PANDORA - Тема 5

• 55 897
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • BG-DE
Благодаря 🌺 то всъщност добре-зле така трябва да го нося, защото онзи ден в два града проверявах във физ. магазини и никъде изобщо го нямаше за да пробвам по-малкия размер 😔 но на живо е много сладък и ме радва 😊 само ме е страх така да не му се нарани долното стъкло 🤔

# 136
Ще има ли скоро 3 за 2?

# 137
Здравейте и от мен.
Поръчах си първата гривна и първия талисман.

След няколко дни планирам да си поръчам клипс и още един талисман.
Още съм нова и само чета 😅

# 138
  • Down south
Затворям колекцията си в банката.
Оценител я оцени на $11,5 К. Две златни гривни със златни талисмани и още три от Shine колекцията, с Shine талисмaни.
Златни верижки и обеци.
Колекцията на дъщеря ми беше оценена на около $5 К. Загуби интерес към нея, също, като мен.
Прибрахме всичко в касети в банката.
Надявам се скоро нещо да ни раздвижи.
Нямам никакво настроение за Пандора, надявам се това скоро да се промени.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 13:44 от Daylily

# 139
Daylily, какъв е смисълът да я затвориш в банката, защо просто не я държиш в дома си? Чак оценяване .. за мен е напълно излишно.

# 140
  • Варна
Моите нови попълнения:
Синият фасетиран талисман плюс коронката са от ЮК намаленията, а зайчето Дейзи и синьото мурано са спомен от лятната ни ваканция

# 141
  • Лайпциг / Перник / София
Става въпрос за много високи суми, разбира се, че е рентабилно да бъдат оценени и съхранявани подобаващо, всичко се случва не дай си Боже! Daylily, надявам се скоро да прочета, че се завръщаш в редиците! ❤

# 142
Да, сумите са високи, но до сега как я е съхранявала в дома си ... Sweat Smile

# 143
Аз имам въпрос за Стойността им. Да, дадени са тези пари. Но дали могат да се продадат? И за качеството също, след 10 години ще изглеждат ли по същия начин? Затова си мисля че е хубаво да си носим новите неща и да им се радваме. Ако са с инвестиционна цел..по добре злато/диаманти.

# 144
Аз нося бяло злато. Исках златна гривна да си купя на Пандора, но няма бяло злато и затова поръчах сребърна.
Според мъжа ми е глупаво да дам толкова пари за гривна и талисмани, които не са златни, но на мен ми е мерак 🤣🤷
Той не може да я разбере тази мания само, защото е Пандора.
Но аз мисля да си взвма още 2,3 талисмана и да приключа. Не ми хресват пълните гривни

# 145
  • Лайпциг / Перник / София
Аз имам въпрос за Стойността им. Да, дадени са тези пари. Но дали могат да се продадат? И за качеството също, след 10 години ще изглеждат ли по същия начин? Затова си мисля че е хубаво да си носим новите неща и да им се радваме. Ако са с инвестиционна цел..по добре злато/диаманти.
В горе споменатата колекция има гривни и талисмани от 14 карата злато! Не само от позлатената shine колекция на Пандора.
Не съм аз човекът, които ще отговаря на въпросите по темата, дали бижутата са с инвестиционна цел или не.
За мен в решението на съфорумката има резон!

# 146
В горе споменатата колекция има гривни и талисмани от 14 карата злато! Не само от позлатената shine колекция на Пандора.
Не съм аз човекът, които ще отговаря на въпросите по темата, дали бижутата са с инвестиционна цел или не.
За мен в решението на съфорумката има резон!

Да, златото си има стойност, но среброто е евтино. И като дам 300-400лв за сребърна гривна после няма да има стойност, но... марка все пак.. 🤷

# 147
  • BG-DE
Освен стойността на метала, като такъв дали злато или сребро, голямо значение има и марката. Златна гривна Картие, около 8 гр. е към 3000 евра, а  пръстенче Майкъл Корс от стомана 80-90, а часовник много повече 😊,а по отношение на Пандора, явно и като инвестиция може да се гледа 😊 тези дни следях в ebay няколко търга на талисмани, ами 8 броя автентични charms, които дори не бяха в много добро състояние, спрях да ги следя на 200 евра, а други на единични бройки достигат и цени доста по-високи от тези в магазина но са някакви явно доста търсени и редки модели като някакъв Буда и др. 😊

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 21:47 от Menerva

# 148
Освен стойността на метала, като такъв дали злато или сребро, голямо значение има и марката. Златна гривна Картие, около 8 гр. е към 3000 евра, а  пръстенче Майкъл Корс от стомана 80-90, а часовник много повече 😊,а по отношение на Пандора, явно и като инвестиция може да се гледа 😊 тези дни следях в ebay няколко търга на талисмани, ами 8 броя автентични charms, които дори не бяха в много добро състояние, спрях да ги следя на 200 евра, а други на единични бройки достигат и цени доста по-високи от тези в магазина но са някакви явно доста търсени и редки модели като някакъв Буда и др. 😊

И аз това наблюдавам, но пък една позната ми каза, че има приятелка, която се занимава с такива неща и тя й е казала, че нищо не струват ако искаш да ги продадеш тези сребърните..
Ама то си е за нас, аз не мисля да продавам, така или иначе Simple Smile

# 149
  • BG-DE
Ако ще ги продаваш като метал, да със сигурност не струват нищо, при тях стойността идва от марката но все пак ако човек търси просто инвестиция диаманти или бижута от известни марки са по-добра идея 😊 все пак грам, просто злато, в момента ще го продадете за 50-на лева, а грам Булгари, Картие и т.н. с пъти повече, обаче по-скоро извън Бг 😊

Общи условия

Активация на акаунт