На море в Турция - тема 68

• 85 229
  • 899
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте всички. Знае ли се от агенциите как се процедира, ако има хора с положителен тест на тестването в Турция? Как ще се приберат? С отделен транспорт или с останалите пътници? По какъв начин ще се погрижат за такива свои клиенти? Странното е, че почти никой не задава този въпрос не само тук, но и в други подобни групи. Дано имате информация, за да я споделите. От моята агенция няма инфо засега. Благодаря предварително на всички.
И аз това се чудя защо малко хора се вълнуват от този въпрос. От Ориент 99 ми казаха, че няма да те качат в автобуса, а ще изолират някъде, не се знае къде и за колко време и при първа възможност ще те извозят оттам. Много неопределено ми звучи и доста притеснително!
Аз зададох този въпрос на Ориент 99.
Може да се поинтересувате за застраховка, която да включва опцията транспортиране до БГ в такъв случай.
Бъдете здрави!:blush:
На Вас същото ли Ви казаха, интересно ми е?  Звънях им преди две седмици и ми отговориха, че ако има карантина ще ми предложат ваучер. Вчера отговора беше друг, карантина отпаднала/ама не съвсем, срещу тест/ и сега вече ваучер не може!🤔🙄😕

# 361
И какво Ви отговориха от Ориент 99? Явно нямат никаква идея споменатите големи агенции как, по какъв начин ще осигурят безопасността, сигурността и безпроблемността на хората, които им плащат, за да съществуват. Абсолютно безотговорно!

Само това, което написах. Не съм задълбавала понеже пътуването няма да е скоро.

# 362
  • Някъде в Европа...
И какво Ви отговориха от Ориент 99? Явно нямат никаква идея споменатите големи агенции как, по какъв начин ще осигурят безопасността, сигурността и безпроблемността на хората, които им плащат, за да съществуват. Абсолютно безотговорно!
Още от март месец с малки изключения агенциите се държат некоректно и безотговорно с извинение "парите не са в нас" - първо веднага литваш още на през април..после със зъби и нокти се опитаха да пробутват ваучери - лошо е, че доста хора "захапаха" от страх за парите си.... после всичките лъжи, че още на 1 юни ще се снимат по границите, сега пък "пътуваш - или гориш, ама как ще се погрижим за сигурността ти - не знаем"....

# 363
Здравейте, бих искал да помоля за препоръка:
Исках да заведа приятелката на почивка, като се бяхме спряли на един курорт във Франция , понеже имам познати там и ми намериха прилична оферта,но тя се притеснява нещо.

Искам да ме насочите в огромното количество информация, относно къде в Турция е опция?

И двамата не ходиме много по дискотеки и нощен живот, гледаме да се храним здраволсловно, но аз държа да има възможност да се кара кайт/уейк , ще уча и нея. По-скоро сме спортисти и двамата и сме ок да има екстремни спортове. Да има хубава кухня -морски деликатеси, би било супер!
Тя е доста запаленна по турската кухня, вманиачена е по баклавата, така че ако има някъде такива майстори на баклавата, би било супер да погледаме и тестваме!
Като цена-по-скоро да не е някаква мизерия, опция е и по-висок клас курорт.

Ако това има значение в сегашната обстановка-и двамата сме с прекаран Covid 19 , имаме и бързи тестове!

Моля, ако се сещате за такова място, да ми подскажете и да разкажете!
Ако не Ви се пишат подробности, ще ви разбера, достатъчно ми е името и ще търся в  интернет!
Не ми е спешно, но искам да започна да планувам и проучвам от сега! (ясно, че в момента нещата са сложни и не е моментът)

Предварително Ви благодаря!

# 364
BertieWooster, без да генерализирам за всички участници в темата, но повечето тук ходят на ол инклузив почивка в Турция, а на вас май такава не ви трябва.
Знам, че за кайт хората ходят на остров Гьокчеада - но доколкото съм гледала из нета, там си е дивотия.
По-цивилизованите места за сърф са Чешме, Алачатъ и Урла до Измир.
В Измир съм била. Алачатъ (красота неописуема) засега ми се размина заради актуалната ситуация. Не съм по водните спортове (само дайвинг и шнорхелинг), но лежането на плаж ми омръзва бързо и затова проучваме и ходим на различни места.
Олюдениз също е красиво (и целият район след Фетие) - били сме там (и дай Боже, да отидем тази есен).
За морски деликатеси - в Турция е пълно по крайбрежието. Баклава – навсякъде има сладкарници.

# 365
  • Пловдив
Здравейте, бих искал да помоля за препоръка:
Исках да заведа приятелката на почивка, като се бяхме спряли на един курорт във Франция , понеже имам познати там и ми намериха прилична оферта,но тя се притеснява нещо.

Искам да ме насочите в огромното количество информация, относно къде в Турция е опция?

И двамата не ходиме много по дискотеки и нощен живот, гледаме да се храним здраволсловно, но аз държа да има възможност да се кара кайт/уейк , ще уча и нея. По-скоро сме спортисти и двамата и сме ок да има екстремни спортове. Да има хубава кухня -морски деликатеси, би било супер!
Тя е доста запаленна по турската кухня, вманиачена е по баклавата, така че ако има някъде такива майстори на баклавата, би било супер да погледаме и тестваме!
Като цена-по-скоро да не е някаква мизерия, опция е и по-висок клас курорт.

Ако това има значение в сегашната обстановка-и двамата сме с прекаран Covid 19 , имаме и бързи тестове!

Моля, ако се сещате за такова място, да ми подскажете и да разкажете!
Ако не Ви се пишат подробности, ще ви разбера, достатъчно ми е името и ще търся в  интернет!
Не ми е спешно, но искам да започна да планувам и проучвам от сега! (ясно, че в момента нещата са сложни и не е моментът)

Предварително Ви благодаря!
Бих препоръчала Фетие заради възможността за спорт. Но трябва да отидете на плаж на лагуната Олудениз. Там е чудесно за екстремни спортове и природата е магична! Ние спяхме в хотел Club Letoonia Fethie, плажът на хотела "не става" /според ММ/, самият хотел и условията в него са чудесни, можете да погледнете в интернет. Ще пътувате с долмуш или собствен транспорт до плажа, който е обществен, плащате символично за вход и там вече можете да позвате сърф, кайт ..... Избор има. Не мога да Ви кажа актуални цени, защото бяхме там през 2015 г.

# 366
На Олюдениз не съм видяла някой да кара кайт, защото просто няма грам вятър. Самото име на плажа означава „Мъртво море“ - то е една тиха лагуна и се карат sup boards, водни колела и т.н. И пред лагуната също е сравнително спокойно. Екстремното там са тандемните скокове с парапланер от връх Бабадаг. Миналата година бяхме в края на септември и тъкмо беше започнал да се събира народ за Игрите на парапланеристите през октомври. Не знам тази година как ще е.
Много къмпинги има в района и доста местни жители със свободен дух по крайбрежието, така да ги наречем. Simple Smile

# 367
Здравейте, някой има ли информация  за хотел Ramada Resort By Wyndham Кушадасъ. Дали ще работи през този сезон.

# 368
Здравейте,бихте ли споделили до кога времето в Бодрум и Кушадасъ е хубаво и топло за плаж,ходила съм юли август,но сега гледам че има оферти към края на септември началото на октомври,не е ли студено тогава?

# 369
Ние миналата година бяхме в началото на септември в Кушадасъ. Беше си жега. Само единият от дните валя, тогава ходихме в самия курорт на пазар. Останалите дни си бяхме на плаж. Още по-топло стана времето, след като си тръгнахме. До късмет е. Лятото все повече се измества. Най-сигурно е да идете в Анталия, там лятото продължава и през октомври.

# 370
Здравейте, имали някаква нова информация относно пътуванията до Турция. Имали някакви очаквания да отпаднат карантините при завръщане началото на август.

# 371
  • София
Здравейте,бихте ли споделили до кога времето в Бодрум и Кушадасъ е хубаво и топло за плаж,ходила съм юли август,но сега гледам че има оферти към края на септември началото на октомври,не е ли студено тогава?
До края на септември е перфе...вече началото на октомври е на кантар

# 372
И в двете съм ходила края на септември до към 6-7 октомври. Само един ден да е валяло в Бодрум, иначе другите дни беше жега и в двата града. Била съм в Бодрум и началото на септември и тогава беше мръсна жега, не се дишаше и от тогава предпочитам да ходим края на септември. Идеално е времето и водата е топла. Но може наистина да е на кантар, а ние да сме имали късмет всичките пъти, не споря Simple Smile

# 373
Замина ли някой вече, да деде инфо за връщането и тестовете. Искам да  си направим докара сме в Кушадасъ още. Не желая да правя на границата, че ми е рискова ситуация с Рзи. Ние трябва на 8.8 да пътуваме, ако се запази ситуацията такава. Моля ако някой  знае къде конкретно теста струва 110 tl. Проверено да даде инфо. Тъй като чух че има и държ. болници, където е и 300.

# 374
Замина ли някой вече, да деде инфо за връщането и тестовете. Искам да  си направим докара сме в Кушадасъ още. Не желая да правя на границата, че ми е рискова ситуация с Рзи. Ние трябва на 8.8 да пътуваме, ако се запази ситуацията такава. Моля ако някой  знае къде конкретно теста струва 110 tl. Проверено да даде инфо. Тъй като чух че има и държ. болници, където е и 300.

Включвам се със същата молба за МАРМАРИС.

Общи условия

Активация на акаунт