COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 849
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 27 930
  • София
По-скоро си мислех за два пъти годишно? Или веднъж годишно с надеждата да се ваксинира критична маса хора, която ще натисне разпространението.

# 27 931
Суперкомпютър е анализирал ковид-19 и е предложил интересна нова теория

Вторият най-бърз суперкомпютър в света след като е анализирал 2 милиарда и половина генитични комбинации в продължение на повече от седмица е предложил т.н "брадикининова хопотеза". Хопотезата предлага модел, който обяснява много от аспектите на ковид, включително и най-странните му проявления. Освен това предлага и около 10 вида потенциално лечение.
Според теорията инфекцията започва след като вирусът влезе в тялото посредством ACE2 рецепторите в носа. След това вирусът се разпространява в тялото там, където има ACE2 рецептори - червата, бъбреците, сърцето.
Но според теорията ковид не се задоволява само с това да инфектира клетки, които имат много ACE2 рецептори, той също така хаква системите на тялото и ги заблуждава да увеличат рецепторите на места, където те са на по-ниско или средно ниво.
С две думи ковид е нещо като крадец, който се промъква през отворения прозорец на втория етаж, но освен да краде от вещите ви, той също така отваря всички врати и прозорци, за да може неговите съучастници да влезнат и по-ефективно да плячкосат всичко.
Системата ренин-ангиотензин (RAS) контролира веществото брадикинин, който контролира кръвното налягане. Според анализа на екипа, когато ковид засегне RAS, това предизвиква брадикининова буря в тялото. Според хипотезата, именно тази буря е причина за повечето от смъртоносните ефекти на ковид. Брадикининът увеличава пропускливостта на кръвоносните съдове.
Но ковид не спира дотук. Анализът на учените показва, че чрез друг механизъм ковид увеличава производството на хиалуронова киселина в белите дробове, която в комбинация с течностите в белите дробове може да създаде хидрогел.

И още подробности от:

https://elemental.medium.com/a-supercomputer-analyzed-covid-19-and-an-interesting-new-theory-has-emerged-31cb8eba9d63

Моят коментар:  компютърът предлага интересни хипотези, които не е лошо да се проверят.

# 27 932
Тук някой беше писал за български таблетки лекуващи короната
Попаднах на това (не го знам пак сайта, да не кажете нещо де)
съставките са безобидни и са удобни, вместо да се купуват поотделно и да вариш, цедиш... ама дали помага не знам, чудя се.
ето за информация и не знам къде се продава, дали е по аптеките

Корвирал срещу коронавируса
Българска компания разработи 100% натурален продукт, стимулиращ мощно имунната система

Чудесата на природата
Формулата съдържа богата комбинация от внимателно и специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали, чиято синергия води до изключително силен и бързо действащ ефект. Съставките на формулата включват: екстракт от листата на дървото Cinchona – хинин, както и сладък пелин, в който се съдържа артемизин. Тези две съставки са главните действащи агенти, които алкализират средата и защитават клетката от вируса. Добавката включва и екстракт от глог, за който кардиолози твърдят, че предпазва сърдечносъдовата система. Има и ябълков пектин. Той спомага за здравословното състояние на стомашно-чревения тракт, което пък е изключително важна предпоставка за функциониране на имунната система. Формулата на успеха включва също витамин С, цинк, селен и джинджифил. Всички вече са наясно с полезните им свойства, а тук те са обединени в едно. Продуктът съдържа също извлеци от корените на мушкато и глухарче. Друго вещество, което е използвано в битката с COVID-19 в Китай, е амониевият глициризинат, съдържащ се в билката женско биле - той има мощно противовъзпалително действие.

това е цялата статия

https://www.spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/20 … CHT_OTu-d_M9M8IJM
Само дето нямат срам с цената. Близо 40 лева за блистер, който свършва за три дни. Това прави малко над 10 лева дневно. Супер много за билки и хинин. Хинина е добро лекарство и струваше жълти стотинки. Според мен е добър продукт, изключително подходящ за профилактика, но са се поувлякали с цената.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 03:17 от Анонимен

# 27 933
По-скоро си мислех за два пъти годишно? Или веднъж годишно с надеждата да се ваксинира критична маса хора, която ще натисне разпространението.
Според последното, което четох за руската ваксина, нейното защитно действие е оценено до две години.
Което, според мен, е доста окуражващо.

Четох и че Тимошенко върви към стабилизиране.  🙂

# 27 934
  • в страната на чудесата
съставките са безобидни и са удобни, вместо да се купуват поотделно и да вариш, цедиш... ама дали помага не знам, чудя се.

Българска компания разработи 100% натурален продукт, стимулиращ мощно имунната система....
Само дето нямат срам с цената. Близо 40 лева за блистер, който свършва за три дни. Това прави малко над 10 лева дневно. Супер много за билки и хинин. Хинина е добро лекарство и струваше жълти стотинки. Според мен добър продукт, изключително подходящ за профилактика, но са се поувлякали с цената.
Еее Нико, не очаквах от теб точно. Пазар. Като при имотите. Въпрос на търсене Simple Smile

# 27 935
  • София

Българска компания разработи 100% натурален продукт, стимулиращ мощно имунната система

Чудесата на природата
Формулата съдържа богата комбинация от внимателно и специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали, чиято синергия води до изключително силен и бързо действащ ефект. Съставките на формулата включват: екстракт от листата на дървото Cinchona – хинин, както и сладък пелин, в който се съдържа артемизин. Тези две съставки са главните действащи агенти, които алкализират средата и защитават клетката от вируса. Добавката включва и екстракт от глог, за който кардиолози твърдят, че предпазва сърдечносъдовата система. Има и ябълков пектин. Той спомага за здравословното състояние на стомашно-чревения тракт, което пък е изключително важна предпоставка за функциониране на имунната система. Формулата на успеха включва също витамин С, цинк, селен и джинджифил. Всички вече са наясно с полезните им свойства, а тук те са обединени в едно. Продуктът съдържа също извлеци от корените на мушкато и глухарче. Друго вещество, което е използвано в битката с COVID-19 в Китай, е амониевият глициризинат, съдържащ се в билката женско биле - той има мощно противовъзпалително действие.

това е цялата статия

https://www.spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/20 … CHT_OTu-d_M9M8IJM
Само дето нямат срам с цената. Близо 40 лева за блистер, който свършва за три дни. Това прави малко над 10 лева дневно. Супер много за билки и хинин. Хинина е добро лекарство и струваше жълти стотинки. Според мен добър продукт, изключително подходящ за профилактика, но са се поувлякали с цената.
Разбира се, че по нашенски са се поувлекли в цената. Освен това, на база прочетеното, не знам доколко ще помага. Ок, има хинин, единственото лекарство, което беше чудесно. Останалото е билки, цинк, ябълков оцет, джинджър и кво ли още не. Прилича на онези смеси, които може да ги видите навсякъде из жълтите сайтове, в стил, Шок, боНба, тази смес ще ви излекува от ВСИЧКО - 2 лъжици оцет, смачкана скилитка чесън, 3 супени лъжи мед и кора от изгнила ябълка. Смествате в буркан и пиете 3 пъти по 1 чаена лъжица дневно за седмица. Ще видите чудото!!!
Добавките са чудесни, не отричам силата им, но сами по себе си силно се съмнявам да лекуват каквото и да е било, освен лека настинка. Разбира се, имам колега, който всеки път като тръгне да настива или да го "хваща грипа", както се изразява той (дали е точно грипа, никой не знае), пие мед с джинджифил и е като чисто нов за 12 часа. Но за мен си е до организъм, а не до чудодейната смес.

# 27 936
  • sofia
Според последното, което четох за руската ваксина, нейното защитно действие е оценено до две години.
Което, според мен, е доста окуражващо.

Четох и че Тимошенко върви към стабилизиране.  🙂
Тази ваксина е толкова нова, че...не разбирам откъде този оптимизъм. 2 години?!? Та ние се сблъскахме с вирусът преди половин година...За всяко ново лекарство трябва да минат години, за да се проучат странични ефекти и ефикасност.

# 27 937
Интересно ми е системата ни как ще отчита повторно заразените тази зима и дали изобщо ще ги отчита.

# 27 938
  • в страната на чудесата
Много ми досмеша терминът ковидидиот Simple Smile
От статия за протестите в Загреб срещу мерките:
https://www.theguardian.com/world/live/2020/sep/05/coronavirus-l … 28f0829a231fe6956

# 27 939
Русалка, ти нали няма да се ваксинираш, тогава какъв е проблема? Споко, чипирането се отлага за неопределено време. Simple Smile

#longcovid в туитър можете да прочетете много истории на хора, които вече месеци наред не могат да се оправят след ковид, продължаващи симптоми, умора, температура, косопад. Много от тези хора са прекарали "лека" форма на ковид.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 22:37 от LillyM

# 27 940
  • При семейството си
Русалка, ти нали няма да се ваксинираш, тогава какъв е проблема? Споко, чипирането се отлага за неопределено време. Simple Smile

А тези, които първи ще се ваксинирате, ще имате ли проблем с неваксинираните?

# 27 941
Какво "чалнато" виждаш, не мога да разбера!?
Заблуден народ.
Нима вярвате, че тези ваксини ще са безопасни? За една ваксина са й необходими минимум 10 години тестване и пак няма гаранция, че ще е безопасна. А и вируса не е толкова страшен. 90% от уж заразените дори нямат симптоми. Това стана ясно на почти цял свят.

Ако ти си в останалите 10 и имаш "късмет" да умреш, какво те греят тези 90?

# 27 942
В Дания започнаха училище на 10.08. Без особени извънредни мерки и пълен клас. От няколко дни внучката ми /8клас/ е вкъщи, поради болна учителка. Изследването не е задължително. Ще се тества по желание. Явно така ще я караме и ние.
Т.е. не се знае от какво е болна учителката ли?
Или внучката няма да се изследва, защото е по желание?
Понеже темата е за Ковид, не сметнах за нужно да пиша от какво е болна учителката. А не задължават децата да се тестват. Ще се тества по желание на родителите.

# 27 943
Е тя няма да е сред 10-те процента, не разбра ли.

Вирус, който убива 1% и осакатява кой знае още колко %-та - лек и безобиден. Всички трябва да го изкараме!

Ваксина, която досега не е показала сериозни странични ефекти, като дори и да има такива то те сигурно ще излязат с някаква много малка честота по-нататък в изпитванията - много опасна, направо е лудост да си я сложиш!

# 27 944
  • В.Търново
Какво "чалнато" виждаш, не мога да разбера!?
Заблуден народ.
Нима вярвате, че тези ваксини ще са безопасни? За една ваксина са й необходими минимум 10 години тестване и пак няма гаранция, че ще е безопасна. А и вируса не е толкова страшен. 90% от уж заразените дори нямат симптоми. Това стана ясно на почти цял свят.

Ако ти си в останалите 10 и имаш "късмет" да умреш, какво те греят тези 90?
Няма гаранция.Както много хора си умират от грип или друг коронавирус.
И определено ваксинираните ще имат проблем с не ваксинираните.

Общи условия

Активация на акаунт