COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 386 181
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 270
Ние имаме изолатор и всеки, който е с Т, го пращат там.
Ако не му спадне след малко, го връщат вкъщи.
За децата ще е така, докато си ги вземат.
А родителите са длъжни да следят как ги изпращат на училище.
Не разбирам драмата.

# 27 271
Стига с тази температура. И с това следене от родителите. Ясно е, че малки деца с температура никой не пуска ей така. Големите пък често дори не разбират, че са с температура. Те децата, ако развият симптоматика, са пръснали ковид доволно в цялото училище вече, та баш температурата да им е кусура.
На училище ходят от освен първолачета, аха-аха от градината преминали, но и големи хора, на по 18-19 години.
И освен това, могат да кашлят, кихат и да пръскат и без температура. Кихащи са поне 30 % от класа на дъщеря ми през зимния сезон и без да са с грип. Кашлящи-също.
У нас изолатор няма и никой не пращат там. Масово в горен курс се ходи с неразположения, иначе не можеш да си изпълниш броя тестове за оформяне. А и не само. Ако спираш за всяко подобно неразположение означава, че 50% от времето трябва да си болничен. При такъв процент пак не могат да те оформят.

# 27 272
В училището на дъщеря ми също е предвидено помещение за изолиране на ученици със симптоми на  коронавируса. Бях писала по-назад, че получихме имейл с 5 страници инструкции за новите правила и мерки. Ако някой има симптоми на Ковид, си остава в къщи. Ако получи симптоми след като вече е на училище, го изолират, докато дойде някой да го прибере. На всички родители беше изпратен формуляр, в който трябваше да напишем името, телефона и имейла на майката и бащата, името и телефона на трети човек за спешни случаи и името и телефона на личния лекар.

# 27 273
Само че тази статия е от днес, има интересни коментари и нови графики и то по тема, която би трябвало да е най-важната. На някой може да му е интересно да я прочете, за това е темата. На който не му е интересно - не е длъжен.

# 27 274
  • София
България е втората най-засегната от COVID-19 страна в ЕС

България е на второ място по смъртност в ЕС и на 7-мо в Европа.

Високата смъртност в голяма степен обаче се обяснява през наличните данни за хоспитализациите, най-тежките случаи, тестването, както и сравненията с други страни. Косвено, но достатъчно ясно, те показват че епидемията в България е значително по-голяма, отколкото здравните власти успяват и могат да регистрират. Последните и не крият и че са преуморени и вече не се справят с проследяването на случаите - на практика се открива малка част от реалните носители на заразата - около 1 на 8 или дори 10 инфектирани.

Всички страни с близки до българското средноседмично ниво на смъртността отчитат много по-висока заболеваемост

Принципно смъртността при COVID-19 не е показател за настоящата ситуация. Броят на починалите в момента отразява развитието на епидемията около две седмици назад, защото отнема време, за да се развият тежки усложнения от инфекцията, които да доведат до смърт. България обаче вече е в четвъртата си седмица след значителния спад на случаите, а тенденцията при смъртността парадоксално е дори за растеж.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/09/02/410 … ovid-19_strana_v/

Тези гръмки изводи как сме втори в класацията на "злетата" все пак са свързани с данните за смъртност и заболеваемост от последната седмица.
Фокусирането върху този период води до изкривяване на интерпретацията, тъй като независимо, че седмицата е една и съща в календара, тя отчита различен етап от развитието на епидемията за различните държави. За едни - пик, за други - плато, за трети - спад.
В класацията, отчитаща данните от началото на епидемията до момента, нещата не изглеждат чак толкова апокалиптично. Разбира се, и тя крие някакво изкривяване, защото в България covid-19 стъпи сравнително късно спрямо средното за Европа. Анализът ще е най-обективен едва тогава, когато заразата стихне за всички и изводите се правят от дистанцията на някакъв период от време. Но да повтаряш през три свои поста как сме втори в Европа по всички негативни показатели първо е фактологически невярно и второ, става досадно.

# 27 275
Хм интересна работа-в портала новите случаи са Бургас са 9,а в бюлетина на РЗИ 7.За вчера 26,а в бюлетина 21.Странно...последно колко ли са....

# 27 276
  • sofia
В училището на дъщеря ми също е предвидено помещение за изолиране на ученици със симптоми на  коронавируса. Бях писала по-назад, че получихме имейл с 5 страници инструкции за новите правила и мерки. Ако някой има симптоми на Ковид, си остава в къщи. Ако получи симптоми след като вече е на училище, го изолират, докато дойде някой да го прибере. На всички родители беше изпратен формуляр, в който трябваше да напишем името, телефона и имейла на майката и бащата, името и телефона на трети човек за спешни случаи и името и телефона на личния лекар.
Ние тези данни ги попълваме всяка година.

# 27 277
Ние тези данни ги попълваме всяка година.
Да, тук също е всяка година.

# 27 278
Хм интересна работа-в портала новите случаи са Бургас са 9,а в бюлетина на РЗИ 7.За вчера 26,а в бюлетина 21.Странно...последно колко ли са....
Останалите двама са вписани като летовници. Само, че за летовници могат да напишат всеки, които не е от област Бургас - сервитьори, готвачи и всякакви други сезонни работници. Иначе бургаската ковид лаборатория е до нас и почти всеки ден я гледам от прозореца, сутрин бая хора има, не вярвам да са за Гърция. Но пък работят много бързо в тази лаборатория, дори съмнително бързо - аз се бях тествала, защото трябваше да живея при баба ми известно време, платих си за обикновен ПСР - не експресен и излезе за 4 часа.

# 27 279
Скрит текст:
Останалите двама са вписани като летовници. Само, че за летовници могат да напишат всеки, които не е от област Бургас - сервитьори, готвачи и всякакви други сезонни работници.
[/quote]
Летовниците са от няколко дни-аз конкретно новите гледам...

# 27 280
  • Бургас
Скрит текст:
Останалите двама са вписани като летовници. Само, че за летовници могат да напишат всеки, които не е от област Бургас - сервитьори, готвачи и всякакви други сезонни работници.
Летовниците са от няколко дни-аз конкретно новите гледам...
[/quote]
Точно нови са.  От днешните позитивни, двама са “летовници”

# 27 281
Мен не ме интересува толкова какво е било през март. Март е минало и заминало, за което вече нищо не можем да направим. Интересува ме какво е сега и каква е тенденцията в бъдеще. Ако някой се успокоява с факта, че някога сме се справяли добре и си затваря очите пред това какво се случва сега, това си е негов проблем. Само че последното, за което този човек може да претендира е обективност.

# 27 282
  • Бургас
Олее, тия изолатори в училищата никак не ми звучат добре.
Недай си Боже да попадне детето там! Може да е с обикновена настинка, а да го набутат до някой с ковид...

На ден в тези изолатори ще има доста повече от едно дете всъщност. От всеки клас по едно поне ще има. Та в будката кой по-напред? То и в една стая може да не се поберат.
Стигат точно две деца в един изолатор, за да стане беля.

В момента събирам документи на детето, за да мине ДО. Той кашля стабилно и на моменти зловещо от Ноември до Април. На куп с дезинфекцията ще е с пристъп през ден и ще трябва да е в изолатор, без дори да е болен от каквото и да е.
Ни грип ми трябва, ни какъвто и да е вирус.
Дори учителите му се чудят какво ще правят, ако е присъствено. Той кашля сухо, дълбоко и често. Просто ще ми го връщат всеки ден, след киснене в изолатор.

# 27 283
Цитат
Сега при всеки грипоподобен симптом ще трябва да изолират, защото няма да се знае какво е.
И така нещата ще отидат на ДО.Есента ще си покаже реалната ситуация у нас.Генетично ли сме невъзприемчиви,или нещо друго.В Австралия се запролетява,а в щата Виктория удължават карантината.

# 27 284
В училището на сина ми е също така. При симптоми задължително тест и се връща на училище след отрицателен такъв /при нас тестовете са безплатни и достъпни за всеки със симптом/. Докато си чака резултата от теста е на ДО.

Общи условия

Активация на акаунт