Наде, всички са без маски, защото, според турските правила, в кафенета и заведения може да си без маска.
Хелън, благодаря за видеото с Берг и Халит.
Естествено ги питат за Озан.
Вместо да чуем нещо друго, сега всичко ще се върти около него.
Халит: Озан е стар и обичан мой приятел. Много съжалявам, че името му е свързано с такива новини. Никога не бихме могли да застанем в подкрепа на упражнено насилие. Това е невъзможно. Но искам да кажа и нещо друго. Ние не сме присъствали на случилото се. В момента и двамата са подали жалби в съда и не ми се струва редно да се раздават присъди, докато се чака решението на съда. Много ми е тъжно от случилото се. И двамата сме разстроени. Познаваме Озан от години. Новините, които излизат са много неприятни. Но се надявам, че ще се намери някакъв разумен изход.
Берг: Насилието не може да бъде подкрепено. Нашето отношение е много ясно, както на всички хора. Особено насилието срещу жените е нещо неприемливо. Много е тъжно всичко това.
(тук ми струва, че е отрязан записът, може би още не е излъчена цялата част)
..................................
В цялата ситуация най-неадекватно се държи Озан.
Колегите и приятелите му се опитват да бъдат дипломатични, да не го обругават публично, с което си навличат гнева на хората, защото ако днес не кажеш "Озан е мръсник", значи го подкрепяш.
Знаете, в такива ситуации страстите се изострят и няма място за нюансирани позиции. Има само за и против.
При всичко това, Озан излиза с разни нелепи декларации, с които се оправдава, че и той бил пострадал.
Това означава, че изобщо не разбира какво е направил.
Да, не сме присъствали там, но каквото и да се е случило, то не може да оправдае тази жестокост.
За мен поне нищо не го оправдава.
Даже да го е заплашвала, че ще му съсипе кариерата, даже да е говорила пред хората за бившето си гадже, абе каквото ще да е правила.
Ако те е извадила от кожата ти, обърни се, започни да удряш по стената, по пода, излез, крещи навън, да ти излезе гневът.
А на другия ден си запиши час за терапевт.
Защото дори съдът да накаже такива хора, дори целият свят да ги порицае и осъди, неспособността да контролират агресията си ще остане. Тя трябва да се лекува, за да няма рецидиви.
Но Озан е мнооого далеч от разбирането за това, че има сериозен проблем.
И вече ми е досадно да се занимавам с неговите глупости.
Не го искам повече в сериала.
Съжалявам, че всичките му колеги бяха косвено забъркани в тази история и като ги гледам те се чувстват по-неудобно и неловко от него.

много благодаря за преводите.