Боя за коса - Blond47 - Клуб на блондинките

• 36 945
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Забърках Лореал 8.12 около 1/3 и 2/3 Р 16 на Колор Папилион (май така се казваше, боя оцветител) с 3 оксидант на око. Може би равно количество се получи боя към оксидант.

Може би тук е по реален цвета. Не е толкова тъмно като на предната снимка.

# 601
Здравейте, момичета Gift Heart Бях писала преди време в темата, че искам да стъпя с двата крака в блондинското и планирах посещение при фризьор, но по непредвидени финансови причини явно ще трябва да се справя сама. Спряла съм се на боя Oway, като цвета, който искам да получа е златно русо между техните 8.3 и 9.3. Косата ми е суха, гъста и с дебел косъм, краищата са изсветлявани до към 7-8ца с онези гелове на Лореал (т.е. с перхидрол), а корените са естествения ми цвят (като гледам техния каталог са 6ца). Тъй като изсветлените ми краища определено оранжевеят си мисля, че ако взема една натурална 8ца и натурална 9ка (които да поубият оранжевия ми пигмент до златно) с 9% оксидант ще получа нещо близко до желаното, но съм абсолютен лаик и всичко това само си го мисля. Чудя се и дали ще е нужно тониране с боядисването (по-нататък като поопада боята съм сигурна, че ще е нужно Laughing).
Ясно ми е, че в повечето случаи е въпрос на проба и грешка нацелването на точната марка и цвят боя за определената коса, но все пак моля за съвет с избирането на боята и процента оксидант (или съвет за каквото и да било, отворена съм към предложения) Disappointed Relieved
Малко снимки на сянка и на сравнително слънце:
Скрит текст:

# 602
Кристина, невероятна коса, браво !
Аз съм фен на тези бои откакто инцидентно купих една 7.11, много съм доволна.

# 603
Благодаря! Аз първият път не останах доволна,по време на извънредното положение,когато никой не работеше,намазах си се аз вкъщи,но преди това обилно скалпа със зехтин и кокосово ли масло беше,не помня, мазах 1021 тогава и корените бяха уникално оранжеви,ужасни... Та много не ми вдъхваше доверие,но сега наистина страшно ми хареса с тази комбинация. Мисля за момента да остана на тази боя и евентуално Алфапарф за разнообразие някой път. Вела също трябва да пробвам обаче,да видим кога Joy

# 604
Аз толкова бои купувам да пробвам,че все са пълни шкафовете.... но следващата ще е Лорвен, само нея и Вела колестон Нв съм купувала и аз като теб.

# 605
  • Хасково
Здравейте, мили дами!
Искам да попитам, някоя от вас ползвала ли е дрогерийната боя l'oreal excellence 7.1 и 8.1 и ако да, какво е мнението ви за нея? Получава ли се наистина цвят без топли оттенъци?
Хубав ден от мен! Simple Smile

# 606
  • В полите на Пирин планина
С 8.1 се получава леко топло. Към пясъчно русо. Основата ми е светла, пепелна 7-ца.

# 607
Здравейте, мили дами!
Искам да попитам, някоя от вас ползвала ли е дрогерийната боя l'oreal excellence 7.1 и 8.1 и ако да, какво е мнението ви за нея? Получава ли се наистина цвят без топли оттенъци?
Хубав ден от мен! Simple Smile

Здравей ! 7.1 се получава супер цвят, но зависи и основата ти с какви нпанси е.

# 608
  • София
Вчера научих нова "тайна" за боядисването вкъщи  и ви я споделям:
Понеже  слагам в боята и една доза Плекс ( за предпазване) , та продавачката  от магазина  където купувам ми каза, че когато се слага Плекс трябва да се намали количеството окислител. За да не стават оранжеви корените. Понеже добавката разрежда окислителя и намаля неговия интензитет.
В моя случай слагам 60мл окисл., сега каза да сложа 40мл. Ще пробвам и ще споделя резултата

# 609
Като чуя "продавачката каза..." изтръпвам!

# 610
  • Варна
Честно казано по-голяма щуротия не бях чела скоро Grinning. Хем плекса разреждал окислителя хем да се намали още концентрацията му-желязна логика Grinning.

# 611
И според мен няма логика,не бих те посъветвала да пробваш

# 612
  • София
Тази продавачка чула, недоразбрала, но и заблуждава. Олаплекс в началото препоръчваха да се мине на по-висок % оксидант, например от 6% на 9%. После май отмениха това и само препоръчват по-малко количество Олаплекс.

# 613
  • Варна
Лизия може ли малко по-подробно за последното. Как по-малко плекс? Това съм го изтървала явно. Аз си слагам 3.75мл. в боята от години.

# 614
  • София
Това е ок като количество. В началото препоръчваха по 7.5 мл.

Общи условия

Активация на акаунт