Екопътеки и всякакви приятни разходки- тема 2

• 80 788
  • 885
  •   1
Отговори
# 75
А по къси спортни панталонки дали ще ми е студено?

# 76
Мисля да,но си е до човек.Аз бях със спортен клин до коляното и нямах проблем.То сутрин си е студено,докато пътуваш с лифта също,после като почне изкачването и обедното време...няма да имаш проблем Simple Smile

# 77
Докладвам - има много малко вода на водопада Скакля на Вазовата екопътека.
Може би 1/3 от тази от снимката, която публикувах на предишната страница. Но пък и имаше доста хора.

# 78
  • някъде ... тук ...
Ние ходихме до Бяла река.
Пътят до там е отврат и добре, че ни е висока колата. Много народ, много нещо, от къде ли не. И пишман туристи имаше.
От друга страна - хубава екопътека и прекрасна природа.

# 79

Има шанс да ви е студено.
Две години по ред все Юли месец - първата бяхме по полари, на следващата (но беше студено лято) със ски якета и шапки. Масово хората бяха тръгнали с леки дрехи, максимум ветробрани. На едното езеро облякох едно дете с резервния ми полар, бяха тръгнали много неподготвени.
В кратце - проверете прогнозата преди да тръгнете, макар и Юли може да стане доста студено.

# 80
Преди 2-3 лета в края на юли - началото на август долу беше жега, горе мъгла и вятър. След 2-3 часа мъглата се вдигна и слънцето напече, именно защото  в планината времето бързо се мени. Така че раницата добре оборудвана с храна,  вода, резервна дрешка и добро настроение Grinning.

# 81
Привет, планинарчета.
Ще правим един уикенд в Боровец и ни се иска да оползотворим съботата с някаква приятна разходка. Но не познаваме района, да ни насочите нещо интерсно за гледане

# 82
  • Sofia, Bulgaria
Привет, планинарчета.
Ще правим един уикенд в Боровец и ни се иска да оползотворим съботата с някаква приятна разходка. Но не познаваме района, да ни насочите нещо интерсно за гледане

Миналата година се разходихме в парка при двореца Царска Бистрица. Беше приятно и интересно.

# 83
  • Велико Търново
Паула, виж това ми мнение от предната тема дали ще ти е полезно. Освен това, което съм описала, ходихме и в двореца Царска Бистрица, който е в самото курортно градче и в Цари мали град. Самата крепост не ни допадна- супер изкуствено направена, но се разходихме в района, има детски съоръжения отвън ако сте с деца 🙂
https://bg-mam.ma/p/968306/35366683

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 12:48 от bubalesa

# 84

Бяхме в Боровец , обожавам гледката от връх Мусала . Спокойствието и красотата на природата . Но ... Моля всеки който реши да се качи на върха или дори само да се разходи в планината , МОЛЯ НЕ СИ ХВЪРЛЯЙТЕ БОКЛУЦИТЕ НАВСЯКЪДЕ ( и си обичайте пикливите кърпички , планината е замязала на работно място на крайпътна жрица 😭) облечете се като за планина и си вземете подходящи обувки !!!

# 85
Привет, планинарчета.
Може да се качите с лифта до Ястребец (ако лифта работи)

# 86
  • София
Привет, планинарчета.
Качете се с лифта ястребец и оттам пеша до хижа Мусала. Пътят е лек, по спомен час-час и малко в посока.
Друг вариант-разходка до Черната скала. Много интересно място, страхотна гледка.
Трети вариант, хващате открития лифт до ситняково и там през някоя от екопътеките в чудната дива гора.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 12:45 от Ronald

# 87
Привет, планинарчета.
Качете се с лифта ястребец и оттам пеша до хижа Мусала. Пътят е лек, по спомен час-час и малко в посока.
Друг вариант-разходка до Черната скала. Много интересно място, страхотна гледка.
Трети вариант, хващате открития лифт до ситняково и там през някоя от екопътеките в чудната дива гора.
Така и не разбрах лифта до Ястребец работи ли? От сайта на Боровец не става ясно, освен че пон и вторник почива! И още един въпрос - пътя до хижа Мусала подходящ ли е за три дребни деца на 7 и 8 години? От хижата до върха колко е пътя?

# 88
  • София
Здравейте, аз пък търся идеи за еднодневни разходки,преходи, забележителности в района на Асеновград  и Бачково. Досега сме били до Асенова крепост, Сливодолското падало, Клувията, Караджов камък и Кръстова гора, както и Чудните мостове. С дете на 6 г., което трябва да има крайна цел, за да не мрънка Money, т.е. на края на пътеката да има нещо впечатляващо (водопад, пещера, скали...). Знам за Белинташ, но съм го планирала за другия месец с приятели.

# 89
  • София
Привет, планинарчета.
Така и не разбрах лифта до Ястребец работи ли? От сайта на Боровец не става ясно, освен че пон и вторник почива! И още един въпрос - пътя до хижа Мусала подходящ ли е за три дребни деца на 7 и 8 години? От хижата до върха колко е пътя?
И аз не знам дали кабинковия лифт работи. Пътят до хижа Мусала е напълно подходящ за деца, ние с 3-4 годишни сме го взимали за ок. 2 часа. С вашите по-големи деца за по-малко от час и половина в посока.
Вече от хижата до върха е поне още толкова, но маршрутът е по-сложен, така че мислете внимателно за това. Ако е само разходка - до хижата, по една леща/боб/таратор и обратно към лифта.

Общи условия

Активация на акаунт