На море в Турция - тема 68

• 85 080
  • 899
  •   1
Отговори
# 690
Днес на няколко места прочетох, че цената за теста е увеличена от 110 лири на 250 лири.
Имаме резервация за Фетие. Писах на Fethiye State hospital преди малко и веднага ми отговориха. Цената е 250 лири, може да се плати в брой. Искат копие на самолетния билет и паспорта.
Резултата е готов до 1-2 дни.

# 691
  • Варна
Днес на няколко места прочетох, че цената за теста е увеличена от 110 лири на 250 лири.
Имаме резервация за Фетие. Писах на Fethiye State hospital преди малко и веднага ми отговориха. Цената е 250 лири, може да се плати в брой. Искат копие на самолетния билет и паспорта.
Резултата е готов до 1-2 дни.

И най-вече ще чакаме отзиви за Туана .

# 692
На турската граница има ли система проверка на неплатени глоби и фишове. Всеки ли проверяват или само шофьора. Ако лицето има невръчен фиш ще го пуснат ли при положение, че там му го връчат, но той не го плати веднага.

# 693
  • Немция
За Испания няма причина човек да не отиде поне засега, иначе ти за Обзор, видях, че си знаеш вариантите, но на мен това са ми малко скучни места. Моя хотел е Melia Sunny Beach, аз обичам да съм "в центъра на събитията", но няма да е лудница, защото работи на ограничен капацитет, а и ще е в края на сезона.  

Точно Испания е с много нови случаи, както и Майорка. Немският Роберт Кох Институт я вкара в рисковите за пътуване държави, с изключение на Канарските острови.
ТUI от днес дори призовава немските туристи да се приберат възможно най-скоро оттам.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 00:37 от Бибит

# 694
Точно Испания е с много нови случаи, както и Майорка. Немският Роберт Кох Институт я вкара в рисковите за пътуване държави, с изключение на Канарските острови.
ТUI от днес дори призовава немските туристи да се приберат възможно най-скоро оттам.

Да, това е вярно, но може би не съм се изразил ясно, имах предвид, че няма ограничения за пътуване (или поне не от всякъде), защото това беше контекста на разговора. Иначе голяма част от проблема в Испания е много активния нощен живот, на Майорка конкретно тълпите немски туристи в големите хотели. За мен острова не е само плажна дестинация и обикновено ходим там да обикаляме по разни места, които харесваме и от време на време на плаж. Нито ще се завираме в големи хотели, нито ще танцуваме с пияни немци по плажовете, за което и техния здравен министър си ги предупреди.

Иначе всеки сам може да се информира и да си преценява, къде и дали изобщо да пътува, в зависимост от това и какви страхове има, аз такива съвети на никого не давам, нито пък смятам да давам. България също е рисков регион за някои държави и сме в карантинните им списъци.

Темата за вируса по принцип не смятам да я коментирам тук, но с цялото ми семейство бяхме в Ломбардия февруари/март и даже цяла седмица изкарахме точно в Бергамо, така че съм видял всичко, което може да се види, но като се спазват елементарни мерки и се подхожда със здрав разум и това се преодолява.

# 695
Това ми отговарят Ориент 99 на молбата да пренасочат капарото ми за почивка в България. А дали няма да са фалирали до 2021г.? На 18,09 трябва да пътувам с тях до Анталия.
"Въпреки всичко изложено до тук, ние разбираме притеснения на нашите клиенти и се стараем да запазим интересите им в максимална степен въпреки изключително трудната ситуация, в която се намират туроператорите в момента. Именно заради това ви даваме възможност, въпреки прекратяването на договорите от Ваша страна, да смените датата на пътуването си съобразно условията по договора, вместо да ви бъде удържана горепосочената неустойка. Така също от добра наша воля можем да Ви предоставим възможност, ако желаете да доплатите в срок според договора да ни уведомите до 17.08.2020 за да не прекратяваме договора и да не загубите внесения депозит. .
С грижа към клиента “Ориент 99 БГ” ООД разработи вариант на споразумение, съгласно което да предостави възможност на своите клиенти, в случай, че са изпълнили надлежно своите договори по отношение задължението за плащане на дължимите суми и към датата на пътуването им са налице изисквания за поставяне под карантина или ПСР тестове, които изисквания биха ангажирали клиентите ни допълнително, да използват платената сума за бъдещо пътуване през 2021 г."

# 696
  • Варна
Дано се включи някой пътувал с първите автобусни почивки Simple Smile

# 697
  • Пловдив
И аз чакам отзиви от някой завърнал се от почивка 😊

# 698
  • ВАРНА
E има вече много отзиви във фейсбук групите за Турция...най-често на завърнали се от Одрин и Люлебургас....оплакват се че много бавно  излиза резултата от пср теста и са много безлюдни градовете спрямо миналите години по това време.

Има и видео в ютуб от популярен руски тур. ютубър от Анталия  юли месец 2020-та  5 звезди популярен хотел....същата работа като тук по морето....
малко хора и по морето и ол инклузива е келяв....
- и в Анталия пак "роботи в скафандри" през плексиглас стена ти подават храната която си пожелал.

# 699
Ще ви послушам и ще се опитам да го сменя за анталия но свободни дати има през 27 октомври чак. Тогава за плаж предполагам пак не става.
Ако не другата година от там мисля с кола до кападокия видях е на 500 км само. Ако някой го е правил.
Пътя си е доста но си заслужава.
Сега ще гледам дали има рейсове от алания до кападокия и после кападокия истанбул поне за прибиране

За мен най-хубавото време за Анталия е около7.10 въпреки, че зависи от годината. ние най-късно сме били от 18.10 в Кемер и беше невероятна жега.

# 700
  • Варна
Ще ви послушам и ще се опитам да го сменя за анталия но свободни дати има през 27 октомври чак. Тогава за плаж предполагам пак не става.
Ако не другата година от там мисля с кола до кападокия видях е на 500 км само. Ако някой го е правил.
Пътя си е доста но си заслужава.
Сега ще гледам дали има рейсове от алания до кападокия и после кападокия истанбул поне за прибиране
За мен най-хубавото време за Анталия е около7.10 въпреки, че зависи от годината. ние най-късно сме били от 18.10 в Кемер и беше невероятна жега.
Като време може и да се случи, но вече се мръква рано и денят е къс. Което си е един голям минус.

# 701
На късното море му харесвам, че скъсява времето между последното море за годината и първото за следващата, а и е хубаво да се откъснеш от настъпващата есен.

Приятелка в момента е в Батихан. Пътували са с автобус, по един на седалка. Няма струпвания в ресторанта или където и да е било. Храната е зад паравани и се сервира от персонала, приборите са дават индивидуално опаковани от персонала, който навсякъде е с маски. Имало предимно семейства с деца, но като цяло хората били много по-малко от други години.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 17:36 от Oh! Carol

# 702
  • Русе
Ами, честно да си кажа не знам колко хора е имало други години в Аквасис, но преди малко в амфитеатъра едвам си намерихме 2 места с дъщеря ми. Има още стотици правостоящи, а и по баровете и ресторанта в момента е пълно с народ. Като цяло има много почиващи в хотела. От вчера започнаха да прииждат автобуси с англичани. За сега около 80% от почиващите са местни. Съдейки и по други наша почивки по това време мисля, че е нормално. От следващата седмица вече драстично ще намалеят местните. Друго се чудя аз. Моя позната, живееща в Истанбул искаше да резервира в същия хотел, но заради корона вируса се отказа тази година. Каза, че за догодина ще го направи, но с българска агенция. В Турция било по-скъпо. Е, питам се, след като аз за 2+1 дадох 3000 лв. и то за резервация направена през декември, откъде турските семейства извадиха и повече, че да почиват в хотела. Нали все тръбят, че имало голяма инфлация, че икономиката се сривала. И като ги гледам не е да са някои богаташи - нормални семейства са си.

# 703
  • ВАРНА
Страхотно """"бедни"""" са турците - преди няколко дни имаше статия в един финансов сайт от 1.9  всяко турско семейство 4 члена  2 възрастни + 2 деца с общ месечен доход под 7882 лири/ 1990 лева - по 1000 лева на възрастен месечно ако получава  - ще получава помощи за бедност!  

Всеки втори одринец - един от най-бедните турски малки градченца за турските разбирания  кара последен модел или Тойота Корола или Рено Меган - Клио - Фиат Типо.
 Пиша си с една одринка....тристаен чисто нов апартамент с обзавеждането 40 000 евро....тук   100 000 евро.....да им имам кризата  и проблемите - както се казва!

# 704
Ами, честно да си кажа не знам колко хора е имало други години в Аквасис, но преди малко в амфитеатъра едвам си намерихме 2 места с дъщеря ми. Има още стотици правостоящи, а и по баровете и ресторанта в момента е пълно с народ. Като цяло има много почиващи в хотела. От вчера започнаха да прииждат автобуси с англичани. За сега около 80% от почиващите са местни. Съдейки и по други наша почивки по това време мисля, че е нормално. От следващата седмица вече драстично ще намалеят местните. Друго се чудя аз. Моя позната, живееща в Истанбул искаше да резервира в същия хотел, но заради корона вируса се отказа тази година. Каза, че за догодина ще го направи, но с българска агенция. В Турция било по-скъпо. Е, питам се, след като аз за 2+1 дадох 3000 лв. и то за резервация направена през декември, откъде турските семейства извадиха и повече, че да почиват в хотела. Нали все тръбят, че имало голяма инфлация, че икономиката се сривала. И като ги гледам не е да са някои богаташи - нормални семейства са си.
😁 Аз също се чудих откъде пари за скъпата почивка, Аз платих с изглед море 2 в / 2 деца 2380 лв, май. Според мен са гастербайтери. Специално се за говорихме с служителите, и поне те така казват. Но разбира както и в  Бг има всякакви. Но мъжа работи в чужбина. Прибира се взема всички и хайде на море. Амфитеатъра се пълнеше, практиката показа че в  дясната му част е по лесно да намериш място.

Общи условия

Активация на акаунт