На море в Турция - тема 68

• 85 237
  • 899
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Който българин иска да пътува с цел туризъм - шопинг към Турция  от 16 юли 2020 г.  на турските ГКПП  трябва да предостави отрицателен PSR тест  на турски език.  
 Това ще му струва около 130 лева допълнителни!
Това откъде го прочете? 110 лири е теста, което няма и 30 лв. Къде отиде на 130 ти?

Той има предвид тука да го направи, не в Турция. Толкова знам и аз, че е.

# 331
  • Пловдив
Може и да е така.30лв било само за турски граждани които се осигуряват там.А за други излизало около 400лири.И тестовете се правили само в държавни болници.

# 332
  • Варна
PCR-а се намира за по 100лв., но ако трябва и превод на турски сложете и още някой лев отгоре.
Сигурни ли сте за изискването за тест, защото на ситуационния МВнР център и дума не се споменава, не че те са в течение, обикновено им трябва много време за да разберат новините.

# 333
  • Sofia, Bulgaria
Халим беше споменал за здравна застраховка от 01.07.2020 която ще може да се прави при вас по електронен път като има покритие и при ситуация с Ковид, какво стана с това пуснато ли е има ли сайт където да разгледаме условия?

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 16:06 от didu

# 334

Точка 2:  турци нетурци  с цел напускане на страната (Турция) 110 тл.
(ако ходиш на лъскава частна болница мн ясно че тарифата ще е друга)

Не вярвайте на спекулации тва било онува било..

И да не се забрави че На вход Турция не се иска никакъв тест.
На обратно Бг страната приема на Турски теста (потвърдено от митница)

# 335
Халим беше споменал за здравна застраховка от 01.07.2020 която ще може да се прави при вас по електронен път като има покритие и при ситуация с Ковид, какво стана с това пуснато ли е има ли сайт където да разгледаме условия?

Търкиш ми я пратиха преди време, че имам полети с тях:

https://www.turkishairlines.com/en-int/announcements/tourist-pro … upport-insurance/
https://www.covidinsurance4turkey.com/

Лично аз не бих се занимавал с турската застраховка, предвид че е само за COVID-19, а българските покриват всичко друго + COVID-19.

# 336
Който българин иска да пътува с цел туризъм - шопинг към Турция  от 16 юли 2020 г.  на турските ГКПП  трябва да предостави отрицателен PSR тест  на турски език. 
 Това ще му струва около 130 лева допълнителни!

Публикуването на фалшиви новини е една от тактиките на троловете в интернет. Правило за справяне с всеки трол е пълното им игнориране. В темата има и други редовни (от женски пол), които ежедневно споделят с обществеността новини от агенция ЕЖК и своите страхове относно неясното бъдеще.
Скрит текст:
Главната цел на троловете е внасянето под някакъв образ на разногласие. Подстрекателското, саркастичното, провокационното или заядливото съдържание на съобщенията на трола са с цел да склонят другите потребители да влязат в безполезна конфронтация със самия него. Колкото по-бурно реагира общността, толкова по-вероятно е тролът да продължи конфронтацията, тъй като тази реакция е знак, че действията му постигат целта му да създаде хаос. Така се е зародила и често използваната в Интернет културата мъдрост „Не хранете троловете“. - уикипедия

# 337
  • Русе

Точка 2:  турци нетурци  с цел напускане на страната (Турция) 110 тл.
(ако ходиш на лъскава частна болница мн ясно че тарифата ще е друга)

Не вярвайте на спекулации тва било онува било..

И да не се забрави че На вход Турция не се иска никакъв тест.
На обратно Бг страната приема на Турски теста (потвърдено от митница)
Точно. Как ще си правя тест в България, след като после ще ме няма 8-9 дена? Нали трябва да е до 72 часа преди влизане в България. Теста го изискват нашите граничари на влизане.

# 338
Турските власти скоро пускат перон 59 на граница за бърз тест, също така във всяка болница е Едирне ще може да се прави тест,
Също така една автобусна линия съдейства за тест на клиентите си.

# 339
Турските власти скоро пускат перон 59 на граница за бърз тест, също така във всяка болница е Едирне ще може да се прави тест,
т. е няма да е нужно да търся болница, а на самата сухопътна граница. Ще ни направят тестове, който ще платим пр 110 tl и с този тест ще си вляза в Бг без карантина. Правилно ли съм разбрала.

# 340
  • Sofia, Bulgaria
т. е няма да е нужно да търся болница, а на самата сухопътна граница. Ще ни направят тестове, който ще платим пр 110 tl и с този тест ще си вляза в Бг без карантина. Правилно ли съм разбрала.

Не ПСР тест му трябват 24 часа, Халим говори за бързи тестове, те не се признават за достоверни.

# 341

Не ПСР тест му трябват 24 часа, Халим говори за бързи тестове, те не се признават за достоверни.

Пооправям грешката, ПСР тест ще е, сигурно както по летищата за няколко часа ще са готови.

# 342
Има ли хора, които не желаят да пътуват поради вероятността на връщане в БГ да са с положителен тест за Ковид, и всички последствия и усложнения от това? Агенциите предлагат ли ви друга възможност или е възможно само анулация?

# 343
ПСР тест му трябват 24 часа

Тава беше така преди време, по света вече има PCR тестове, които стават и за половин час, а по летищата например в Германия, вече и в Турция (виж темата за Истанбул) има лаборатории и са готови до няколко часа.

# 344
Здравейте.
Приключи нашата почивка в Long beach resort alanya.  Пътувахме 3.07-10.07
Всичко беше супер.
Границата минахме бързо - имаше около 20 коли с турски гастарбайтери.
На турската граница имаше дезинфекция и мерене на температура.
Пристигнахме в хотела към 7:00 и след закуска ни настаниха.
В хотела имаше някакво събитие на Херба лайв и имаше заети 300 стаи за него,отделно още почиващи турци,украинци, беларуси,казакстанци.
Не очаквах да е толкова пълно.
Почивала съм в хотела преди 5г ,но сега имаше доста подобрения.
Всичко беше супер-изкарахме си страхотно!

https://www.facebook.com/groups/243351136093759/permalink/1004573486638183/
А как се прибрахте . Сега под карантина ли сте

Общи условия

Активация на акаунт