Права на децата ни с ТЕЛК - 3

• 56 931
  • 789
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И това ще стане някой ден...

# 556
Здравейте, нашата жалба ще се разглежда от НЕЛК на 1.9.2021г. Как ще разбера какво са решили и как ще мв уведомят?
Една дама от социалните ме тормози, че сме обжалвали, как можело, тя как щяла да си приключи месеца?!?! Вдигна ми нервите, но нямах време да се разправям с нея. Та ислам веднага като знам решението на Нелк да отида в социална. Общо взето каква е процедурата след произнасянето им?

# 557
  • София
Ще ви изпратят решението по пощата с обратна разписка. За съжаление не са много експедитивни. Нашето дойде след ок 45 дни от датата на разглеждането.

# 558
Момичета,ТЕЛК-а изтича на 1 септември.Отдавна подадох документи и никой не ми се е обадил.Така ли се бавят или да звъня аз?

# 559
Звънете в картотеката да питате. То няма защо да чакате обаждане - писмо пращат все пак. А писмото може да се е загубило или забавило.

# 560
Ще звъня,благодаря.Миналата година ми позвъниха да отида да си взема решението,писмо не съм получавала,заради това и сега чаках обаждане...

Момичета ,взех си решението.Нещо не разбирам.Миналата година решението беше със срок 1 септ.2021 за една година.Товa,което взех сега е пак за една година със срок 1 август 2022.Как така? Тазгодишното не трябва ли да е с краен срок пак 1 септ 2022.Върнах се да питам защо е така,защото съм подала документите юли ли,казаха не.Как не като ощетяват детето с един месец

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 10:46 от Мила

# 561
Детето на колко години е?
Знам за случай, в който издадоха ТЕЛК за ... мисля 2-3 месеца, докато детето навършваше 16 години и трябваше пак да се яви, тъй като след тези години в зависимост от процента се получава и инвалидна пенсия. В тази връзка искам да кажа, че Решенията нямат някакъв точен срок.

# 562
На 12 е. Колкото и да го смятам уж е за една година,а сега е ощетено с една,догодина подавайки юли с още една и т.н.Какъв му е смисъла

# 563
Ами.... не търсете смисъл. Такъв няма Simple Smile

# 564
  • София
Няма смисъл! Нашето старо решение беше до 1 май, новото е от 19 август.
"Забавянето на преосв. не е по причина на лицето".
Парите не са ни спирали.

# 565
  • Пловдив
Момичета,ТЕЛК-а изтича на 1 септември.Отдавна подадох документи и никой не ми се е обадил.Така ли се бавят или да звъня аз?
И на моя син изтича на 1.09. Аз не съм подавала нищо - предния път ни изпратиха писмо сами. Срокът на всички решения не се ли продължава до изтичането на три месеца от отмяната на т.нар. извънредна епидемична обстановка?

# 566
За да получите писмо, първо трябва да отидете при личния си лекар, който да подаде електронно направление към картотеката, а после да занесете на хартиен носител документите, които е нагласил ЛЛ.

# 567
  • София
Здравейте,
Необходимо ли е направление от личен лекар, за да се подадат документи за преосвидетелстване? Последния път не ни искаха.
Нашата епикриза я пише психиатър.

# 568
Здравейте,
Необходимо ли е направление от личен лекар, за да се подадат документи за преосвидетелстване? Последния път не ни искаха.
Нашата епикриза я пише психиатър.
Здравейте! Върнаха ни при подаването точно, защото нямахме направление. Аз също знаех, че за преосвидетелстване не се изисква. Но от предишното ни явяване минаха 2 години. Това е нещо ново. Искат да им го носим на хартиен носител, а също и личния лекар да го качи в електронната им система.

# 569
Да, това е от миналата година. Носите си документите при личния лекар, той изготвя електронно направление и после вие отивате със същите тези документи да им ги подадете на място на хартиен носител. Хубаво измислено, но не до край.

Общи условия

Активация на акаунт