На море в Турция - тема 68

• 85 231
  • 899
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте.
Приключи нашата почивка в Long beach resort alanya.  Пътувахме 3.07-10.07
Всичко беше супер.
Границата минахме бързо - имаше около 20 коли с турски гастарбайтери.
На турската граница имаше дезинфекция и мерене на температура.
Пристигнахме в хотела към 7:00 и след закуска ни настаниха.
В хотела имаше някакво събитие на Херба лайв и имаше заети 300 стаи за него,отделно още почиващи турци,украинци, беларуси,казакстанци.
Не очаквах да е толкова пълно.
Почивала съм в хотела преди 5г ,но сега имаше доста подобрения.
Всичко беше супер-изкарахме си страхотно!

https://www.facebook.com/groups/243351136093759/permalink/1004573486638183/
А как се прибрахте . Сега под карантина ли сте
Да моля споделете под карантина ли сте и проверяват ли ви и кой район в страната, защото който да питаш върнал се от Турция никой не отг на този въпрос специално. Та да не би да е само ей така цялата тази информация. Гледам и по фб групи хора питат - отговор Няма от другата страна. Не се заяждам, само питам досега 2 пъти отменяхме   заради пустата карантина сега  надежда Август с сериозно доплащане и всички тестове и тн.

# 346
  • Стара Загора
Една седмица вече сме под карантина.
На границата ти връчват документите за карантина.
Досега никой не ни е проверявал.

# 347
Според последната заповед на здравния министър, от 16.07. ако на влизане в страната на границата се представи отрицателен PSR тест от последните 72 часа, няма 14 дневна карантина.

# 348
Ето актуално инфо от нашата агенция:  За обща информация уточнявам, че вече има нови правила за пътуване към Турция. При влизане в Турция не се изискват допълнителни здравни документи. Достатъчен е валиден международен паспорт. За връщане в България - остава се 14 дни в карантина ИЛИ при направен PCR тест в рамките до 72 часа преди влизане в България с отрицателен резултат - НЕ се остава в карантина. На всички гранични пунктове и в повечето курорти турските власти са организирали пунктове за провеждане на тестове. Цената на теста в Турция към момента е 110 TRL (около 27 лв. на човек)
Някой да потвърди дали е така?

# 349
  • Стара Загора
Ето актуално инфо от нашата агенция:  За обща информация уточнявам, че вече има нови правила за пътуване към Турция. При влизане в Турция не се изискват допълнителни здравни документи. Достатъчен е валиден международен паспорт. За връщане в България - остава се 14 дни в карантина ИЛИ при направен PCR тест в рамките до 72 часа преди влизане в България с отрицателен резултат - НЕ се остава в карантина. На всички гранични пунктове и в повечето курорти турските власти са организирали пунктове за провеждане на тестове. Цената на теста в Турция към момента е 110 TRL (около 27 лв. на човек)

И на мен  в петък ( 17.07.2020) ми звъннаха от агенцията и ми казаха същата информация.

# 350
Здравейте. Днес разговарях с агенцията (Тез тур) за хотела ни в Белек и карантината. Отговориха ми, че хотела ще работи от 25.07., а за карантината да не се притеснявам. При отрицателен тест няма такава, а те наскоро са взели решение да съдействат и заплащат за направата на PCR тест в Анталия.

# 351
  • Варна
на дано , това прилича на някакво разумно решение което би отпушило пътуването

# 352
Ето актуално инфо от нашата агенция:  За обща информация уточнявам, че вече има нови правила за пътуване към Турция. При влизане в Турция не се изискват допълнителни здравни документи. Достатъчен е валиден международен паспорт. За връщане в България - остава се 14 дни в карантина ИЛИ при направен PCR тест в рамките до 72 часа преди влизане в България с отрицателен резултат - НЕ се остава в карантина. На всички гранични пунктове и в повечето курорти турските власти са организирали пунктове за провеждане на тестове. Цената на теста в Турция към момента е 110 TRL (около 27 лв. на човек)

Благодаря за ценната информация. При влизане в Турция не се ли изисква отрицателен PCR-test ?

# 353
  • Стара Загора

Благодаря за ценната информация. При влизане в Турция не се ли изисква отрицателен PCR-test ?

Не, при влизане в Турция не се изисква тест, може на границата да ви измерят температурата. Мисля, че има и такса дезинфекция на колата 30 лири.Това е!

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 09:38 от Tihomira Fereva

# 354
Здравейте всички. Знае ли се от агенциите как се процедира, ако има хора с положителен тест на тестването в Турция? Как ще се приберат? С отделен транспорт или с останалите пътници? По какъв начин ще се погрижат за такива свои клиенти? Странното е, че почти никой не задава този въпрос не само тук, но и в други подобни групи. Дано имате информация, за да я споделите. От моята агенция няма инфо засега. Благодаря предварително на всички.

# 355
От Емералд са обяснили на приятелка, че при положителен тест или пак си те връщат със самолета/автобуса, или оставаш на лечение там, на разноски на турска страна. Не знам колко е достоверно, със сигурност обаче не много добре измислено...

# 356
Да, не само, че не е добре обмислено, но да е кажа, че е и доста некоректно. Бях писала на същата  тази агенция Емералд, по повод техен пост във фейсбук група за Турция, че заради тестовете нямало вече пречка за пътуващите. Като им зададох въпросите за евентуално положителни тестове, искаха имейла ми. И изтриха поста ми, заедно с подобни въпроси на друга жена....... Доста безочливо и некоректно.

# 357
Здравейте всички. Знае ли се от агенциите как се процедира, ако има хора с положителен тест на тестването в Турция? Как ще се приберат? С отделен транспорт или с останалите пътници? По какъв начин ще се погрижат за такива свои клиенти? Странното е, че почти никой не задава този въпрос не само тук, но и в други подобни групи. Дано имате информация, за да я споделите. От моята агенция няма инфо засега. Благодаря предварително на всички.
И аз това се чудя защо малко хора се вълнуват от този въпрос. От Ориент 99 ми казаха, че няма да те качат в автобуса, а ще изолират някъде, не се знае къде и за колко време и при първа възможност ще те извозят оттам. Много неопределено ми звучи и доста притеснително!

# 358
И аз това се чудя защо малко хора се вълнуват от този въпрос. От Ориент 99 ми казаха, че няма да те качат в автобуса, а ще изолират някъде, не се знае къде и за колко време и при първа възможност ще те извозят оттам. Много неопределено ми звучи и доста притеснително!
Аз зададох този въпрос на Ориент 99.
Може да се поинтересувате за застраховка, която да включва опцията транспортиране до БГ в такъв случай.
Бъдете здрави!:blush:

# 359
И какво Ви отговориха от Ориент 99? Явно нямат никаква идея споменатите големи агенции как, по какъв начин ще осигурят безопасността, сигурността и безпроблемността на хората, които им плащат, за да съществуват. Абсолютно безотговорно!

Общи условия

Активация на акаунт