COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 385 476
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 305
Абе истината е, че в Испания прекаляват с мерките. Опропастиха бизнеса, сега да видим великите им мерки какво ще направят със започването на новата учебна година! Случаите растат, въпреки че никъде няма човек без маска.

Случаите в Испания всъщност тръгнаха надолу.

# 28 306
  • Bulgaria
Скрит текст:
Хора, моля ви. Правите си криви изводи. И все "българина" виновен.  Оказа се сигурно, че човек на открито в парка не може да се зарази, вие сега проблем с хората, излезли на разходка април се ороавдавате. Ами хубаво са правили. Чист въздух, витамин Д, здраве. В Испания гледат на криво и вдигат скандал на всеки, на който маската му се е разместила дори когато е на улицата, т. е. имат си хората огромен страх и респект и съзнание и какво? Унищожиха вируса? Спряха разпространението? Нямат случаи? Имат повече и от нас, а ние сме разпасана команда. Очеизвадно вируса е заразен на закрито, в трудови колективи, задушни дискотеки, и носенето там на маски е важно. Всичко друго е PR  и политика, страх ги е политиците да не каже някой, че не са взели мерки за спасяване на населението и сериозно се оливат. Ама са се погрижили преди това да изплащат хората и им се получава. Тук прекалиха с плашенето и за това не им се получи чак толкова добре. Да винят себе си и полицейското си мислене.
Бях почивните дни в Добринище. По Пирин ходехме. Там вирус няма. Не видяхме нито 1 човек, нито на лифта, нито в къщата за гости, нито в магазина, нито в механата, нито в самата планина с маска. Включително и чужденци имаше, между другото. Не съм чула и за 1 случай от там с Ковид. В региона има, което е нормално, но при тази липса на всичко, ако наистина трябва да убиваме с камъни хората, които са без маски, ще ги убием напразно. Всички мерки над дезинфекцията, маските в затворени пространства и дистанция от чужди хора са прекомерни, излишни и политически.

Това, че не сте чули не означава, че няма. Точно описаното от вас е показателно защо област Благоевград е в челните позиции по новозаразени от доста време насам. Официално потвърдени случаи в Добринище има, както и в почти всяко населено място в област Благоевград.

# 28 307
Ice Queen,  сега очаквам да се извиниш както за това, че ме обвини в дезинформация, така и затова, че искаш "някой да ме спре".

От страницата на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията. България е на второ място по смъртност за целия месец август и на трето за целия месец юли.

https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/COVID-19.html?fbclid=IwAR3XsE44v9aUeRNmPyrHr3xO3BcTZh2pEZFwPQtLj56KrZBYCPn-8UVD_Uk

Ето и подробна статия в Капитал, че България в момента е втората най-засегната държава в ЕС:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/09/02/410 … ovid-19_strana_v/

# 28 308
... но Испания не е на второ място в ЕС по смъртност - България е....
Някой няма ли да спре тази потребителка да пише глупости???
То бива, бива дезинформация и паника, но вече се минават всякакви нормални граници.

В смисъл?

https://www.dnes.bg/eu/2020/09/06/na-vtoro-miasto-sme-po-nai-vis … irusa-v-es.462048

Нали ни интересуват данните в настоящето, а не по принцип и преди няколко месеца. На мен също не ми харесват цифрите за смъртността при нас спрямо относително ниския брой съобщавани новозаразени. Би трябвало да се изясни каква е причината.

А дефиницията ви за паника не знам каква е, по принцип предупредения човек се счита за защитен, а не паникьосан, поне така би трябвало да е за възрастните разумни хора.

# 28 309
O, да, а вчера дори сме повече от САЩ.
Хайде сега да сравним ЦЕЛИЯТ период на пандемия, а?

Да, ние българите сме тъпи, прости Ганьовци! Виновни дори за пандемията. Не сме като умните и изпълнителни Хосе, Ханс и Пиер.
Абе, жени, уважавайте се малко, а! Така може случайно и Хосе, Ханс и Пиер да вземат да ни уважават!

# 28 310
  • Mediterraneo
Абе истината е, че в Испания прекаляват с мерките. Опропастиха бизнеса, сега да видим великите им мерки какво ще направят със започването на новата учебна година! Случаите растат, въпреки че никъде няма човек без маска.

Случаите в Испания всъщност тръгнаха надолу.

Това кога, последните дни да. Но на фона на нон- стоп носенето на маски не трябваше изобщо да се стига до нов скок в случаите, нали? Ако маските предпазват наистина толкова много, нямаше да има толкова клъстери. Нямаше да се наложи в разгара на сезона да се затварят дискотеки и барове. И нямаше Испания да е първата европейска страна с чукнати половин милион случаи.

# 28 311
Вчера с дъщеря ми прекарахме 4 часа в коридор в болницата докато ни дойде реда за лекар. Имаше около 50 човека, които също чакаха като нас наблъскани един върху друг. Маски имахме само ние двете. Дори медицинският персонал не носеше.И да, на мен основно българинът ми е виновен-  с безхаберието си и с мисълта, че все някой иска да го прекара и излъже. Иначе от РЗИ обикалят по разни търговски обекти и се чудят кого да глобят.

# 28 312

Защо?

# 28 313
Съфорумката от Плевен, какво се случва там? Уж имат от време на време по 1-2 бройки, почти нямаха и в болница, а изведнъж двама починали? В Пловдив пък сравнително млада жена без придружаващи.

# 28 314
Пейките бяха забранени заради това, че не се знае кой е седял там преди тях. Може да е бил някой заразен.
А пък столовете и диваните по заведвнията са ОК щото там няма как да е седял някой заразен 😁

Отварянето на заведенията в закритите им части и главно пълното неспазване на иначе уж въведената мярка за дезинфекция на споменатите столове и дивани е значително по-голяма грешка от забраната на пейките. Ама нали заведенията са основата на родната икономика, пък и собствениците им са доста кресливи(а вероятно са се и "отблагодарили", както е прието у нас),  властта удобно си затваря очите.

А да не се лъжем, пейките бяха забранени съвсем не за да не сядат на тях по двама разхождащи се, а за да се пресече събирането на бираджийските компании от по 20 човека.

# 28 315
Защо?
Защото имаме СВЕТОВНА пандемия, официално стартирала на 31.12.2019г. В различни етапи, държавните имат различни данни. От какъв зор сравняваме определени дати. Гледа се цялостно.
И да, цялостно сме ПО-ДОБРЕ от развития и богат Запад. Сори! Simple Smile

# 28 316
Дистанция, маски на закрито и дезинфекция са напълно достатъчни, да. Аз бих добавила и проветряване. Но това трябва да включва всички работни места, училища, заведения, масови събития. Но колко хора са склонни да спазват тези мерки постоянно? Дистанцията беше лесна през лятото на открито.

# 28 317
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Да, ние българите сме тъпи, прости Ганьовци! Виновни дори за пандемията. Не сме като умните и изпълнителни Хосе, Ханс и Пиер.
Абе, жени, уважавайте се малко, а! Така може случайно и Хосе, Ханс и Пиер да вземат да ни уважават!

Ми не, не сме изпълнителни и по много неща, не само по държанието ни по време на пандемия си личи, сори.
Може да е от много ум, не се знае Grinning

# 28 318
За управление на пандемията и за прогнози в бъдещето се гледа какво е сега, не се гледа какво е било месец март. Това e за хората, които действително се интересуват как вървят нещата, а не такива, които искали Хосе, Ханс и Пиер да ги "уважават". Ще ти кажа, кой със сигурност ще "уважи" настоящата ситуация - SARS-CoV-2.

# 28 319
Изпревари ме. Ако се сравни смъртността за цялата пандемия ще има едни данни, дето не отърват на някои, а трябва да се държим нащрек и постоянно в истерия, нали?
Такива недомислици се бистрят и пишат понякога тук, че....Joy
А същевременно данните за фалшиво положителните тестове се опровергават или дори напълно отричат. Заравяне на главата и циклене единствено в паника, омраза и апокалипсис.

Общи условия

Активация на акаунт