Боя за коса - Blond47 - Клуб на блондинките

• 37 444
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Моята основа е светла, но не ме кефи бяло русо, като майка на дракони. Сигурно само на нея и харесвам бялото русо, ама беше перука. Отдавна дори изобщо не е модерно и лично не се сещам за една знаменитост, която се прави бяло руса. Аз не се сещам, може и да има. Не мога да разбера, защо си го причинявате.

# 106
  • Варна
Не си го причиняваме, не ставаме бяло - руси Joy

# 107

Ако гледам по този ще кажа, че естествения ми цвят прилича на 4ката. А как искам 9.1 ...

# 108
9.1 и аз искам и с години агония и купуване на де що има. Няма случай в който да съм се намазала и да е станало като на каталога. Имай предвид, че основата ми е светла. Я много изветлява, някои червенеят, все нещо. Най-успешно с балсами или тониране съм се правила. Сега кандиах с една боя 10-ка, обаче вкарва пигмент, за руси коси е. И то първият път стана, като я намазах цялата. После с мазане само на корена не става. Сега съм си купила един балсам оцветител и го гледам накриво, че пак едно клепане и седене ме чака.

# 109
  • София

Melisande,  шампоан с ниско ph за затваряне на кутикулите е техния , т.е. на Oway - Hbalance shampoo и той е препоръчителен от тях задължително след всяка една химическа обработка на косата.  Неговото ph е 4.0 - 5.0. След като си 5ца, то е логично тона ти на изсветление да е червено-оранжев, а той се неутрализира със синьо-зелен коректор- зелен за червения и син за оранжевия тон.
90.11 е от суперизсветляващата серия, който е със синя корекция и който, при това с което разполагаш, е добре да използваш. Но, по следната формула, след като нямаш 0.0 бустери за допълнително изсветляване:
1 част 90.11 + 2 части 12% оксидант,  само корени както разбирам. За 50 минути ще ти вдигне до оранжево,  защото такава ти е базата. Измиваш консистенцията с шампоан с ниско ph, подсушаваш с кърпа и нанасяш тониращата смес за оцветяване на косата, защото досега я изсветлява.  Формулата е при така наличните ти е : 1 част 10.1+ 1/10 част от 0.1( ash коректора) смесваш ги първо много добре и едва тогава добавяш 2 части  2,7% оксидант. 15 минути. Измиваш пак със шампоан с ниско ph  и добавяш хидратираща маска . Съветвам те да си набавиш ниския оксидант 2,7 %, а след като ще вземаш него си вземи и 11.17, защото той е предвиден точно за тониране на нежелани жълти оттенъци.
По принцип правилната система при измиването на изсветляващите и оцветяващи продукти е друга - т.е. За целта Oway са създали Hsystem - за правилно поддържане на косата преди и след изсветляване и боядисване.

Цветовете от снимките, които си показала се постигат с използването на изсветляващи пудри или кремове, в случая Oway имат Hbleach. След като косата бъде изсветлена с такава пудра или масло или крем( масово се  използва общоприетото нарицателно "блондор") - дали във фолио или с открита техника, се получават взависимост от базата оранжеви или жълти кичури, които после задължително се оцветяват/тонират, според това какъв е желаният оттенък.

Мерси много за съветите, златна си 🥰
Все пак май по-добре да си взема изсветляващия бустер 0.0.
Ако го взема каква ще е смеската - равни части 90.11 и 0.0 + двойно оксидант 12 ли?
И още нещо - това 11.17 какво е ?
Тонер ли? Или боя? Ако го взема как и кога да го ползвам

# 110
Здравейте момичета! Да споделя резултат след вчерашното боядисване с Lakme Chroma 10/20
Сякаш малко ми жълтее за разлика с Олиосета 10/7. Предишния път боядисах само корен и не можах да преценя дали е добре. От  октомври миналата година използвам само Олиосета, безамонячна. Получава се хубав цвят, но пада бързо и сякаш косата ми стана доста суха. Ще дам шанс на Лакме, но се чудя дали избора ми на цвят е добър. Ще помисля следващия път дали да не взема пепелно русо, но пък ме притеснява да не стана твърде сива...

# 111
  • София
Не се притеснявай, аз мечтая да ми стане сива и съм опитала всички бои на лакме от силно изсветляващата гама и сива не ми е станала.

# 112
  • В полите на Пирин планина
Анжела, на мен много ми харесва цвета ти - изглежда съвсем естествен. Аз предпочитам такива цветове и не разбирам залитането по бяло русо.

# 113
Аз например съм с много бяла кожа, сини очи, веждите и миглите дори са ми много светли и би ми отивало бяло русо. Различен тип хора, различен вкус, не мога да разбера какво ви е толкова странно и през пост коментирате, колко не красиво е бялото русо и на никой не отива.

# 114
  • София
Да, така е , и на мен не ми отиват жълтеещи резултати  а само студено русо.
Аз предпочитам 100 пъти да мина по лесния начин с топло русо, но за съжаление просто не ми отива на тена, какво да направя.

# 115
Аз например съм с много бяла кожа, сини очи, веждите и миглите дори са ми много светли и би ми отивало бяло русо. Различен тип хора, различен вкус, не мога да разбера какво ви е толкова странно и през пост коментирате, колко не красиво е бялото русо и на никой не отива.
Аз съм със зелени /пъстри очи и мъртвешки бяла кожа. Повечето като ги чета от тъмно кафяво, се правят бяло руси. Не е за отива или не отива. А сега чакам да ми изкараш снимка на една здрава лъскава и гъста бяло руса коса без екстеншъни или перука. Само на Денерис Таргериен ми харесва, актрисата е с тъмна коса, перуката добре и седеше, после се изруси и проскуба. Само скандинавки и повечето деца, съм виждала с естествено бяло руси коси. Всеки се прави както му харесва. Просто не разбирам стремежа и агонията да се гони, толкова бяло руссо с толкова тъмни осново, като лично според мен, повечето ще изглеждат по-добре с по нормален цвят. Това си е лично мое мнение, разбира се, просто го споделям.

# 116
Аз съм със зелени /пъстри очи и мъртвешки бяла кожа. Повечето като ги чета от тъмно кафяво, се правят бяло руси. Не е за отива или не отива. А сега чакам да ми изкараш снимка на една здрава лъскава и гъста бяло руса коса без екстеншъни или перука. Само на Денерис Таргериен ми харесва, актрисата е с тъмна коса, перуката добре и седеше, после се изруси и проскуба. Само скандинавки и повечето деца, съм виждала с естествено бяло руси коси. Всеки се прави както му харесва. Просто не разбирам стремежа и агонията да се гони, толкова бяло руссо с толкова тъмни осново, като лично според мен, повечето ще изглеждат по-добре с по нормален цвят. Това си е лично мое мнение, разбира се, просто го споделям.

Значи какво излиза, че ти смяташ, че бяло русата коса е трудно достижима и нанася големи щети на косата. Това е така, не го отричам, що се отнася от тъмна основа да станеш светло руса, но вие друго се опитвате да внушите на хората, че било демоде, че било вулгарно, че било просташко и това през пост.

# 117
Вулгарно и просташко, тези думи по принцип не ги употребявам. Не ми вменявай думи, които не съм употребила. Виж за демоде,, да. Последно топ плейбойки, като бяха на мода се лансираше. Като Памела Андерсън и подобни. Възприемам го, като тънко оскубаните вежди. Не че и моите не са били такива, но нито е модерно, нито вече го намирам за красиво.  Е Памела Андерсън, красива жена, вече доста старичка, проби с тънки вежди и бяло руса коса.

# 118
Вулгарно и просташко, тези думи по принцип не ги употребявам. Не ми вменявай думи, които не съм употребила. Виж за демоде,, да. Последно топ плейбойки, като бяха на мода се лансираше. Като Памела Андерсън и подобни. Възприемам го, като тънко оскубаните вежди. Не че и моите не са били такива, но нито е модерно, нито вече го намирам за красиво.  Е Памела Андерсън, красива жена, вече доста старичка, проби с тънки вежди и бяло руса коса.

Точно  плейбойките няма да бъдат опорната ми точка в избор на цвят за коса. Аз не съм написала, че ти си го написала, използвах множествено число. Четох 3 теми назад за да се информирам и ми направи много лошо впечатление, какви определения се дават на светло русата коса.

# 119
Една от най-добрите ми приятелки се прави бяло руса. Не бих си позволила да обиждам някой, заизбора на цвят. Просто е трудно за постигане и гори косатаа много. Също отдавна не е модерно, това имах предвид.

Общи условия

Активация на акаунт