COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 371 374
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 28 665
В лабораториите вече се подготвят за есента.
На пазара ще се появи Flu-Covid-19 PCR тест за едновременна детекция на Ковид, Грип А и Грип Б.
За цена още не знам.
ММ като разбере ще пиша.
Да, ще е полезно, благодаря. Дано да дадат пакетна цена, а не просто да съберат две суми и да стане 170-200 лв. No Mouth

# 28 666
Там, където е имало тежък локдаун, вероятно е имало и много голямо разпространение на вируса и хората умират от това. Отново мангъровата "логика" както винаги издиша. Не навсякъде мрат след локдаун, в Нова Зеландия имаха превантивен локдаун с цел елиминация на вируса, смъртността им намаля значително не само от ковид, но и от грип, злополуки и др. неща.

Във всички скандинавски държави, които въведоха по-строги мерки от Швеция и ограничиха бързо епидемията, смъртността е по-ниска. Между другото България скоро ще задмине Дания по общ брой смъртни случаи от началото на пандемията на милион жители.

# 28 667
Локдауна е неефективна мярка, имаща висока социална и икономическа цена, която може да се прилага за много кратко време и реално отлага проблема, без да го решава. При първото отхлабване на мерки (което идва бързо, защото държавите не могат да издържат), колелото се завърта и накрая хем е изядена солта, хем е изтърпян боя.

П.С. Ако си комунистически режим, в който човешкия живот няма стойност и вадиш каквито си искаш данни, локдауна ти може да бъде образцов работнически юмрук по капиталистическите западни свине. Grinning Разбира се, ако някой повярва, че само твоя локдаун е успешен. Hug

# 28 668
Интервю с проф. Щреек. И той казва, че бавно се създава стаден имунитет. Маските намаляват концентрацията на вируса, което е предпоставка за повече леки и асимптоматични случаи. Също така и че няма данни за дългосрочни поражения при леки и асимптоматични случаи.

https://www.focus.de/gesundheit/news/im-interview-virologe-stree … _id_12407565.html

# 28 669
А стига бе, Лили каза, че половината били с трайни последици.

# 28 670
Ако си комунистически режим, в който човешкия живот няма стойност

Смъртни случаи на милион жители:

Китай - 3
България - 101

Цифрите според мен говорят по-добре за това къде човешкият живот има по-голяма стойност. И не, не съм фен на комунистически режими, дори ги критикувах в началото, твърдях, че ние ще се справим  по-добре от тях, точно защото не сме диктатура. Е, това беше едно от нещата, за които най-много сгреших. И не, те не се справиха по-добре защото са диктатура (други диктатури тотално се провалиха) явно се справиха защото са с такъв манталитет - работливи са и дисциплинирани и са истинско общество за разлика от някоя dog-eat-dog  сбирщина . В целия регион там се справиха много добре.

# 28 671
Основно мрат след локдаун и/или други тежки рестрикции.
И спрете да слагате Мангъров при мен ... имаме доста различия с доцента. Simple Smile
Вадиш си някакви много изкривени изводи. Аз връзка между локдауна и повишаването на смъртността не виждам. Виждам как при налагане на локдаун спада смъртността, а при прекратяването му расте.

# 28 672
Ако си комунистически режим, в който човешкия живот няма стойност

Смъртни случаи на милион жители:

Китай - 3
България - 101

Цифрите според мен говорят по-добре за това къде човешкият живот има по-голяма стойност. И не, не съм фен на комунистически режими, дори ги критикувах в началото, твърдях, че ние ще се справим  по-добре от тях, точно защото не сме диктатура. Е, това беше едно от нещата, за които най-много сгреших. И не, те не се справиха по-добре защото са диктатура (други диктатури тотално се провалиха) явно се справиха защото са с такъв манталитет - работливи са и дисциплинирани. В целия регион там се справиха много добре.

Ако в началото Китай не беше скрил от света информация за вируса и не беше заблуждавал за размерите на пандемията, щях да им повярвам за малките бройки заразени и починали и бързото потушаване на епидемията.
Когато са лъгали и крили за едно, не съм длъжен да им вярвам за друго.

# 28 673
Интервю с проф. Щреек. И той казва, че бавно се създава стаден имунитет.
Симидчиев някъде беше казал, че този стаден имунитет расте с около 4% на година.
Ето тук:
https://bnt.bg/news/doc-simidchiev-mozhem-prevantivno-da-upravly … 6-280366news.html
където го "нападнахте" за прилепите а аз лично не виждам нищо учудващо и абсурдно в хипотезата.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 18:23 от pehoko

# 28 674
Не си длъжен да вярваш на нищо, както и никой не е длъжен да вярва на твоите измислици. И Китай не са единствената държава, която се е справила добре с вируса.
А да отричаш, че физическото дистанциране спира разпространението на заразно заболяване е като да отричаш теорията на инфекциозните заболявания въобще. Да отричаш, че заболяванията са заразни. Може да спориш, че е тежка мярка и т.н. но не и че е неефективна.

# 28 675
Скрит текст:
Симидчиев някъде беше казал, че този стаден имунитет расте с около 4% на година.

Не, не. Не в този смисъл. Пък и за единия процент не е вярно. Щреек казва, че в момента лека полека създаваме стаден имунитет и че и без ваксина може да стане това. Прочети интервюто, дълго е, има и други неща.

Нотарис, аз вярвам на професора, все пак е директор на Института по вирусология в Бон.

# 28 676
Локдауна е неефективна мярка, имаща висока социална и икономическа цена, която може да се прилага за много кратко време и реално отлага проблема, без да го решава. При първото отхлабване на мерки (което идва бързо, защото държавите не могат да издържат), колелото се завърта и накрая хем е изядена солта, хем е изтърпян боя.

П.С. Ако си комунистически режим, в който човешкия живот няма стойност и вадиш каквито си искаш данни, локдауна ти може да бъде образцов работнически юмрук по капиталистическите западни свине. Grinning Разбира се, ако някой повярва, че само твоя локдаун е успешен. Hug
Локдаунът е крайна мярка. Най-засегнатите страни го приложиха, за да рестартират, тъй като няма друг начин за бързо овладяване на прекалено високи нива на разпространение. Другите го направиха превантивно, да не ги връхлети и тях, за да си подготвят здравните системи какво следва и за да могат да наблюдават развитието във вече засегнатите страни без при тях да е настъпил хаос. В БГ локдаун всъщност нямаше. Няколко прекалени мерки - като парковете и планините създадоха такова усещане.
Ако стане това, което беше в Италия и Испания, ограничаването на щетите би било реално невъзможно без локдаун.

# 28 677
Скрит текст:

Не, не. Не в този смисъл. Пък и за единия процент не е вярно. Щреек казва, че в момента лека полека създаваме стаден имунитет и че и без ваксина може да стане това. Прочети интервюто, дълго е, има и други неща.

Нотарис, аз вярвам на професора, все пак е директор на Института по вирусология в Бон.

Габи, много хора казват много неща. Ти просто вярваш избирателно в тези, които потвърждават твоите виждания. 100% confirmation bias. Но за да съм честна, ще кажа, че другия лагер също чете избирателно. Затова никога няма да се стигне до консенсус и няма смисъл да опитвате. Всеки си е създал мнение и събира информация, която го подкрепя.

# 28 678
Има ли някъде статистика на починалите в България по възраст?

# 28 679
Скрит текст:
Скрит текст:

Габи, много хора казват много неща. Ти просто вярваш избирателно в тези, които потвърждават твоите виждания. 100% confirmation bias. Но за да съм честна, ще кажа, че другия лагер също чете избирателно. Затова никога няма да се стигне до консенсус и няма смисъл да опитвате. Всеки си е създал мнение и събира информация, която го подкрепя.

Ами това просто не е вярно. За този вирус чета и вярвам най - вече на Щреек и Дростен, които са двамата най-известни вирусолози в Германия Също така следя и РКИ. Отделно и медицинските издания. Но Дростен и Щреек със сигурност четат и знаят много повече от мен по въпроса. И ако Щреек не е за строги мерки, то Дростен беше за такива. А, да, и двамата работят с ковид пациенти. Отделно че самите те си правят проучвания. Какъв е проблемът с това? Не разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт