Смятате ли, че бяхте достатъчно подготвени за кърменето преди раждането?

• 2 983
  • 112
  •   1
Отговори
# 90
Не, изобщо не бях подготвна за кърменето. Тогава още не знаех за форума, а това, което прочетох като литература явно не е било достатъчно Rolling Eyes

# 91
  • София
Категорично- НЕ! По-лесно родих, отколкото кърменето после- още в болницата вдигнах 40 С през нощта, когато ми е слязла кърмата, намерих се в 3 през нощта с гърди като футболни топки и сестрата ми даде едно парацетамолче и каза "ами- цеди"- вярвайте, до 9.45 сутринта, докато мъжа ми не ми донесе помпа за кърма и не дойде една приятелка акушерка да ми помогне не знаех на кой свят съм. После дойде момента с цеденето- не знам как беше при вас, ама при мен от очите ми течаха сълзи от болка. Не съм лигла и родих без да кажа "ох"- но това беше кошмар, за който изобщо не бях подготвена.

# 92
Изобщо не бях подготвена. Видях се в чудо, защото Калина нещо не можеше да засуче и кърмата ми се появи седмица след раждането. Добре, че тогава се оправих някак си, може би инстинктивно и не спря.

# 93
Не бях подготвена  Embarassed Много четях из форума,но не и за кърменето.Преди да родя ме интересуваше всичко свързано с бременността и с раждането.Мислех че кърменето е лесна работа и че ще се справя.И ДА,справех се сама,но с много нерви и сълзи  ooooh!
Първите два дни детето не беше при мен,защото беше нагълтала околоплодни води,Ходих през три часа да я слагам на гърдата,но лекарките бяха много груби и от всичките ми опити да се добера до моята бебка само два бяха успешни,но тя не засука.Като ми я дадоха,аз твърдо бях решила,че ще направя и невъзможното детето ми да суче.И така след дълги денонощни мъчения от моя страна,най после засука.
Ако бях чела кърмаческия форум,щях да си спестя много главоболия.
След това имахме и проблеми с кърмаческа стачка и.т.н,но благодарение на Хедра и всички вас все още си кърмя бебка и то по мнооооого.

# 94
изобщо не бях. Ама никак. Кръгла нула.
Нямах идея как се прави.
Сестрата в родилното ми показа.
Е, беше малко болезнено, ама се научих.
За съжаление кърмих само 5 месеца.

# 95
  • София
Не бях подготвена за съжаление. То и в болницата никой нищо не ми показа...
Сега се надявам да се справя по-добре.

# 96
Не, в болницата и моето беше нагълтало околоплодни води и не ми го даваха, чак като отидохме вкъщи се опитахме да се кърмим, но неуспешно. После разбрах, че зърната ми били плоски. Взех си силиконови накрайници и така докрая само с накрайниците го кърмих , 5 месеца.
Сега се надявам всичко да е по-лесно.
Като ми спря един ден кърмата и почнах да вдигам температура, добре, че имаме един частен лекар да ми каже по телефона да си сложа горещи кърпи на гърдите, иначе мастита не ми мърдаше.
 За форума тогава още незнаех.

# 97
  • Varna
Отговорих с друго, защото нищо не съм чела за кърменето, но пък и доста неща интуитивно знаех. Сега мога да кажа - имаш ли кърма и лакомо дете кърменето просто няма как да не върви!

# 98
Не бях подготвена хич, толкова бях концентрирана върху бременността, че не се замислях какво ще правя после. Получих много големи запушвания и ако не беше една акушерка с масаж да ми отпуши каналите, надали щях да почна въобще да кърмя. Цял живот ще я споменавам с добро, благодарение на нея, моята дунда наля 8 кила само на моето мляко Laughing

# 99
Да, с четене във форума.

# 100
Да,с четене във форумите.Благодаря на майките-кърмачки.

# 101
  • Gabrowo->Sofia
отговорих "друго", защото - на теория да, но на практика гърдите ми дълго отказваха да се съгласят, че кърменето е естествен (неболезнен), нормален процес.

# 102
Отговорих "друго".
Май не бях прочела нито една статия по въпроса преди да родя. Знаех само с какво трябва да си мажа зърната и за кърменето на поискване.
Нещата при мен се развиха естествено, доверявайки се на бебето и на собствената си интуция.
Сега като възникне някакъв въпрос се допитвам до форума и в повечето случаи се оказва, че това което ми подсказва интуицията е написано и в тукашните статии.

Виж за захранването ще чета.

# 103
Ами отговорих друго, просто защото първият път нямах дори и обща идея за какво иде реч, но за сметка на това втория път се бях подковала добре с материал. Благодарение на теб е, да знаеш Wink

# 104
А пък аз отговорих с "Не", а кърмя вече 8 месеца на поискване. Причината е, че в болницата е пълно с акушерки-мърди (знам, грубо е Close), които не ми помогнаха да се изцедя първия ден, тъй като бебето не бе при мен. Умирах, изгарях, мъчех с една помпа, а то - да е жива и здрава лекарката, която изроди сина ми - леко, с ръка. Слава Богу, тя ми помогна, а бях изчела доста...Но не и тукашните материали Banghead Липса на техническа възможност...

Общи условия

Активация на акаунт