Идеи за малко подаръче от сърце

• 3 964
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
е, хора всякакви, но аз лично не познавам човек /забележи - човек, не мъж/, на когото да му се насълзят очите от стихчета, че и да припадне от вълнение. не бих искала и да попадам на такъв мъж, честно. а моят мъж е много романтичен, хич не е дърво.
 навремето имах един ухажор, който ми пишеше стихове. голяма досада.

# 31
О, колко жалко, че не познавате човек, който за се вълнува от стихчета!
На мен например ми се случва, когато съм тъжна да си препрочитам Д.Дамянов и да си поплача.
Аз съм имала такова гадже- насълзиха му се очите, докато четях стихче написано от него за мен, представи си!Припадането го написах иронично, но не всеки чете между редовете, някои хора приемат всичко буквално и обичкат да се заяждат.
До авторката-критика в бг мама колкото искаш.Може дори да си се разубедила, но според мен го направи за да изразиш себе си.

# 32
не, не обиЧкам да се заяждам, сгреши. и защо реши, че не се вълнувам от стихЧета? просто не харесвам лигави хора и последиците от това. едно е да си чувствителен, друго - лигав.
да ти кажа ли кога последно плаках, но на стих, не на стихЧе /или още по-добре стихченце/? когато преди 2 м. с дъщеря ми четохме заедно „Възпоминания от Батак“.
но някакви лигавщини, написани на крак, някакси не могат да ме развълнуват.
въобще написаното не е критика. в крайна сметка се гледат интересите на този, на когото подаряваш, не собствените. тъй като за повечето хора подобен подарък е тъп, трябва да си сигурен в човека, за да го зарадваш с нещо подобно. по описанието на младежа....

# 33
Съвета ми е изобщо да не си даваш парите за геймърски мишка или клавиатура. Първо са скъпи и второ предпочитат те да си ги избират. Има един сайт за селекция от бири, мисля че бяха 60лв с доставка. На моя мъж много му харесаха. Имаше бири от цял свят, в кутията са 8бр. Друго на което се зарадва беше комплект за поддържане на брада(помада, олио и четка за брада).

# 34
Аз съм жена, рак, и имах един бивш, който ми написа стихотворение. Още като ми го даде щях да се прострелям публично. Втория път, когато трябваше да кажа “Много е хубаво”. До ден днешен като се сетя за това стихотворение и ми причернява.

Пазя го и оценявам поне, че никой повече сигурно няма да ми напише стихотворение. Но е гадно, защото поставяш човека в кофти ситуация, особено ако не го познаваш добре и особено ако не е някой влюбен Шекспир, който би ти накъсал листенца от роза в стаята. Направо до ден днешен с това стихотворение се чувствам сякаш са ми нарушили прекалено личното пространство.

А за причините - в гимназията една приятелка прави такова за гаджето си. На 40-тата причина почваш да пишеш глупости, едвам си ги изсмукa. Нямам спомен той да се е зарадвал много.

Аз на моя приятел съм му подарявала без повод всякакви по-необичайни сладки неща, защото той обича сладко; тениски на групи, защото е музикален фен; шеговити  книги или книги на рок групи; смешни чорапи; смешни боксерки.

# 35
  • София
Мъжете не се впечатляват особено от романтично-поетични изненади...
Преди години написах стихотворение, посветено на специален за мен мъж. От моята гледна точка, изненадата беше уау..
Та.. намерих страхотна картичка, написах стихотворението, опаковах всичко и с трепет зачаках реакцията му.
Абе зарадва се човекът, ама сега си давам сметка, че повече би го впечатлило нещо за хапване.
Ако сега ще правя изненада за някой мъж, определно ще е тава с крем карамел. Simple Smile

# 36
  • Sofia
Уау, наистина ли бирата е по-високо в класацията от "обичам те, защото..." Остарявам ли или нещо ми е объркано кардинално?!
Скоро имам рожденик и темата привлече вниманието ми, но ме изненадахте с отговорите.

neutral00 - направи го, щом имаш/искаш да му кажеш тези неща. Ако решиш да действаш, за бройката само бих дала съвет, не фиксирай число, напиши толкова, колкото ти идва от сърце и без излишно напъване. За да не съм голословна, извън тона в темата си признавам, правила съм няколко пъти нещо подобно (естествено, затова и те подкрепям Simple Smile ), но под малко по-различна форма. По Коледа, обожавам този празник, подготвям календар за децата с някакви неща, различно през годините според възрастта съдържание, и бях решила, че и за любимия искам да има по нещо. Беше под формата на бележки с различни "послания" да ги нарека. Сега всяка година и тримата си чакат календара. Изобщо намирам не-купените подаръци за изключително ценни и моят опит от 20+ години връзка е, че са едни от най-запомнящите се.

# 37
Аз влязох за идеи аз какво да подарявам, но също да дам едно meh за романтичните подаръци. Не се впечатляват мъжете, а пък ако са и някакви количества, рискуваш да го поставиш в неудобно положение да не хареса подаръка. А това се надушва и сдухва теб.
Това с календара страшно ме впечатли. Обожавам да правя кутийки и опаковки. Може да дам плик с пари или да подаря химикалка, обаче ако опаковката не ми е отнела поне половин час, все едно нищо не съм направила.
Та, можеш да направиш самоделен адвент-календар, пълен с подредени ръчно изработени кутийки с номера от 1 до 30/31/колкото дни има в този месец, всяка с по един шикарен бонбон (Мерси, Линдор, Рафаело, други такива индивидуално опаковани). И да почва да си отваря всяка дата подред. И към всеки бонбон прикрепяш дребно послание, комплимент, кратък виц (на виц ще се зарадват най-много, според мен).
Хем ще му покажеш чувствата си , хем ще му подсладиш живота.
Нямам познат рожденик скоро, а ме засърбяха чак ръцете Simple Smile

# 38
Може би си е до човек дали ще се зарадва на нещо тип стихотворение или на ядене/пиене. Нито аз, нито мъжа ми сме романтици. Бих предпочела кутия белгийски бонбони или някакви по екзотични. Мъжа ми е голям фен на бирата и още помни японската бира от тази кутия. Това също е тип преживяване. Все пак не всеки ден ядеш белгийски бонбони или пиеш японска бира. Просто мъжа и ако не е фен на поезията, мисля че ще се трогне повече на нещо такова.

# 39
Според мен подобни подаръци се правят след като вече се познавате изключително много и сте били доста дълго време заедно.
В началото, пък дори и след първите няколко години, подобно нещо не би допаднало на всеки. Разбира се, зависи от типа човек, на когото подаряваш посланията, стиховете. Ако има интерес към такива неща, ако се увлича по поезия, проза, вероятно ще му допадне стих.
Познаваш хобитата му - избирай нещо тематично от там. Така със сигурност няма да сбъркаш. Не е нужно да е нещо скъпо. Ако не разполагаш с много средства, дори едно хубаво проучване за нещо, касаещо някое негово хоби, би го зарадвало.

П.П. Идеите за бонбони и шоколад може да са идеални за момиче, но не и за мъж. Освен ако не е някакъв маниак на сладко.

П.П.П. Това с талибанските бради, още ли е модно в България?

# 40
Защо да са талибански брадите? Моя мъж си ходи с добре поддържана брада от много години. В началото бях малко против, но сега даже повече ми харесва. Без брада е като някое 15 годишно момченце Grinning

# 41
Талибански са тия, дето са черни, гъсти, дълги около 20 см. - нещо като свръх-дълъг lumberjack.
В Скандинавските страни също имаше преди няколко години подобна мода, но вече като че ли поотмина и все по-рядко срещам мъже с огромни бради.

# 42
Моите познати им казват 'брада тип Ботев'.

# 43
Моите познати им казват 'брада тип Ботев'.
Хаха, да, същото на вид!

# 44
Мъж с хубава, гъста, лъскава, поддържана брада е много секси. Не твърде дълга, по лицето, не д аму виси като лигавник. Останалите са като клошари. То не на всеки мъж му ходи брада.

Авторке, да кажеш после какво си избрала за подарък и реакцията на приятеля ти. Аз продължавам да си държа на щом е геймър да е нещо покрай това, но клавиатура, мишка избягвай ти да избираш, че те там са маниаци и обичат те да си избират. По-скоро подложка става. За сладкиши и аз не съм, момичешко ми е. Но виж, ако много държиш на твоите стихчета, тогава му подари, но не толкова много. Подбери няколко. Четенето на поезия и самото ѝ писане е доста интимен акт, и лично на мен винаги ми е било неудобно, когато трябва да чета нечие произведение в негово присъствие. Имам един познат, който пише и стихове, в такива конфузни ситуации сме изпадали. Ами то тъпо, не става, хаотично, но като го виждаш с какво умиление го чете и ти става гузно да му счупиш хатъра.

Общи условия

Активация на акаунт