такива!

При нас пък на двата етажа във фоайетата има по един дезинфиктант и досега никой не ги е докоснал.
Маска не видях никой да носи от началото на пандемията, нито от персонал, нито от клиенти. Хоум офис съм само аз и то два пъти седмично, но само защото живея далеч. Междувременно всички постоянно пътуват нанякъде. Няма заразени.

Браво! Похвално! 
Искрено се надявам вместо това да си мият редовно ръцете с вода и сапун. Още преди ковид имаше статия, според която вода и сапун е по-добре от дезинфектант, но в конкретната ситуация е много странно да се хвалиш с неползване на дезинфектанти. След като имате и клиенти, те вероятно идват отвън и не си мият ръцете преди да се срещнат с персонала.

Странно ми е някой да се хвали с липса на хигиена, особено в условията на пандемия.

# 27 221
Не се хваля, съобщавам каква е ситуацията и съответно резултатите. Персоналът си мие редовно ръцете, клиентите не ги караме, но още са живи, и ние даже.

# 27 222
Скрит текст:
Ами ок, има недостиг на чували. И като стигнем до изискването за "едноцветна, а не шарена маска".... това "удря" точно по защитниците на тезата "има див вирус".
Въобще, цвета (едноцветието) на маската е проблем, които доста трябва да уплаши уплашените от вируса.
Едноцветните маски са по практични съображения. Така е по-лесно, отколкото да обясняват, че не бива по тях да има нецензурни, обидни, пошли, плашещи и пр. изобряжения.
Ами супер, аз много се радвам, че най-накрая вирусът отива на заден план. Simple Smile (Не го казвам с ирония)

Много нелогичен пост. Някой да обсъжда носене на вирус на устата си? Не! Явно става въпрос за маска, а не за вирус. От опит за оригиналничене ставате смешни.

# 27 223
Не се хваля, съобщавам каква е ситуацията и съответно резултатите. Персоналът си мие редовно ръцете, клиентите не ги караме, но още са живи, и ние даже.
Клиентите ги проследявате и им следите здравословното състояние след като излязат от институцията ви? Браво! Това е една институция за пример!

# 27 224
Скрит текст:
Скрит текст:

Много нелогичен пост. Някой да обсъжда носене на вирус на устата си? Не! Явно става въпрос за маска, а не за вирус. От опит за оригиналничене ставате смешни.
Наистина много нелогично. Simple Smile
Маската се носи, защото носим вирус на устата си, нали така?
Иначе за какво ни е тази маска!?

Общи условия

Активация на акаунт