На море в Турция - тема 68

• 83 438
  • 899
  •   1
Отговори
# 825
Аз не бих рискувала в този период. Принципно съм предплащала за екскурзии и летни почивки до миналата година. Вече не съм на това мнение. За тази година толкова много ни се промениха плановете, отменихме пътуванията и наистина не бих предплатила абсолютно нищо!

# 826
  • Някъде в Европа...
Аз не бих рискувала в този период. Принципно съм предплащала за екскурзии и летни почивки до миналата година. Вече не съм на това мнение. За тази година толкова много ни се промениха плановете, отменихме пътуванията и наистина не бих предплатила абсолютно нищо!
Абсолютно по същия начин мисля и аз ...няма го вече спокойствието да планираш каквото и да било, особено пък за след половин година...

# 827
  • Пловдив
Моля някой с точна информация от кой час вписан в теста започва да тече време от 72 часа? И на границата задължително ли искат теста да има мокър печат или QR код, защото аз току що си видях теста на емайл изпратен и няма нито едно от тези двете😳 Днес ни ги взеха от хотела и вечерта бяха изпратени резултати на емайла ми и трябва да ги разпечатаме на рецепцията в хотела.Тръгваме си в събота,като в неделя сутрин ще сме на границата

# 828
  • Русе
Моля някой с точна информация от кой час вписан в теста започва да тече време от 72 часа? И на границата задължително ли искат теста да има мокър печат или QR код, защото аз току що си видях теста на емайл изпратен и няма нито едно от тези двете😳 Днес ни ги взеха от хотела и вечерта бяха изпратени резултати на емайла ми и трябва да ги разпечатаме на рецепцията в хотела.Тръгваме си в събота,като в неделя сутрин ще сме на границата
А баркод имат ли? Служителката на РЗИ на границата първо ме попита за баркод, но като видя QR кода, каза, че е достатъчен.

# 829
  • Пловдив
Нямат 🙄

# 830
QR кода нали се образува от данните от паспорта Ви. Мокър печат и ние нямахме, затова ни помолиха на всеки един от тестовете да напишем собственоръчно имената си в колко часа сме минали границата и да се подпишем. Хранология взети проби на 13. 08 в 12 часа в хотела. Пристигнали в 14:30 ч в болницата. Минахме границата на 16.08 в 00:15 часа. Или 15 мин след полунощ на 15. Проблем не е имало, само свериха данните от паспортите с тези от теста и ни помолиха да пишем на задната страница, това беше. Дано съм ви била полезна.

# 831
Т.е. от постовете ви, момичета, да разбирам, че мокър печат не е необходим и ще можем само с принтнат резултат да минем границата? И все пак имам още надежда, че ще отпаднат точно тези мерки за Турция, но последните дни нищо не се говори по темата, докато до преди седмица като че ли почти на 100% се очакваше да има промяна, може би агенциите пуснаха такива слухове. Някой с нова информация? А актуалната цена на теста каква е?
При нас е малко по-сложно понеже след Кушадасъ имаме 1 нощувка в Одрин, та се чудя ако все пак трябва да правим тестове къде да е това. В Одрин разбрах, че апаратите им били развалени и пращали пробите в Истанбул поради което се забавят нещата. Ако е в Кушадасъ - в кой ден трябва да е, направо се обърках вече....
А иначе - тази нощ пътуваме, имаме   междинни нощувки - в Чанаккале и Измир, после 7 в Батихан, 1 на връщане в Одрин. Не, че не можехме и без междинна нощувка или поне само с 1 на отиване, но така си удължихме ваканцията до 10 дни. Планирам и малко културен туризъм - Асос, Пергама, Ефес, крепостта Килитбахир, но да видим  колко ще успеем да осъществим плана.

# 832
  • София
Агенциите пускат такива слухове. Не знам откъде черпят информация. И все пак дано отпаднат

# 833
  • Пловдив

Ето така ми изглежда теста. Код никъде не виждам. Миналия месец в Истанбул имах мокър печат,а онзи ден от Кушадасъ видях на едно момиче с QR код в горния десен ъгъл. Моят няма такова нещо 🤔🙄

# 834
  • София
Ние трябваше са летим за Сиде на 23.09.Отменени са всички полети в сряда.Не искаме друга дата,а и се притеснявам за тестовете.Така че колкото и да не ми се иска,се отказваме да почиваме.Ще ни върнат парите до 1 година или ваучер.

# 835
  • Варна
може би агенциите пуснаха такива слухове.  Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Някой с нова информация? А актуалната цена на теста каква е?

Има хотели които самите те поемат и стойноста на теста и организацията за вземането на пробата на територията на самия хотел. Ако не искате да ви изненадат на място питайте самия Батихан. Като цена са цитирани 110 лири (може да се плати в ТА - вземат 26 лв.) , а е цитирана и цена 250 лири - някаква специална за чужденци.Така е и по Европа - цитират се цени от 16 до 80 евро   Sad  Теста в Турция не е по искане на властите им , а за пред нашето РЗИ да избегнете карантината.Теста можете да си направите и у нас и пак да ви отпадне карантината ,а може и да не правите тест и да си карате карантина.Теста е задължителен за влизане в Гърция , а и други страни имат такова изискване. Турците правят някаква проформа мерене на температура Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 10:31 от peterky2002

# 836
  • София
Точно Батихан не прави безплатни тестове, НО агенцията с която си говорих вчера съдейства по направата на такъв и струва 30 евро. Идват чичковците със скафандрите, изсекват те, обаче не помня кога излизаше резултата, дават ти разпечатка и до 72 часа трябва да си в Булгаристан за да ти е валиден. Нещо от тоя сорт ми казаха.

# 837
  • София
Рали, тази сутрин ни взеха проби за теста. Тръгваме в неделя  Резултатите ще изпратят на what's up и на ел.поща. В Seven seas (ex. Amara sealight Kusadasi сме. В 10ч дойде линейка пред хотела. Освен нас (8 човека) имаше и още една голяма БГ група за тестовете, та последния го направиха в 11:15ч. По това време вчерашните взети още не са били готови (по думите на тукашната представителка). Та ако ще спите по пътя може би е по-добре деня преди тръгването, или е самият ден да ги направите. И да ги разпечатате в Одрин.

# 838
Благодаря ви. Да, аз съм проучила, че не само, че не поемат теста Батихан, а и имали договор с някаква болница, теста идваше на двойна цена.
Петерки, известни са ми тези възможности за карантината. Ако сме отрицателни определено предпочитам да не прекарам следващите 14 дни като отшелник, поне докато наистина не се наложи.
А пък понеже резервацията ни е директно към хотела (т.е. нямаме отношения с агенция от Бг страна), ще се наложи сами да се оправяме.

Иринополис, много благодаря!

# 839
Ние трябваше са летим за Сиде на 23.09.Отменени са всички полети в сряда.Не искаме друга дата,а и се притеснявам за тестовете.Така че колкото и да не ми се иска,се отказваме да почиваме.Ще ни върнат парите до 1 година или ваучер.

Здравейте,
с коя агенция трябваше да летите? По скоро ме интересува коя е авиокомпанията и къде да открия официална информация?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт