COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 353
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 195
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вчера споменаха, че в Нидерландия има няколко пациента, които са интубирани от март месец и няма изгледи за подобрение. Интересно е какво ще стане с тях. Няма декларация за евтаназия. Няма мозъчна смърт.

За маските: само неработещите с деца (вашите са идеални, знам) не разбират защо  изискването е да са маските без картинки. Съберат ли се в група, няма по-жестоко отношение едно към друго, както е при голяма част от децата. Все се сещам за
“ Повелителят на мухите.”

# 27 196
  • Варна
За маските: само неработещите с деца (вашите са идеални, знам) не разбират защо  изискването е да са маските без картинки. Съберат ли се в група, няма по-жестоко отношение едно към друго, както е при голяма част от децата. Все се сещам за
“ Повелителят на мухите.”
Пфф.. не мисля, че са такива идиотчета, но ако са такива едноцветието няма да ги спаси - има разлика между памучния парцал и скъпата маска с висока защита, та макар и едноцветни.

# 27 197
Днес имахме среща с ръководството и пак ни напомниха да си носим маските правилно, а не под носа, под брадата или недай си Боже някой да си мисли, че и без маска може.
Ако трябва и 2 години ще ходим с маски и ще сме сигурно последната фирма, която ще ги махне.
Дай Боже всички работодатели да са такива!

# 27 198
  • Bulgaria
Коронавирусът може да причини диабет тип 1.

Коронвирусната инфекция може да причини заболяване от диабет тип 1. Това са открили лекари в германския град Кил след лечение на 19-годишен младеж, заболял от коронавирус. Статия, описваща странния случай, е публикувана в научното списание Nature Metabolism.

https://www.actualno.com/interest/koronavirusyt-moje-da-prichini … news_1496063.html

# 27 199
  • в страната на чудесата
Сериозно ли пак ще обсъждаме един случай?

# 27 200
Това е изискването за маска от училището на сина ми - Англия
Students should have their own face mask/face covering with them every day which must be appropriate for school (no inappropriate logos, slogans or affiliations).

# 27 201
  Да не говорим, че и сезонният грип отключва диабет. Не е причина, а повод.

# 27 202
  • Там,където се събуждам щастлива.
Students should have their own face mask/face covering with them every day which must be appropriate for school (no inappropriate logos, slogans or affiliations).

И понеже веднага се почва дискусия кое е подходящо и кое не, по-лесно е да са едноцветни. Тези вечни дискусии са такава загуба на енергия...Втръснало ми е.

# 27 203
защитниците на тезата "има див вирус".

Grinning
Див вирус (wild-type virus) се нарича естественият вирус в природата за разлика от ваксинален щам, създаден в лаборатория. Не е лошо човек все пак да знае срещу какво е против.

# 27 204
  • В заешката дупка
Вчера излезна публикация в NEJM, касаеща антителата, трайността им и разпространението на вируса в Исландия по време на първата вълна.

Резултатите:

91,1% от диагностицираните с qPCR тестове имат антитела. Титрите на антителата се увеличават първите 2 месеца и са в плато до края на проучването. (Тестването за антитела сa правени няколко пъти в рамките на 4 месеца върху едни и същи хора)

За останлите (8,9%), които са с негативен резултат за антитела, пише, че са дали отрицателен резултат на ранния тест за антитела, после на по-късния след няколко месеца - пак. (14% - 3 души- всъщност са тествали положително за антитела втория път.) Коментарът е, че или някои хора не образуват антитела, или са на нива неоткриваеми с тестовете, или qPCR тестовете са били фалшиво положителни.

Оценката и изчисленията показват и че при първата вълна, вирусът е достигнал до 0,9% ((95% CI, 0.8 to 0.9) от населението на Исландия, което прави смъртност от 0,3% (95% CI, 0.2 to 0.6). За хората под 70г смъртността е 0,1% (95% CI, 0.0 to 0.3), а за тези над 70г- 4.4% (95% CI, 1.9 to 8.4).

Заключението:

“Нашите резултати показват, че антителта срещу SARS-CoV-2 не са намалели в рамките на 4 месеца след поставяне на диагнозата.  Смятаме, че рискът от смърт от инфекция е бил 0,3% и че 44% от хората, заразени с SARS-CoV-2 в Исландия не са били диагностицирани от qPCR.”

Има и разни други подробности в проучването. Примерно: контактите в домакинството по-често се оказват заразени в сравнение с другите близки контакти; от възстановените, по-възрастните и тези, с по-тежки симптоми, имат по-високи нива на антитела;  жените го карат по-леко и имат по-ниски нива на антитела; пушенето увеличава риска за по-тежка боледуване сред младите възрастни.

Проучването: Humoral Immune Response to SARS-CoV-2 in Iceland

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 02:10 от ЧеКа

# 27 205

И понеже веднага се почва дискусия кое е подходящо и кое не, по-лесно е да са едноцветни. Тези вечни дискусии са такава загуба на енергия...Втръснало ми е.
Явно немските деца са много особени и не се карат и тормозят, за разлика от другите, щом при нас изискване за вида на маските няма. 🤣 Направо не мога да повярвам.

# 27 206
  Да не говорим, че и сезонният грип отключва диабет. Не е причина, а повод.

КОйто е склонен и има предпоставка за диабет.Не знам дали при някакъв щам на грип,или са настинки,но зимата винаги има бум на новооткрити деца с тип1.

# 27 207
Явно немските деца са много особени и не се карат и тормозят, за разлика от другите, щом при нас изискване за вида на маските няма. 🤣 Направо не мога да повярвам.

И аз. Особено предвид особено набиващата се шарения във всякакъв аспект в Нидерландия. В Германия сме като смотани пионерчета в сравнение с тях.

Дай Боже всички работодатели да са такива!

При нас пък на двата етажа във фоайетата има по един дезинфиктант и досега никой не ги е докоснал. Маска не видях никой да носи от началото на пандемията, нито от персонал, нито от клиенти. Хоум офис съм само аз и то два пъти седмично, но само защото живея далеч. Междувременно всички постоянно пътуват нанякъде. Няма заразени.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 23:54 от Анонимен

# 27 208
Скрит текст:
Сериозно ли пак ще обсъждаме един случай?

Явно да. Друг е въпросът, че не го причинява, а го отключва. А пък съвсем друг е въпросът, че този тип диабет по принцип доста често  се отключва след прекарана вирусна инфекция.

# 27 209
  • sofia
Ами ок, има недостиг на чували. И като стигнем до изискването за "едноцветна, а не шарена маска".... това "удря" точно по защитниците на тезата "има див вирус".
Въобще, цвета (едноцветието) на маската е проблем, които доста трябва да уплаши уплашените от вируса.
Едноцветните маски са по практични съображения. Така е по-лесно, отколкото да обясняват, че не бива по тях да има нецензурни, обидни, пошли, плашещи и пр. изобряжения. Става дума за училище, не за свободното време.

Общи условия

Активация на акаунт