На море в Турция - тема 68

• 84 317
  • 899
  •   1
Отговори
# 135
  • Дългопол
Вчера ми изпратиха новия договор, за 04.09.2020г. от Емералд чрез Александра травел, след кратко умуване и преглеждане, го подписах и върнах обратно на ТА. Надяваме се всичко да е наред дотогава, и да си изкараме много добре😉.

# 136
  • Sofia, Bulgaria
https://www.economic.bg/bg/news/12/turtsiya-vavede-strogi-globi- … ti-bez-maska.html

На 40 градуса с маска на физиономията не знам кой би издържал Sad, и кой турист би отишъл там.
Порeдената отказана резервация да видим септември дали ще отказваме Sad

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 13:58 от didu

# 137
https://www.economic.bg/bg/news/12/turtsiya-vavede-strogi-globi- … ti-bez-maska.html

На 40 градуса с маска на физиономията не знам кой би издържал Sad, и кой турист би отишъл там.
Пордената отказана резервация да видим септември дали ще отказваме Sad

Пълна глупост
Търсят туристи със свещи пък ще ги глобят че не носят маски на плажа
На тази новина може само да се смее.
Пък в инклузивните хотели нямат право да влизат там някои служители  и масово да глобят хората на плажа..

Нещо пак много яко се бъркат тези медии и. (мисля че малко нарочно се прави това)

Ако беше вярна тази новина до сега на ден 20 пъти ще ше се да се покаже на местната медия.. Всяка вечер щяхме да гледаме как глобявст хората в Бодрум(зимно време град със близо 200 хил, през лятото което е над 1 милион.)

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 14:15 от BsrnX

# 138
  • София
Халим и аз да потвърдя, на територията на всеки хотел гостите му се чувстват и  се приема, че са си в къщи. Никой, никога не и издавал задължение в къщи хората да стоят с маски. На обществените плажове - също НЯМА МАСКИ, в питейните заведенията и заведенията за хранене - също! Спазва се само дистанция, разстояние и това е - има спасители на обществените плажове, които да следят да не се събират хората "на куп"! То бива "фейк" новини, то бива, но толкова пък... Поредна глупост за турските хотели и плажове, то като няма какво лошо да се пише, ще се пишат измислици...

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 15:38 от Ani_iv

# 139
Ние презаверихме веднъж за 17.07. - и сега какво ще ме посъветвате да правим...? За пръв път запазваме ол инклузив... и имах мерак, но вече се изчерпва ентусиазма ми , още повече че имаме апартамент в Гърция и там ми е много спокойно от тази гледна точка. Бяхме решили да разнообразим, но май няма да ни се получи..

# 140
  • Пловдив
По-добре отложете за другото лято за усетите каква е почивката в Турция.

# 141

Порeдената отказана резервация да видим септември дали ще отказваме Sad

Някой чете ли изобщо или само така всички коментирате по заглавието? Simple Smile
"Хотелите обаче ще бъдат изключени от правилото, което означава, че почиващите ще могат да са без маска, когато са на хотелска територия."

# 142
  • Варна
Ние презаверихме веднъж за 17.07. - и сега какво ще ме посъветвате да правим...? За пръв път запазваме ол инклузив... и имах мерак, но вече се изчерпва ентусиазма ми , още повече че имаме апартамент в Гърция и там ми е много спокойно от тази гледна точка. Бяхме решили да разнообразим, но май няма да ни се получи..
И ние сме на подобен хал, само че сме от следващия ден, 18.07. Лошото е, че няма ни НОЩ, ни правителство, ни МВнР, нищо, няма кой да каже дали и докога ще има карантина при връщане в БГ-то. Все едно просто няма държава. Пълно мълчание. Ние се връщаме чак Август, но пак не смеем да тръгнем, всичко е прекалено мъгливо и оставено на самотек, това за БГ-то, те в Турция си имаха план и си го изпълняват, не правят нещата от днес за утре.

# 143
  • София
MariaNova, аз бих Ви посъветвала да изчакате до 01.07.2020г. с крайно решение за плануваното Ви пътуване. За тогава е насрочена среща на ЕС и ще се вземе решение кои нови страни ще бъдат добавени в "разрешителният" списък за пътуване. Има шансове Турция да бъде в този списък.

# 144
  • Варна
Ani_iv, така или иначе ще задържа до следващия уикенд, с анулиранията и новите резервации. Засега съм само на етап планиране с Гърция, оказва се че и там положението не е розово, но поне свободни места има предостатъчно, хората и за там не смеят да резервират отдалеко поради подобни съображения. Да се надяваме, че на 01.07. най-после някой ще разясни мъгливото положение.

# 145
MariaNova, аз бих Ви посъветвала да изчакате до 01.07.2020г. с крайно решение за плануваното Ви пътуване. За тогава е насрочена среща на ЕС и ще се вземе решение кои нови страни ще бъдат добавени в "разрешителният" списък за пътуване. Има шансове Турция да бъде в този списък.
Не вярвам да бъде в този списък.☹ Вижте, колкото и мъчно е да го призная, всички пътувания извън ЕС ще трябва да се сведат до минимум. Икономиката на ЕС не е ОК, стимулира се парите да останат и да се "въртят" без значение - БГ, Гърция, Италия, Испания, Португалия....- натам трябва да се насочим това лято.

# 146
  • Варна
peterky2002, досега не сме ходили до Черна гора или Албания, били сме няколко пъти в Гърция. Имаме си любими места и там, но се бяхме настроили за Турция, друга култура, други хора, други неща за правене и гледане.

Е споко де , света няма да свърши Simple Smile
Ми кат няма да е Турция тази година , ще  я има други години.Не че във Варна си нямаме море де , имало е години дето и с това сме се задоволявали Simple Smile

# 147
peterky2002, досега не сме ходили до Черна гора или Албания, били сме няколко пъти в Гърция. Имаме си любими места и там, но се бяхме настроили за Турция, друга култура, други хора, други неща за правене и гледане.

Е споко де , света няма да свърши Simple Smile
Ми кат няма да е Турция тази година , ще  я има други години.Не че във Варна си нямаме море де , имало е години дето и с това сме се задоволявали Simple Smile
Да, ама човек като свикне с по хуваво, малко трудно се връща и обръща назад, нали. Защото ние толерираме  чужденците, но сме безкомпромисни за самите нас. Пък и не видях особени мерки предвидени за нашето черноморие - дезинфекция, разстояние и т. н. Пък и няма какво да сравняваме обслужването и комфорта, които се предлагат на едното място и другото. Без да говоря колко по малко ще получа за същите пари . Няма никаква база

# 148
Здравейте,
Извинявам се, че ще публикувам нещо извън темата. Следя форума, тъй като и аз съм от тези, които чакат пътуване към Турция. Разликата е, че аз съм част от група хора, чакащи за ин витро лечене в Турция. Притиснати сме от много обстоятелства и това чакане ни съсипва, затова направихме петиция, насочена към Министерството на здравеопазването с молба да падне карантината за хора като нас. Ако някой има желание да ни подкрепи, ще сме благодарни!
https://www.peticiq.com/274474?s=73805893

# 149
В сряда ще се разбере кое кво с Турция
Има клюки че Турция е на бялата страница в комисията което все още разсъждава за трети страни.
Чакаме и ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт