Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LV

• 70 303
  • 748
  •   2
Отговори
# 630
  • София
Дивото зове (The Call of the Wild)
https://www.imdb.com/title/tt7504726/

Политкоректността, която бавно но славно убива филмовата индустрия се изгаври и с класиката на Джек Лондон. Чернокожи в Аляска в онези години, доообре. А анимираните кучета са капката която преля чашата. Да не отварям тема за породите... Абе един Турлю гювеч!
Иначе основната идеята на романа на Джек Лондон е застъпена и развита, филмът е красив, но това е твърде малко. И все пак е от този жанр, който се гледа леко и не бих спрял никой да се пробва, може и да му хареса. А да, на феновете на Скуби-Ду ще се хареса със сигурност...
-
5.5 / 6.0

Bacurau
https://www.imdb.com/title/tt2762506/

Дойде ред и на един от филмите фаворити на фестивала в Кан. На един от най-хвалените от критиката филми за 2020 г. Копродукция на Бразилия и Франция. Много награди, много номинации, много нещо. Нормално имах завишени очаквания. И за съжаление останах разочарован. Това което видях е един безкрайно досаден филм, който стоически изтърпях. Филмът е социален вик срещу задушаващата хватка на властта и корупцията. Вик на бедните и отритнатите срещу наистина шокиращото класово разделение в съвременния свят. Идеята е добра. Но всичко около нея бе толкова грозно и безлично и толкова излишно разтеглено, че по никакъв начин не можаха да ме трогнат, нито да привлекат вниманието ми. А по принцип обичам такъв тип филми. Добре, приемам, че точно това е била идеята? Да изглежда всичко точно по този начин. Ок, може, приемаме, че е така (иначе много лошо ама много), но това не значи, че съм длъжен да го харесам. Може би ако бе документален филм щях да го оценя по-високо. Да, ама не е. И за капак и актьорите бяха само фон. Едни статисти, които рецитираха това което са наизустили и до там. И се обзалагам, че всички бяха на някаква дрога. Ама да приемем, че нарочно са ги дрогирали, че да са в някаква извратена нирвана.
И за финал, предупреждавам, че има някои много смущаващи сцени. И все пак да завършим с хубаво. Има един голям плюс и за него се разбира след кредитите или някъде преди техния край, няма значение. Филмът е осигурил около 800 работни места. Едно наистина хуманно дело. Никак не е малко.
Гледайте на своя отговорност. Не твърдя, че няма да ви хареса, зависи от каква гледна точка ще разсъждавате. Не мога да дам прекалено ниска оценка, но в никакъв случай няма да дам и висока такава само защото е фаворит на критиката. А и аз винаги съм си имал свое си виждане и не се влияя от този и онзи.
Така че оценката ще ми е нещо средно, но средна оценка за подобен филм е разочароваща. За екшън-фантастика на Нетфликс е задоволителна към добра, но за филм с големи претенции не е.
-
6.0 / 6.5

# 631
Анимирани кучета - WTF? Дотам ли я докарахме!?!?!?

# 632
  • Бургас
Гледах  (признавам -повърхностно) Робин Худ: Началото 2018 / САЩ , не ми хареса , но би ми било интересно да чуя  (и сверя) мнения на други изгледали филма. За мен подходът към историята и темата беше прекалено клиширан, опростенчески....

# 633
  • София
"Ангелската долина".
https://m.imdb.com/title/tt8648880/?ref_=m_tt_tr_cc
Не е лош филмът, въпреки че от самото начало подозренията ми за убиеца се оправдаха.

Хареса ми и "Отмяната" https://m.imdb.com/title/tt8134470/ , но непрекъснато ми бодеше очите,  че не са направили и минимално усилие да намерят актьор, който поне малко да прилича на героите на Хю и Никол. И двамата със сини-момчето с кафеви ( шансът не просто е 0, ами да не казвам какъв). Знам, че много хора дори няма да обърнат внимание, но мен много ме дразни.
 И също се чудех в Америка наистина ли считат за нормално толкова малки деца ( като другото момченце) да присъстват в съда и да дават показания по такива дела...

# 634
sea.sea,  не е нормално и не е позволено. Когато дете трябва да свидетелства го вкарват само за тази част и после го извеждат. Има доста проблеми с това как разглеждат делото като цяло, но в повечето филми и сериали е така. С кумецът ми съдия и жена му адвокат ги обсъждаме че и ние с ММ се чудим и дразним и веднага звъним за консултация хахах.

# 635
Вчера и аз изгледах Отмяната. Очите ги забелязах, включително и на дядото- пак сини. Дете в съдебна зала също не ми изглеждаше достоверно, но сериалчето ми хареса и препоръчвам.

# 636
  • София
Вчера и аз изгледах Отмяната. Очите ги забелязах, включително и на дядото- пак сини. Дете в съдебна зала също не ми изглеждаше достоверно, но сериалчето ми хареса и препоръчвам.
Поне майката и дядото си приличаха. 😂

# 637
Какво им е на анимираните кучета, много по-хуманно е отколкото да ги тормозят. Не е въпрос да ли можем, а дали трябва.

Последния Робин Худ си беше на нивото на телевизионен сериал, дори се сещам за по-интересни тв сериали по темата.

Гледах наскоро нови руски приключенски филми, честно казано учудих се на скока в технологията, до скоро бяха доста зле в сравнение с Холивудските ефекти. Сюжетно куцат, но визуално настигат големите студия.

Тайната на Драконовия печат, дори е с Арнолд Шваценегер и Джаки Чан https://www.imdb.com/title/tt6218010/?ref_=nm_flmg_act_9

# 638
И в "Студената планина" Доналд Съдърланд игра баща на Никол Кидман, и в "Отмяната" Simple Smile

При все, че страшно много харесвам Никол Киднам, а и Хю Грант е симпатяга и очаквах много този филм, останах разочарована. Просто...
Скрит текст:
... 6 серии въртяха около едно нещо и о, изненада - то се оказа, че е точно това, което всеки си мисли. За мен развръзката беше супер слаба. Единственото, на което се изкефих истински беше трансформацията на Хю Грант, който наистина в последната сцена си промени образа и от сладникав добряк стана доста крийпи, така да се каже.

# 639
  • София
Аз в първи, втори епизод имах съмнения за извършителя, ама после вече стана ясно, че място за такива няма. 😂

# 640
The Undoing e много посредствен сериал. Учудващо е как успя да допадне на доста зрители, че и да ги развълнува.

# 641
На мен ми харесва много, без финала.

# 642
  • В царството на игрите:)
Много харесах и ме докосна немският филм по действителен случай "Обикновена жена"/A Regular Woman.
Къде може да се гледа и има ли субтитри?

# 643
  • София
Аз го гледах по HBO и го има качен в HBOGo, със субтитри.

# 644
Аз го гледах по HBO и го има качен в HBOGo, със субтитри.
елате вчера, не всеки има HBO Go...
 Дай алтернатива

Общи условия

Активация на акаунт