COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 476
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 245
  • При семейството си
167 положителни от 3 923 теста, 15 починали, 57 в интензивно отделение.

Хоспитализирани 762 (-11)
Интензивни + 4
Излекувани 108

По области и София град:
https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 28 246
Скрит текст:
https://trafficnews.bg/zdrave/zabolevaemostta-kovid-19-horata-po … ksina-e-3-188537/

Още едно мнение за БЦЖ, "невлияещата" върху Ковид.

TafTaf,
ако ИП не беше такава канонада от глупост, паника, безумие и унижения, може би сега щяхме да имаме нормално отношение към вируса и спазване на мерките. Не може да плашиш хората с ковчези пред НДК и да им забраниш поход в планината като превенция срещу вирус, той да не се разгърне въпреки неспазването на тъпите мерки и после да не очакваш това да се обърне срещу теб.

Има си и народна басня за целта - "Лъжливото овчарче". Ама 1:1.
Затова и рейтинга на Бъдещия Президент се сви от 72% на 36% за четири месеца.
Българина търпи подигравки, ама завоалирани и гарнирани с малко популизъм. Към директна проява на простотия е много непримирим.

Аз не вярвам в локдауни и КПП в цялата държава. Икономиката ни няма да издържи, ама наистина. Най-много да върнат маските на открито и да затворят ресторанти и дискотеки. Възможни са и КПП-та по места. И това ако наистина епидемията се разгърне и стане сериозна.

Болднатото ще е толкова голяма глупост, колкото беше и затварянето на Витоша...

# 28 247
Kaкто и предположихме има "калкулация" от 3-те почивни дни, т.е. починалите се броят главно в работен ден.
Пак добре, че не сме на испанската методика в която се калкулира седмично и всички сайтове следящи дневни данни остават без тях.

# 28 248
Elpis,НОЩ има поне формално и досега. Споменах ги именно защото е тяхна работа да изнесат детайлни данни, но К и К си мълчат политкоректно. Мисля, че много ясно написах, че властта тотално е абдикирала от управление на епидемията и да, това е нейна отговорност. Но никой не бие камбаната, че  е така, а точно обратното - все още се ползва за плашило ИП, а  мерките се свързват с ББ и съответно  искането и спазването на такива се отъждествява с подкрепа на правителството. И точно в това е политизирането и за него вече отговорност имат противниците на властта, защото всички те открито неглижират наличието на Ковид.
П.П. Аз съм за оставка на ББ, но това не ми пречи да критикувам какво правят политически сили, на които симпатизирах, нито да отричам, че въпреки всички грешки, март-май се подходи по-адекватно към пандемията, но не се възползвахме от това.

1000% съгласна. Т.н. "опозиция" реши да използва мерките срещу ковид за политически дивиденти, без изобщо да се интересува от последствията за живота и здравето на хората. Сега някои се опитват да прехвърлят цялата отговорност на правителството. Няма как да стане, нито харесвам, нито съм гласувала за това правителство, но факт е, че по едно време те поне се опитаха. Докато за тези от опозицията това не може да се каже.

# 28 249
Всъщност в София си е много добре.

# 28 250
  • При семейството си
Elpis,НОЩ има поне формално и досега. Споменах ги именно защото е тяхна работа да изнесат детайлни данни, но К и К си мълчат политкоректно. Мисля, че много ясно написах, че властта тотално е абдикирала от управление на епидемията и да, това е нейна отговорност. Но никой не бие камбаната, че  е така, а точно обратното - все още се ползва за плашило ИП, а  мерките се свързват с ББ и съответно  искането и спазването на такива се отъждествява с подкрепа на правителството. И точно в това е политизирането и за него вече отговорност имат противниците на властта, защото всички те открито неглижират наличието на Ковид.
П.П. Аз съм за оставка на ББ, но това не ми пречи да критикувам какво правят политически сили, на които симпатизирах, нито да отричам, че въпреки всички грешки, март-май се подходи по-адекватно към пандемията, но не се възползвахме от това.

1000% съгласна. Т.н. "опозиция" реши да използва мерките срещу ковид за политически дивиденти, без изобщо да се интересува от последствията за живота и здравето на хората. Сега някои се опитват да прехвърлят цялата отговорност на правителството. Няма как да стане, нито харесвам, нито съм гласувала за това правителство, но факт е, че по едно време те поне се опитаха. Докато за тези от опозицията това не може да се каже.

“Опозицията” разреши мачовете с хилядна публика. “Опозицията” намали отстоянието между масите в заведенията...за 1 ден, мисля. Контролиращите органи и най-важното РЗИ са на подчинение на “опозицията”. Охх, любимото ви МОН, там пръст също има опозицията. Много е късно и не ми се дават други примери.

Едит: И никъде никога не съм споменавала за кого съм гласувала, за кого ще гласувам и изобщо гласувам ли, ше гласувам ли.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 01:27 от Elpis

# 28 251
4,25  е процентът.
Здравната криза е некадърно управлявана, факт безспорен.
Интересно как е в дейвствителност болничния капацитет.Лекарите ги правят на луди.Как издържат и дали вече не претупват работата си при положение, че ги     направиха на нищожества.

# 28 252
Отчитаме Кърджали - явно опашката пред паспортното дава ранни си"плодове".

# 28 253
Опозицията имаше ли нещо против всичко това? Не, няма и до ден днешен.

От здравните власти на Великобритания информация за т.н. "дълго влачещи ковид" които се предполага, че са около 10% от "леките" случаи, които не са били хоспитализирани.

https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-long-term-he … sZB6YXCDlZWVbZQ6o

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 01:32 от LillyM

# 28 254
  • При семейството си

И все пак “отговорността” е на?

В Кърджали от кога са опашките, интересно?

# 28 255

На абсолютно всички, които с действия и бездействия помогнаха нещата в България да се влошат.

# 28 256
  • При семейството си

На абсолютно всички, които с действия и бездействия помогнаха нещата в България да се влошат.

Споделената отговорност е “сладка”, размиване на всякаква отговорност.
“Успехите” се индивидуализират. Тези “всички” нямат никакъв принос за тях.

# 28 257
Скрит текст:
https://trafficnews.bg/zdrave/zabolevaemostta-kovid-19-horata-po … ksina-e-3-188537/

Още едно мнение за БЦЖ, "невлияещата" върху Ковид.

TafTaf,
ако ИП не беше такава канонада от глупост, паника, безумие и унижения, може би сега щяхме да имаме нормално отношение към вируса и спазване на мерките. Не може да плашиш хората с ковчези пред НДК и да им забраниш поход в планината като превенция срещу вирус, той да не се разгърне въпреки неспазването на тъпите мерки и после да не очакваш това да се обърне срещу теб.

Има си и народна басня за целта - "Лъжливото овчарче". Ама 1:1.
Затова и рейтинга на Бъдещия Президент се сви от 72% на 36% за четири месеца.
Българина търпи подигравки, ама завоалирани и гарнирани с малко популизъм. Към директна проява на простотия е много непримирим.

Аз не вярвам в локдауни и КПП в цялата държава. Икономиката ни няма да издържи, ама наистина. Най-много да върнат маските на открито и да затворят ресторанти и дискотеки. Възможни са и КПП-та по места. И това ако наистина епидемията се разгърне и стане сериозна.

Болднатото ще е толкова голяма глупост, колкото беше и затварянето на Витоша...

Както се казва, като се преобърне колата, пътища много. Лесно е да се критикува отстрани и от позицията на времето. Само че общественото здравеопазване се различава от грижата за пациенти. Разликата е концепционна. Че в България оплескаха работата, оплескаха я, но от гледна точка на общественото здраве, особено през март, не бих нарекла нищо “глупост”. Всичко направено тогава е било именно с цел опазване на населението. Сега всичко, което се прави се подчинява първо на политически цели и игрички, а здравето на хората се оказва маловажно.
Габи, ти нали не си била тук, като са затворили Витоша? Пък и не живееш в подножието на Витоша? Какъв ти е проблема с Витоша?

# 28 258
Интересно, че като са в други страни, мерките са адекватни и  се изпълняват безропотно, но в България същите автоматично стават "глупости".

# 28 259
Нови 8 медицински лица.

По данни от министерство на здравеопазването вчера от медицинските лица хоспитализирани са били 33, в интензивно - 1, на домашно лечение - 166. Тук споменават 11 починали лекари от началото на епидемията, не става ясно дали също е по данни от МЗ. Т.е. при приключилите случаи за българските лекари смъртност 7%.

Официална статистика за починалите в България медицински лица няма. В новините намирам споменати починали: десет лекари - д-р Муса и д-р Емил Вакльови, д-р Димитринка Ралева от Ямбол, д-р Илиана Иванова от Сливен, Д-р Борислав Иванов от Видин, д-р Марин Маринов от Силистра, д-р Юлиян Стамов и д-р Нели Пандова-Илиева от ЦСМП-София, д-р Ивелин Марков от Добрич, лекар от Рудозем;  две медицински сестри - от Пазарджик и Вакльова ; двама фелдшери - в с. Климент и Краище; двама шофьори на линейка (медицински лица ли ги водят?)- в Благоевград и Пазарджик.

Общи условия

Активация на акаунт