COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 703
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 225
Не се хваля, съобщавам каква е ситуацията и съответно резултатите. Персоналът си мие редовно ръцете, клиентите не ги караме, но още са живи, и ние даже.
Клиентите ги проследявате и им следите здравословното състояние след като излязат от институцията ви? Браво! Това е една институция за пример!

Не, сами идват, защото сме адвокати и се грижим за парите им. Ако умрат, ще се появят наследниците им и така щем не щем, информирани сме за жизнения им статус. 😍

# 27 226
Скрит текст:
Скрит текст:
Ами ок, има недостиг на чували. И като стигнем до изискването за "едноцветна, а не шарена маска".... това "удря" точно по защитниците на тезата "има див вирус".
Въобще, цвета (едноцветието) на маската е проблем, които доста трябва да уплаши уплашените от вируса.
Едноцветните маски са по практични съображения. Така е по-лесно, отколкото да обясняват, че не бива по тях да има нецензурни, обидни, пошли, плашещи и пр. изобряжения.
Става дума за училище, не за свободното време.
Ясно. Аз мислех, че става дума за вирус.
Ами супер, аз много се радвам, че най-накрая вирусът отива на заден план. Simple Smile (Не го казвам с ирония)

Много нелогичен пост. Някой да обсъжда носене на вирус на устата си? Не! Явно става въпрос за маска, а не за вирус. От опит за оригиналничене ставате смешни.
Наистина много нелогично. Simple Smile
Маската се носи, защото носим вирус на устата си, нали така?
Иначе за какво ни е тази маска!?

Е как какво!? За красота!

# 27 227
  • При семейството си
Не се хваля, съобщавам каква е ситуацията и съответно резултатите. Персоналът си мие редовно ръцете, клиентите не ги караме, но още са живи, и ние даже.
Клиентите ги проследявате и им следите здравословното състояние след като излязат от институцията ви? Браво! Това е една институция за пример!

Не, сами идват, защото сме адвокати и се грижим за парите им. Ако умрат, ще се появят наследниците им и така щем не щем, информирани сме за жизнения им статус. 😍

Значи сте институцията “адвокати”. 😂

# 27 228
Mask

Нямам коментар. Оспамихме темата. Mask

# 27 229
  • При семейството си
163 нови;
5443 теста;
758 хоспитализирани;
63 интензивни;
145 излекувани;
6 починали.

По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 27 230
  • Германия
Ох, papi6,
В немско съм виждала да продават маски от същия материал, от който се шият чорапите, от 1 пласт, колкото да кажеш, че си с маска. Това през април. Бях ей така🤪 и така🤣 като ви видях.
Ти си виждала, аз даже купих такава, чак като отворих опаковката разбрах за какво съм платила едното евро. И понеже съм любопитна Мара, изпрах, понечих да тествам...то нещото хем неудобно,  хем се смалило след прането. Rolling Eyes

# 27 231
Какви са неизвестните при изолацията на деца с грипоподобни симптоми в училище?
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obrazovanie/2020/09/ … ciiata_na_deca_s/

"
Цитат

Според насоките на МОН при един или повече от следните симптоми: "повишена телесна температура, кашлица, хрема, задух, болки в гърлото, умора, мускулни болки, гадене, повръщане, диария и др.

В едно училище в нормална ситуация всеки ден кихат и кашлят много хора. "

Правят безплатни PCR тестове на деца и учители https://www.standartnews.com/zarazata/pravyat-bezplatni-pcr-test … iteli-435090.html
Пропускат да добавят доброволни ...

# 27 232
+21 хоспитализирани
+1 интензивно

Бройката на хоспитализираните отново тръгва нагоре, което е лошо предвид това, че се откриват късно, когато вече са със сериозни оплаквания.
5.22% от приключилите случаи при нас завършват със смърт.

# 27 233
  • в страната на чудесата
Вероятно още ще расте като свърши ваканцията и не се тестват здрави....

# 27 234
  • София
Бройката тестове ще е висока към момента, тъй като масово хората заминават за празниците в Гърция. А причините са 2 - PCR тест за Гърция Не се изисква за деца под 10 г., и втората - цените в северната част са много ниски, хотелиерите правят колосални отстъпки през септември.
Лично аз познавам 10 (десет!) души около мен, които чакаха, чакаха, отлагаха, пък сега решиха да си правят тестове и да хващат към Гърция, даже повечето нямат предварителна резервация. Казват - чакам си отрицателния тест и вечерта правя резервация, утре заминавам. Причините -пълно е с празни места (свободни Wink места), евтини, на сами бряг на морето, и две - в БГ почти всичко било заето (вероятно на юг), казват, фуул, фраш, не се чувстват сигурни.
Да видим след 14 септември какво ще се случи с бройката тестове....

# 27 235
  • в страната на чудесата
Ще намалее още.

# 27 236
  • София
То, ако РЗИ продължат да правят само по 800 теста на ден или там хиляда ли колко, те половината ще им излизат положителни.
Аз не знам как е по другите държави, но се твърди, че почти са смачкали грипове и други вируси с мерките за ковид. Само в Бг всеки втори кашля, киха и вика - то не е ковид. Ами не е ковид, има много и разнообразни летни вируси, които очевидно, ние, с "мерките" не можем дори тях да сгазим.

# 27 237
  • София
Посланието беше такова - живейте и боледувайте сега, легла има, който го е страх да носи маска. И хората слушат и изпълняват.

# 27 238
  • Пловдив
Чак пък всеки втори да кашля...
Намират се лаборатории, които правят пул тестове и хората си ги ползват за пътуване. Не знам там как се отчитат - като един тест или като брой тествани хора.

# 27 239
  • София
Чак пък всеки втори да кашля...
Намират лаборатории, които правят пул тестове и хората си ги ползват за пътуване.
Може и да не е всеки втори (образно казано "всеки втори", не си мислете, че действително 3 милиона българи го карат), но летния парагрип ли е, какво е, с 38 темп., доста хора го изкараха, поне около мен, вкл. едно от децата ми. Познатите, които го имаха си направиха PCR-отрицателен, на детето ми личната, не стига че го прие от раз, прегледа го и каза: точно след 3 дни ще му мине темп. Така и стана. От тогава седмици минаха, виждахме се с дядовци, баби и пр. Т.е - ще дойде, че летния вирус е с пъти по-заразен от ковид явно......

Общи условия

Активация на акаунт