Права на децата ни с ТЕЛК - 3

• 56 049
  • 789
  •   1
Отговори
# 120
Подавате поне 2 месеца преди изтичане на сегашното решение.

Защо поне два месеца преди изтичане на сегашното решение? Такъв е срокът ли?
Ако е такъв срокът, значи съм го изтървала.
Моля за коректен отговор! Simple Smile

# 121
  • София
Подавате поне 2 месеца преди изтичане на сегашното решение.

Защо поне два месеца преди изтичане на сегашното решение? Такъв е срокът ли?
Ако е такъв срокът, значи съм го изтървала.
Моля за коректен отговор! Simple Smile

Долу горе такъв е срокът за да Ви назначат дата за комисия, така че да Ви се застъпят телковите решения и да нямате прекъсване на помощите. Не е законоустановен срок, а просто личен опит.

# 122
  • Пловдив
За децата не важи ли удължаването на ТЕЛК заради ИП?
Важи. Но телковете работят и гледат по документи.
Удължават решенията изтекли от началото на изв. положение, до края на изв. обстановка. Към момента изтичащите към 30.11 се удължават автоматично. Ако удължат изв. обстановка, ще важат изтеклите до крайната дата на удължавато й.

# 123
Лютиче, сърдечно благодаря! Hug

# 124
Здравейте!
ТЕЛК за детето ми изтича на 03.01.2021г. Очаквах, че ще получа писмо с дата на явяване, но не съм получила нищо засега.
1. Дали ще ми пратят писмо със сигурност?
2. Какво трябва да направя и какви документи да занеса в картотеката, ако не получа писмо? Може би нещо се попълва?
3. Закъсняла ли съм с някакви срокове?

В случай, че има значение - от гр. Бургас съм

За Бургас: около месец преди да изтече срока на първия ТЕЛК получих писмо какви документи трябва да представя и до кога. Във връзка с криза в състоянието на детето проявиха разбирсне и ми дадоха нов срок в който да ги представя. Детската комисия в Бургас се състои от лекари, които са разбрани и разбиращи хора.

# 125
Здравейте!
ТЕЛК за детето ми изтича на 03.01.2021г. Очаквах, че ще получа писмо с дата на явяване, но не съм получила нищо засега.
1. Дали ще ми пратят писмо със сигурност?
2. Какво трябва да направя и какви документи да занеса в картотеката, ако не получа писмо? Може би нещо се попълва?
3. Закъсняла ли съм с някакви срокове?

В случай, че има значение - от гр. Бургас съм
Изглежда, че има значение от къде сте - в София не получаваме писмо с дата на явяване. В РКМЕ трябва да занесете 1. документ от педиатър ( направление за ТЕЛК - приложение №8 - това е ново изискване, по-рано не са го изисквали при преосвидетелстване - така ми казаха от РКМЕ София), 2. копие от предишния ТЕЛК, 3. Вашата ЛК. Там попълват документ, който отива към комисията заедно с медицински документи, ако искате да приложите по-нови. И чакате писмо от комисията.
Иначе, за получаване на сумата от социалните, ТЕЛК важат по време на ИЕО и 3 месеца след прекратяването й.

Обаче, на нас ни изтича синия талон за паркиране - от социалните ми казаха, че не преиздават нов, ако няма нов ТЕЛК. Ще помоля, ако има някой запознат с това да пише защо е така и дали наистина е така - по телефон ми казаха да отида, а на място ме върнаха. От там идва въпросът с винетките, картите за ГТ и т.н. Предполагам има хора, които вече изпадат в такова положение. Моля да се включат запознатите.

# 126
На мен ми изпратиха писмо, но това беше 2018г, а сега с цялата усложнена обстановка може би трябва да попитате. Не помня на ТЕЛК решението имаше ли някакви телефони, защото е за предпочитане да звъннете направо в комисията. На регистратурата служителките са като роботи и не знам дали ще дадат вярна информация за текущото положение с подновяването на ТЕЛКа

# 127
Като стана въпрос за паркиране,какви са условията за издаване на синия талон.Подавах с предното решение,но ми отказаха с мотива ,че не е  с увреждане на долните крайници.Мисля да подавам пак с новото решение,та затова..питам? Благодаря на отзовалите се.!

# 128
Като стана въпрос за паркиране,какви са условията за издаване на синия талон.Подавах с предното решение,но ми отказаха с мотива ,че не е  с увреждане на долните крайници.Мисля да подавам пак с новото решение,та затова..питам? Благодаря на отзовалите се.!
Не съм проучвала в подробности какви са им изискванията и как определят на кой да дадат, т.к. на нас дадоха и не съм се ровила да чета повече. Ако има някой друг, идентичен на вашия случай, дано се включи. А и като цяло с тия талони май на всички е ясно "като в мъгла".

# 129
Здравейте. На кои дни от месеца обикновенно се превеждат парите от Телка?

# 130
  • София

Нашата община до скоро превеждаше около 15, ако се падаше събота или неделя петъка преди това.
Последните два месеца започна да забавя.  Единия на 17ти,а последния на 20ти.

# 131

Нашата община до скоро превеждаше около 15, ако се падаше събота или неделя петъка преди това.

Значи би трябвало да ги преведат този петък ( на 13ти) или в понеделник (на 16ти) , така ли?

# 132
  • София

Значи би трябвало да ги преведат този петък ( на 13ти) или в понеделник (на 16ти) , така ли?
Нямам идея, дали за всички общини важи едно и също.
Може да им звъннете и да ги попитате.

# 133

Между 15 и 18 число всеки месец. Случвало се е и на 13, 14, но рядко, ако 15 се пада събота или е месец декември. Превеждат ги заедно с детските. Аз не получавам детски, но като ме интересува следя в една група за детски надбавки кога в кой град, на коя банка са преведени.

# 134
От днес има стартирали плащания на ТЕЛК. Но никога не превеждат на всички в един и същи ден, да се има предвид!

Общи условия

Активация на акаунт