Боя за коса - Blond47 - Клуб на блондинките

• 36 940
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!
Мога ли да смеся на Permesse от силно изсветляващите с нормалната тяхна серия? Става въпрос за 11.07 с 9.31. От 9.31 имам половин боя, но искам да е по светла косата и да убия жълто - оранжевите отенъци. Дали ще ми се получи замисъла?
Не де препоръчва смесване на двете вариации на една и съща марка дори,както в случая. Изсветли се с 11.07, после ще се матираш отделно с боите.
Последно се боядисвах именно с 11.07 (БВЗ да добавям 12.176) и се получи перфектен резултат

# 646
  • Parsberg
Здравейте!
Мога ли да смеся на Permesse от силно изсветляващите с нормалната тяхна серия? Става въпрос за 11.07 с 9.31. От 9.31 имам половин боя, но искам да е по светла косата и да убия жълто - оранжевите отенъци. Дали ще ми се получи замисъла?
Не де препоръчва смесване на двете вариации на една и съща марка дори,както в случая. Изсветли се с 11.07, после ще се матираш отделно с боите.
Последно се боядисвах именно с 11.07 (БВЗ да добавям 12.176) и се получи перфектен резултат
Може ли снимка на корени? 🙂

# 647
Naraia, изпращам ви съобщение.

# 648
Искам и аз снимка Relaxed

# 649
  • Варна
Здравейте!

Това пък защо? От близо година се боядисвам с Oway 10.1 в микс със силно изсветляващите 90.0,90.1 и 90.2. Резултата си е супер. За пръв път чувам,че не може да се смесват.

# 650
Преди време бях занесла на фризьорката ми majirel high lift и мажирел 9.22 от основната серия, с идеята да вкараме виолетов нюанс. Тя ми препоръча да не ги смесваме,понеже всяка боя има различна формула , не се знае как ще реагират помежду си силно изсветляващите вещества с 9.22, и за да Не рискуваме , ме боядиса само с HL,след което матирах е с 9.22.А и имат различно съотношения боя:оксидант двете серии.

# 651
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Имам питане относно лилавия коректор. Ползвам го за матирване със 7.1 и забелязвам, че в корените ми червенее. Коректора е на Лакме.

# 652
  • Варна
Аз затова ползвам син той убива рижавото. По същата причина харесвам и тониращия шампоан на Керастаз. Вътре има смесен син и лилав пигмент.

Favoured благодаря. Смесването въобще не ме притеснява,а моите така или иначе ги ползвам с един и същ оксидант.

# 653
Ще ти червенее. Често го "оплювам" аз виолетовото, но явно трябва всеки да се учи от грешките си... Hands V

# 654
Ще ти червенее. Често го "оплювам" аз виолетовото, но явно трябва всеки да се учи от грешките си... Hands V
Защо става така,може ли да ме светнеш,че и аз самата често го използвам

# 655
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Мисля си, далтонистка ли ставам??? 😂 😂 😂 😂 Благодаря ви момичета. Идея на коя марка да взема???

# 656
  • София
Аз също ползвам лилав коректор на лакме.
Използвам го за мата който си забърквам по рецепта от форума.
Та наскоро забелязах следният феномен:
За пояснение преди това: косата ми е естествено 5-6 ца, тънък косъм, силен червен оттенък.
Независимо с какво изсветлявам корен (боя, силно изсветляваща боя, блондор) ВИНАГИ жълтее / оранжевее, независимо дали е на фризьор или в домашни условия.
Затова ми се налага матиране и ползвах лилав шампоан но много ми изсуши (фанола), после ползвах тонера пърл на престиж а сега на 2-3 седмици матирам с рецепта - 8 см чиста 8ца (взимам на лакме), добавям 5 см чиста девятка (oway), 3 супени лъжици оксидант, шампоан, балсам и вода. Нанасям основно на корени, стоя 20 минс (на мокра коса измита с ДПШ) и после нанасям за още 15 по дължините. Става равномерен леко тъмен пепелив цвят но много ми харесва.
Забелязвам обаче че явно тази смес ми изсветлява корена защото последно боядисвах края на юни, вече 2 месеца по-късно още нямам израстнал корен? А косата ми със сигурност е пораснала защото точно след боята една фризьорка ме офъка и мн исках да ми порасне по-бързо и сега забелязвам че е пораснала.
При мен личавото определено има добър резултат . Така че зависи от случая

# 657
Може би сте го гледали, но ето едно видео за "любимото" ми виолетово. Hands V

Скрит текст:

# 658
Оле,за пръв път попадам на видеото. Наистина след виолет червенее,рижавее,много противно, А като се сетя колко пъти съм била с такъв корен и съм го “оправяла” с лилав шалпоан 😂

# 659
Няма логика да се тонира корен с виолетово(червен+син),на оранжев/червен корен като се сложи виолетово разбира се, че ще червенее.Аз си тонирам само дължините с тонер с виолетов оттенък,но смесен и с натурален.Така доставям на косъма и трите нужни пигмента,за сега работи.Корена мажа с /00+син коректор(все забравям да поръчам зелен
На тази колористка (Татяна Савенкова)съм и изгледала всичките видеа,много е добра.Отначало се чудех,защо смесва жълто и зелено,като може директно синьо да сложи Animal See No Evil после загрях за какво иде реч

Общи условия

Активация на акаунт