COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 760
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 360
# 27 361
Не искам да бъда груба, но какво разбирате под стрес? За някои май всичко, което не им изнася е стрес?
Дори преди малко четох, че стаите в училище (изолатори наречени за деца със симптоми) били стресирали децата. Ама , като им дават парацетамол и пращат с температура на детската градина (беше си редовно, а сега също продължава тази практика една сестра по ТВ го каза) не е стрес за останалите да се разболеят и заразят и персонал и близките си вкъщи. Стигна се до там , че какво толкова този вирус бил като.....шарка представете си и щом било детето вече 1 час там с тези деца, то какво толкова да си изкара деня , който е заразен си е заразен. Направо съм потресена. Та какво е стреса за вас, че се обърках-маските са стрес, да се изолира болно дете е стрес, декларация за следене на състоянието на детето е стрес, да се спазват изисквания в магазин, транспорт е стрес, ма много стресирана нация сме значи. Да, болна нация сме. За мен стрес е за това дете , което е син и внук на починалото семейство. Детето остана без баща, дядо и баба за една седмица. Това е стрес, ама го нямат някои за нищо, защото дали няма да има и други семейства такива? Дали тези хора, които загубиха живота си да спасяват други  са виновни или такива дето са стресирани от егото си и се чувстват велики с претенциите си?

# 27 362
Емблематична фигура на пловдивския ъндърграунд – Стоян Ненчев-Цеко е починал тази нощ, съобщава TrafficNews.bg. Ненчев е приет  с висока температура и затруднено дишане в Инфекциозна болница, но не е успял да преживее нощта. Спорет децата му, тестът за ковид е бил отрицателен.

Кофти летен вирус или фалшиво отрицателен?

# 27 363
Абсолютно съгласна с Фанфанито!
И на мен ми идват в повече тези извинения и мрънкания, прикрити удобно зад “стреса”.
Помня като малки ни изолираха тези с въшките в детската градина. Ами не сме се стресирали.
Всичко вече е стрес  и психическа увреда, разбираш ли... Като се почне от маските, изолацията.. А какво да кажем и за разхайтеното поведение и в училищата, щото нали, да не засегнем чувствата и на ученици, и на родители..да не ги стресираме..
Вярно, че живеем в трудни времена, но айде не всичко да е стрес. То пандемия от стрес настана..

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 19:45 от Thirteen#

# 27 364
Не искам да бъда груба, но какво разбирате под стрес? За някои май всичко, което не им изнася е стрес?
Дори преди малко четох, че стаите в училище (изолатори наречени за деца със симптоми) били стресирали децата. Ама , като им дават парацетамол и пращат с температура на детската градина (беше си редовно, а сега също продължава тази практика една сестра по ТВ го каза) не е стрес за останалите да се разболеят и заразят и персонал и близките си вкъщи. Стигна се до там , че какво толкова този вирус бил като.....шарка представете си и щом било детето вече 1 час там с тези деца, то какво толкова да си изкара деня , който е заразен си е заразен. Направо съм потресена. Та какво е стреса за вас, че се обърках-маските са стрес, да се изолира болно дете е стрес, декларация за следене на състоянието на детето е стрес, да се спазват изисквания в магазин, транспорт е стрес, ма много стресирана нация сме значи. Да, болна нация сме. За мен стрес е за това дете , което е син и внук на починалото семейство. Детето остана без баща, дядо и баба за една седмица. Това е стрес, ама го нямат някои за нищо, защото дали няма да има и други семейства такива? Дали тези хора, които загубиха живота си да спасяват други  са виновни или такива дето са стресирани от егото си и се чувстват велики с претенциите си?
Обучението на децата при поставените мерки ще е стрес, непрекъснат стрес от карантиниране, маски, дезинфекция, тестване, всеки вирус ще завърта ковид процедура. ДО пък беше пародия. И двете не са нормални за децата. Това е положението. Никой не се оплаква, просто не стават и двете, а и двете са задължителни. Когато се даде право на избор, ще спрете да чувате критики. Децата могат да живеят и без училище, ако там ще бъдат обект на екперимент и стрес. Няма нужда да ги включваме и тях в схемата. А те ще влязат заради училището и ние като родители заедно с тях.

# 27 365
Емблематична фигура на пловдивския ъндърграунд – Стоян Ненчев-Цеко е починал тази нощ, съобщава TrafficNews.bg. Ненчев е приет  с висока температура и затруднено дишане в Инфекциозна болница, но не е успял да преживее нощта. Спорет децата му, тестът за ковид е бил отрицателен.

Най-вероятно, особено като гледам снимките му (огромно свръхнормено тегло), точно короната го е отнесла. И предполагам, че вирусът вече е слезнал надолу и тестът просто не го хваща. Имаме доста примери за това у нас.
Но това още веднъж доказва, че трябва навреме адекватна лекарска помощ, за да се предприеме някакво лечение. Защото много от тези, които късно са я потърсили, вече не са между нас...

# 27 366
Бойко просто изпревари англичаните. Не съм му фен, но не мога да отрека, че в случая се опитва да спаси цял един бранш, в който са заети страшно много хора и който пострада най-тежко от кризата. Англичаните правят същото, че даже и с още по-големи стимули. Направо ти дават пари за да те накарат да отидеш в ресторант. Това е доста показателно за това колко много е пострадал даден бранш. [
Ох! С мярката 60/40 ли спасява бранша ви?! Joy...или с ДДС-то?

# 27 367
Уложнения от грип през август/септемрви, така ли? Sleeping

За семейството, много пъти тук е обяснявано за вирусния товар.

# 27 368
Не знам колко се стресират хората от една маска, ама много дабре знам, колко стресира престой в болница. Така де, като ще се стресираме...

# 27 369
Не знам колко се стресират хората от една маска, ама много дабре знам, колко стресира престой в болница. Така де, като ще се стресираме...
Така е! Особено, когато няма лекари да лекуват. Много стресира. Има и болници без лекари, компетентни по Ковид из страната.

# 27 370
Дори преди малко четох, че стаите в училище (изолатори наречени за деца със симптоми) били стресирали децата. Ама , като им дават парацетамол и пращат с температура на детската градина (беше си редовно, а сега също продължава тази практика една сестра по ТВ го каза) не е стрес за останалите да се разболеят и заразят и персонал и близките си вкъщи. Стигна се до там , че какво толкова този вирус бил като.....шарка представете си и щом било детето вече 1 час там с тези деца, то какво толкова да си изкара деня , който е заразен си е заразен. Направо съм потресена. Та какво е стреса за вас, че се обърках-маските са стрес, да се изолира болно дете е стрес, декларация за следене на състоянието на детето е стрес, да се спазват изисквания в магазин, транспорт е стрес, ма много стресирана нация сме значи. Да, болна нация сме. За мен стрес е за това дете , което е син и внук на починалото семейство. Детето остана без баща, дядо и баба за една седмица. Това е стрес, ама го нямат някои за нищо, защото дали няма да има и други семейства такива? Дали тези хора, които загубиха живота си да спасяват други  са виновни или такива дето са стресирани от егото си и се чувстват велики с претенциите си?
Обучението на децата при поставените мерки ще е стрес, непрекъснат стрес от карантиниране, маски, дезинфекция, тестване, всеки вирус ще завърта ковид процедура. ДО пък беше пародия. И двете не са нормални за децата. Това е положението. Никой не се оплаква, просто не стават и двете, а и двете са задължителни. Когато се даде право на избор, ще спрете да чувате критики. Децата могат да живеят и без училище, ако там ще бъдат обект на екперимент и стрес. Няма нужда да ги включваме и тях в схемата. А те ще влязат заради училището и ние като родители заедно с тях.
Изобщо не мисля, че маските за децата в училище ще са им стрес. По- скоро ще им бъде забавно. Или пък дезинфекцията, или пък да остане някое в стаичка. Стрес може да му е болестта. Друг е стреса и е написан.

# 27 371
Всеки явно се стресира от различни неща. Мен мангъровото "всички ще го изкараме" ме стресира много, защото знам какво означава това. Стресират ме и изявленията на властите, че всичко е под контрол защото били подготвили болнични лега (които да запълним). Остава да излезне и директора на гробищни паркове да каже спокойно, парцели ще има за всички и тогава  ще съм съвсем спокойна.

Това, което не ме стресира: да виждам адекватни мерки за контрол над епидемията, за да можем да се върнем максимално към нормалния начин на живот докато чакаме ваксина.

# 27 372
  • Немция
Емблематична фигура на пловдивския ъндърграунд – Стоян Ненчев-Цеко е починал тази нощ, съобщава TrafficNews.bg. Ненчев е приет  с висока температура и затруднено дишане в Инфекциозна болница, но не е успял да преживее нощта. Спорет децата му, тестът за ковид е бил отрицателен.

При напреднала фаза ковид може да се изолира от дробовете, а гърленият секрет да е отрицателен.
За тази цел се взема проба от белия дроб, но се прави при интубирани пациенти.

Тук беше публикувана статия от немски патолози, които след аутопсии на починали от ковид са установили, че 86% от заболелите почиват от ковид, а не с ковид.
При аутопсии 82% са с положителен тест и показват типични за ковид органни изменения. Интересното е, че  3% са с отрицателен тест, но имат същите органни изменения, а 1% не са били тествани.
https://www.welt.de/wissenschaft/article214363586/Covid-19-Tote- … rn-an-Corona.html

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 20:08 от Бибит

# 27 373
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ала бала са приказките за стрес с мерки. Родителите проектират някакви идеи върху децата, без още даже да са натрупали опит. За децата е по-полезно, ако родителите просто спрат да се тревожат и да мислят в посока “моят принц. Моята принцеса.” Утре ще станат три седмици училище при нас и стресирани деца не виждам, защото трябва да си дезинфекцират ръцете или да работим с отворена врата. Днес ме караха да затварям прозорците (отварят се само в горната част). Посъветвах ги да отидат да си купят жилетки, защото няма да стане зимата по къс ръкав. Иска се адаптивност и ситуацията е идеална, за да се научат децата на това прекрасно умение. Остава и родителите да им дадат възможност да го развият сами. Без “ох, ах”.

# 27 374
  • София
Уложнения от грип през август/септемрви, така ли? Sleeping

За семейството, много пъти тук е обяснявано за вирусния товар.

Значението на вирусния товар е ясно, но все пак ако беше единствен фактор, щеше да има много повече случаи на цели семейства, жертви на covid-19. За толкова непознат патоген е ключово да се търсят повече причинно-следствени връзки и да се изследва целият спектър от влияещи фактори.
Дано хората, чиято професия е свързана с изследване на протоколите за лечение и превенция, подхождат аналитично, а не търсят предпоставени отговори.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 20:41 от hatred

Общи условия

Активация на акаунт