Жалба до КЕВР - имаме ли шанс?

• 1 711
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте, има ли някой, който е обжалвал действие на енергоснабдително дружество пред КЕВР и жалбата му е била сметната за основателна? Просто се чудя има ли смисъл. На никого не вярвам вече.
Имаме проблем с ново присъединяване, което обжалвахме вече пред ЕВН, от там ни отхвърлиха жалбата естествено и сега адвокатът ни казва, че трябва да обжалваме пред КЕВР. За всичко това нещо се плаща съответно на адвоката, а аз не знам има ли смисъл. Толкова порочни и корумпирани са тези структури в България, че ми се струва безсмислено. Има ли някой от вас, който реално е бил защитен от КЕВР? Просто ми е любопитно.

# 1
  • София
Определено има смисъл. Имам опит със Софийска вода обаче и нереално големи отчети на общия водомер, след решение на ДКЕВР на целия блок със задна дата върнаха пари.

# 2
Нищо не пречи да пробвате. Най-много да имате отрицателен резултат.

# 3
Намерете специалист, който да разгледа проблема и да ви обясни дали имате право. Ако каже, да, действайте.
Иначе адвокатът винаги ще иска да продължите, защото с това си изкарва парите.

Ние осъдихме Софийска вода. При нормално изплатени сметки ни бяха завели дело, нясно защо. При това не получихме писмото за изпълнителния лист на постоянния ни адрес, а на този на имота, в който не живеем. Чиста случайност беше, че стигна до нас навреме.

# 4
Адвокатът ни е работил в ЕВН няколко години като юрисконсулт и смятам, че е наясно за какво става въпрос. Намерих го случайно от интернет, защото никой не можа да ми препоръча друг. Той смята, че имаме право. ЕВН много нечестно, да не кажа подмолно постъпиха. После под сюрдинка ни казаха, че това е практика. Това много ме подтисна. В каква държава живеем... Дано да имаме късмет. Благодаря за отговорите Flowers Hibiscus

# 5
След неработещ електромер начислиха такса, която беше съгласно отменен от ВАС член на закон. С две жалби до ЕВН нищо не стана. Пуснахме до КЕВР, те казаха че имаме право и наредиха на ЕВН да ни върнат парите. ЕВН ги върнаха и веднага след това я начислиха отново, въз основа на още по-абсурдни и законоиздишащи доводи. ЕВН заведе дело срещу КЕВР, че нямала право да ни разгледа жалбата и да се меси ... Чакаме решението на съда. Платихме си пак начислената сума и повече не се занимавахме за 60лв, защото писахме 100 писма и се занимавахме 1 година. Ако бяха повече пари щях да ги осъдя с адвокат.
Поведението на ЕВН (ЕР Юг) е изключително нагло и безочливо. Без грам срам цитират наредби и закони в които няма нищо общо със случая или са отменени. Най-тъжното е че това българи го правят срещу обикновени българи! Имам познати които мечтаят да работят за тях. Аз лично и за 5 000 лева заплата не бих работила за тези долни крадци. Е, освен ако ДАНС не ме помолят да се внедря и да действам срещу тях Grinning
Red_balloon, моля те прати ми на лично съобщение контакти с този адвокат, за всеки случай Simple Smile

# 6
Там някъде, ти направо ме разби! ЕВН да съдят КЕВР?!?! Как да няма право да се меси? Нали е контролен орган? Точно затова не ми се занимава, но става въпрос за доста пари и май нямаме друга опция.  Жалкото е, че ще се проточи много във времето и ни се объркват много нещата. Те и на това разчитат - да махнем с ръка. Ще ти пратя контактите на адвоката, но пак казвам, че не знам колко е добър и дали ще ни свърши работа. Намерих го случайно. За съжаление мисля, че и ние ще стигнем до съд, защото случая е доста заплетен.

# 7
Оказа се, че ЕВН имат много заведени дела срещу КЕВР.
Съветвам Ви да адресирате всичко и до омбудсмана.

# 8

Смятате, че тя ще може да помогне, или просто за по-голяма тежест? Не ми беше хрумнало.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 23:48 от Анонимен

# 9
Търсете си правата и не ги оставяйте намира! Пожелавам Ви успех!

# 10

Смятате, че тя ще може да помогне, или просто за по-голяма тежест? Не ми беше хрумнало.

Омбудсманът има право да се намесва и да съдейства за отстраняване на проблема. Може да сигнализира към конституционния съд и прокуратурата. Становището на омбудсманът ще е в тежест, освен това има право да изисква информация, до която вие нямате достъп. Аз лично пусках всички писма с копие до омбудсмана. Има право да се намесва по отношение на доставчици на обществени услуги, каквито са ЕР Юг. Ако не помогнат особено, то поне няма да попречат.

# 11
  • София
Интересно, ЧЕЗ не искаха да ходят на съд и намериха как да поправят грешката си за нашето ново присъединяване (откриха партида и след това ни съобщиха, че нямали мощности и се били объркали, та нямало да ни пуснат ток в близките няколко месеца).  Но ЕВН явно са смели (и отмъстителни!). Пред кой съд се водят делата между КЕВР и ЕВН?

# 12
Срещу КЕВР - Административен съд София-Град
Срещу ЕВН - би трябвало да е Административен съд - Пловдив (град).

Това първа инстанция, втора инстанция - ВАС тричленен състав.

# 13
  • София
А ЕВН срещу КЕВР къде ще да е (това, което Там някъде описва)? Стана ми интересно как ЕВН съдят КЕВР, все едно е нищо тая работа.

# 14
Административен съд София град.
Всички ЕРП-та непрекъснато се съдят с КЕВР. Въведи КЕВР в търсачката на съда и ще видиш колко дела има. Съдят се за всеки акт, който КЕВР приема. Напиши за ответник "енергийно" и ще ти излезе огромен списък от 2010 г. насам
http://www.admincourtsofia.bg/%D0%94%D0%B5%D0%BB%D0%B0/%D0%98%D0 … %D0%BB%D0%B0.aspx

Общи условия

Активация на акаунт