COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 476
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 275
От новините на руснаците - сега започват да ваксинират срещу грип. Изместили са са го малко по-напред, за да могат от ноември да започнат ваксиниране срещу короната.
Поне от това, което виждам в момента от официалните им новини е, че явно имат план какво да правят за зимния сезон. Обсъщам внимание на техните новини, защото в темата основно се пише за ЕС, американците и т.н., а пропускаме, че Русия е държава с огромен потенциал. Преди месеци с някого тук спорихме по въпроса за произвоството на тестове и някой ме убеждавеше, че те ме можели нищо да произведат. Е, да, ама хората си произведоха и собствени ПСР-ри, сега и с ваксната доста добре вървят, и като гледам, може те да се окажат фаворитите на практика.

Може. Ама нас не ни грее. Щото дори тяхната ваксина да се окаже най-успешната, ние ще покажем характерното ни верноподаничество и ще ни предложат онази, която каже Големият брат.

# 28 276
  • При семейството си
Успехите, ако има такива, са на всички хора, които въпреки всичко спазват мерките. Когато става дума за вирус, твоето влияние над вируса е точно толкова голямо, колкото и моето. Пред вируса всички сме хора. В държавите, които са успешни,  има консенсус за борбата срещу вируса, защото вирусът може да се победи единствено, ако се включат всички, всеки един човек има значение. Тук все още се водят спорове дали има или няма пандемия. И сега тези, които през цялото време развяваха мангъровщината като знаме за евтини политически дивиденти, искат да посочат правителството като единствено виновно и то заради това, че е изпълнило това, което искат. Това е точно бягане от отговорност.

Хората (материалът), така наречените тулупи, е един и същ, и сега, и в периода март-май.  Какви мерки се взеха за тестването, какви мерки се взеха за болниците, какви мерки се взеха за училищата, които хората не спазват.
НОЩ и Медицинският съвет защо не постигнаха консенсус?  Колко мерки бяха отменени и променени за часове, ден?

# 28 277
  • София
не е нужно да отговаря на интелектуалното им ниво. Не можеш да си представиш колко хора с дипломи, при това с дипломи в социалните науки (не да кажеш "прости инженери") вярват в тези теории, макар да са ги учили тези неща за теориите.

# 28 278
  • София
По нова също обявиха за ваксината на астра зенека. Добавиха също, че да преминат фаза 3 можело да им отнеме няколко години....объркаха ли се от ТВ, или наистина срока може да се окаже толкова дълъг. Питам, защото в тях ми бе надеждата за ефективна и добра ваксина.

# 28 279
Линк към интервюто с проф. Александрова
https://bnt.bg/news/prof-radostina-aleksandrova-koronavirusat-pr … 0-281858news.html

# 28 280
  • Стара Загора
https://dariknews.bg/novini/sviat/astra-zeneka-spria-izpitaniiat … hen-efekt-2239663
Дала е страничен ефект, нормално било на предните страници писаха. Сигурно ще има някакво забавяне заради това

# 28 281
Чудя се как на някои не им писна да споменават Витоша. При това явно не хора, които са били в София....
Егати и обобщението! Ами тогава защо се коментират Швеция, САЩ, Русия, като 90% от списващите в темата не са стъпвали там!?
Витоша се ползва като обобщение, защото е известна на всички. Ако ти кажа някоя бургаска местност, дали ще ти говори нещо?

Иначе и аз съм на мнение, че НОЩ, Здравния министър и цялото управление на кризата през март-април, подкопа доверието на народа. То не бяха глупости, не беше смяна на мнение и заповеди през по-малко от 24 часа и неспазване на правилата от самите власт имащи.

Скрит текст:
Лично аз съм гласувала за бургаския кмет през всички изминали избори. На следващите няма да го направя, точно заради... пейките. Върховна глупост. Тотално подценяване на отговорността и интелекта на индивида и разхищение на средства. Ами обясни им на тези хора какво става, как става. Дори и да искаш да затвориш морската градина... сложи 2-3 патрула да обикалят. Чак демонтаж на пейки... жалка картинка беше. А в онзи период сигурно 90%+ хора спазваха правила.

# 28 282
Хранителната добавка, която са изработили, била налична в аптеките вече. Аз не съм я срещала. Иво Петров каза, че той и познати пиели вече Corviral.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 09:04 от daisy12

# 28 283
не е нужно да отговаря на интелектуалното им ниво. Не можеш да си представиш колко хора с дипломи, при това с дипломи в социалните науки (не да кажеш "прости инженери") вярват в тези теории, макар да са ги учили тези неща за теориите.

Е, то образованието е доста западнало, особено в социалните науки:)))) Като гледам колко "миски", не владеещи дори кирилица, да не говорим за правопис, имат дипломи по психология и политология, нищо учудващо в тази вяра. Какво да кажем за Гошо с основното образование, за когото чалгата е връх на културата. Уви, това е "мат`рялът".

Чудя се как на някои не им писна да споменават Витоша. При това явно не хора, които са били в София....
Егати и обобщението! Ами тогава защо се коментират Швеция, САЩ, Русия, като 90% от списващите в темата не са стъпвали там!?
Витоша се ползва като обобщение, защото е известна на всички. Ако ти кажа някоя бургаска местност, дали ще ти говори нещо?

Иначе и аз съм на мнение, че НОЩ, Здравния министър и цялото управление на кризата през март-април, подкопа доверието на народа. То не бяха глупости, не беше смяна на мнение и заповеди през по-малко от 24 часа и неспазване на правилата от самите власт имащи.

Скрит текст:
Лично аз съм гласувала за бургаския кмет през всички изминали избори. На следващите няма да го направя, точно заради... пейките. Върховна глупост. Тотално подценяване на отговорността и интелекта на индивида и разхищение на средства. Ами обясни им на тези хора какво става, как става. Дори и да искаш да затвориш морската градина... сложи 2-3 патрула да обикалят. Чк демонтаж на пейки... жалка картинка беше. А в онзи период сигурно 90%+ хора спазваха правила.

Ми не, едва ли ще ми говори. Но аз пък не твърдя, че в Бургас са ставали неща, които не съм видяла. Пък тълпите на Витоша преди затварянето съм видяла лично. А Витоша, за разлика от бургаската морска градина, е доста голяма и няма как да се попречи на неразбиращите от дума да не се събират на големи тълпи с няколко патрула. И мисля, че даването за пример за глупави мерки точно на това е точно толкова подвеждащо, както и други непроверени твърдения. 

Според личното ми мнение къде по-тъпо беше непрекъснатото променяне на мнение какво да се прави. За икономическите мерки не ми се споменава, защото е много дълга тема.

# 28 284
Недалече от нас има лаборатория на Рамус. Като ходим някъде, често минаваме наблизо. По всяко време има хора, които чакат отпред за тестове. Преди няколко дни, когато наближаваха почивните, като минавахме имаше просто тълпа, явно се канеха да пътуват към Гърция. Сега има по 5-6 човека, вероятно съмнителни, но може да има и такива, които се готвят да пътуват някъде. Викам на мъжа ми, че ще се ориентираме по групата пред Рамус как се развиват тенденциите с Ковид.Joy Ще следим специално от края на месеца нататък, когато учениците вече ще са се омешали добре и трябва да започнат да изскачат първите случаи.
Според мен изобщо няма да тестват децата и ще прикриват и замазват, докато могат. Ще се разбира само по учителите. Като почнат да изчезват един по един и колектива се оголи съвсем, значи заразата е плъзнала в някое училище. Като знам какво е отношението, докато се усетят, цели училища ще затварят, защото в учителските стаи ще става яка обмяна на вируси между колеги.
И си мисля, че ако останат само малките ученици присъствено, ще може да се създаде някакъв ред и сигурност, защото учителската стая може да се заключи и всеки учител да седи само в собствената класна стая с децата. За големите обаче няма как, там размяната на вируса е гарантирана.
При пълното безхаберие от близките около мен няма никой заразен. Но пък починалите са толкова много, че си мисля....може би много хора го карат, но се крият. Нали се гледа на този ковид едва ли не като на венерическо заболяване....

# 28 285
  • Bulgaria
Според Националната информационна система у нас медицинските служители, при които е доказан новият коронавирус, са 973. Новите случаи, регистрирани през последното денонощие, са осем. От тях 1 е установен при лекар, 2 - при медицински сестри, 4 - при санитари и 1 - при друг медицински персонал.

Починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус, са 692. 15 от случаите са от изминалите 24 часа. Починали са мъж на 80 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 73 г. с диабет и хронично бъбречно заболяване, жена на 87 г. със сърдечно заболяване, жена на 71 г. със сърдечно заболяване, жена на 82 г. със сърдечно заболяване, жена на 67 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване, мъж на 59 г. с диабет, сърдечно и хронично чернодробно заболяване, жена на 69 г. със сърдечно и хронично хематологично заболяване, мъж на 62 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 50 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 88 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 79 г. със сърдечно, хронично бъбречно и хронично белодробно заболяване, мъж на 72 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 75 г. с диабет и хронично белодробно заболяване и мъж на 66 г. с пневмония.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/167-sa-novodiagn … id-19-lica-prez-/

75    M    Плевен    Гулянци
72    M    София-град    Столична
79    M    Хасково    Хасково
66    M    Варна    Варна
88    M    Хасково    Хасково
62    M    Пловдив    Асеновград
69    F    Плевен    Плевен
67    F    Благоевград    Благоевград
82    F    Русе    Русе
71    F    Монтана    Лом
50    F    Пловдив    Пловдив
59    M    Смолян    Смолян
87    F    Пловдив    Кричим
73    M    Смолян    Смолян
80    M    Смолян    Смолян

# 28 286
Недалече от нас има лаборатория на Рамус. Като ходим някъде, често минаваме наблизо. По всяко време има хора, които чакат отпред за тестове.
От къде знаеш, че чакат за тестове за Ковид, а не за друго?
Пред нас пък има "Лина". Винаги е имало много хора. А пък сутрин (когато се дава кръв на гладно и първа урина) мога да твърдя, че е имало (и има) буквално по 50 човека.
Преди Ковид тези хора не се виждаха, защото бяха нагъчкани вътре. Никога не са чакали отвън. Сега са наредени на опашка отвън и затова изглеждат повече.
Освен, ако вашият местен Рамус не е отделен и специализиран само за Ковид, няма как да знаеш за какво чакат всички хора. Simple Smile

# 28 287
Да, и благодарение на тази "мярка" и още няколко други абсолютни глупости, сега сигурно 50% от българите не вярват, че въобще има вирус и че всичко е за едни пари и за едно чипиране. Thinking

Как не го разбрахте? Как не го осмислихте? Толкова ли е трудно?
Ами то, че всичко е за едни пари, това е ясно вече на всеки извън тази тема.
Ама остави..Rolling Eyes Scream
Ганьо, та Ганьо им е виновен на тях. Както и опозицията, Мангъров и Чорбанов.....Joy
Всеки кихнал на улицата е виновен и аа, уу, заразил и убил 20 човека, веднага на прокурор.
Само правителството не е виновно, всичко си правело добре, ние не сме го оценили. Какво да оценим, че не носеха маски, че свикваха платени митинги или ни правеха на маймуни и обиждаха по тАлАвизора?

И да, информацията е навсякъде, но няма кой да я осмисли. Тук съм напълно съгласна.

# 28 288
  • София
Нещата тръгнаха накриво с нагласите на хората, защото здравният министър си сменяше заповедите през пет минути. Или той приказваше едно, НОЩ приказваше друго, а ББ трето, а се правеше четвърто и пето. Пълен разнобой и по естествен път това доведе до минаване на доста хора на идеята "такъв вирОс нЕма". Ако не друго, то поне конспиративните теории изглеждат по-логични, а хората се хванаха за тях.

# 28 289
  • Немция
Tрима починали в Смолян...Rolling Eyes

По нова също обявиха за ваксината на астра зенека. Добавиха също, че да преминат фаза 3 можело да им отнеме няколко години....объркаха ли се от ТВ, или наистина срока може да се окаже толкова дълъг. Питам, защото в тях ми бе надеждата за ефективна и добра ваксина.
Преди 2-3 месеца в Германия се обсъждаше, че една нова ваксина се нуждае от дълго изпитание и точно третата фаза е "препъни камък", много ваксини пропадат точно на този етап.
Затова и ме дразнят фукните на руснаците, които искат първи да излязат с ваксината си, но е на етап "клан-недоклан", цената на човешкия живот там е друга , а поради политическите обстоятелства на критичните гласове са им запушени устите.

Общи условия

Активация на акаунт