Права на децата ни с ТЕЛК - 3

• 56 091
  • 789
  •   1
Отговори
# 270
https://7dnibulgaria.bg/archives/121000
Това е последната информация за удължаването на ТЕЛК-овете.

# 271
Здраевейте, някой явил се на Телк последните 2-3 седмици в Света Ана в София и да има излязло решение ?

# 272
Здравейте!
Има ли някое детенце, на което са дали по-малко от 1 г ТЕЛК? Има ли практика да се дава под 1 г, т.к. гледам в опциите, описани започва от 1 г?

# 273
И аз имам едно питане пак. 70%в коя група на член 8.1 влиза за350 или 450лв. че пише от 50 %до 70 % и от 70% до 90%???

# 274
И аз имам едно питане пак. 70%в коя група на член 8.1 влиза за350 или 450лв. че пише от 50 %до 70 % и от 70% до 90%???
Вероятно, както и при възрастните - в Закона за хората с увреждания (чл. 70) са групирани така: от 50 до 70,99 и след това от 71 до 90%. За по-сигурно, дано и някой друг, преминал през същия казус, се включи.

# 275
Здравейте,
Може ли някой да постне Линк за подаване на заявление за годишна ел.винетка?

# 276
Здравейте,
Може ли някой да постне Линк за подаване на заявление за годишна ел.винетка?
Заповядай
https://asp.government.bg/uploaded/files/4385-Prilozhenie-1-Zaya … tsia-vinetka.docx

# 277
Здравейте детето ми е на 6г с диагноза микроцефалия,с лека умствена изостаналост.В момента пие лекарства и ме е страх да я пусна на градина,защото по цял ден почти не е адекватна заради болестта си..Та въпроса ми е според  вас можем ли да кандидатстваме за ТЕЛК,имаме ли право на някакъв процент? Благодаря предварително

# 278
На 1ва страница на темата има линк към Наредбата за Медицинската експертиза - там са описани диагнози и проценти. Бихте могли да се ориентирате. Успех!
Здравейте детето ми е на 6г с диагноза микроцефалия,с лека умствена изостаналост.В момента пие лекарства и ме е страх да я пусна на градина,защото по цял ден почти не е адекватна заради болестта си..Та въпроса ми е според  вас можем ли да кандидатстваме за ТЕЛК,имаме ли право на някакъв процент? Благодаря предварително

# 279
Разведена съм.Детето ми е с ТЕЛК.Бащата не желаеше да бъде в течение със заболяването на детето, но когато разбра за ТЕЛК решението се "активизира"  .Имам въпрос.При следвашата ни дата ,може ли да възпрепятства по някакъв начин явяването на детето пред комисия?С писмен отказ или и аз вече се чудя какво да очаквам...Търсих в нета, но не намирам нищо по темата.

# 280
А кое налага да му кажете точната дата?!?
Иначе може да ви възпрепятства чисто физически, не и законно.

# 281
Нищо не го налага.Изиска ми, чрез нотариус копия от документите.Мисля,че ще създава спънки просто за мизерията, а това е последното от което с детето се нуждаем Благодаря ви, добре е да зная че законово няма как да възпрепятства правото на детето.

# 282
Копие от ТЕЛК и да му дадете, той няма от къде да знае после кога ще се явите за подновяване, ако вие не му кажете. Нормално е да иска копия от документите, защото предполагам не е с отнети родителски права.

# 283
Вероятно бащата ще се опита да използва ТЕЛК-а и то да получава сумата по него, а не да пречи на явяването ви пред комисията. Консултирайте се какви са му възможностите да претендира за сумата.

# 284
Никакви.Децата са присъдени на мен.Той никога не е искал или имал претенции да ги отглежда.Аз детето си го отглеждам и отпреди да има явяване пред ТЕЛК.Направо....

Общи условия

Активация на акаунт