На море в Турция - тема 68

• 85 277
  • 899
  •   1
Отговори
# 285
  • София
така го дава статистиката
и не е чудно - примерно ако 1 човек отиде 5 пъти за уйкенда го отчита
пък и нали знаете другото име на статистиката - стъкмистика Simple Smile
Аз съм ходил 5-6 пъти по морето командировка с нощувка, сигурно и мен ме броят.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 15:07 от valerko

# 286
Хехеех, те 800 000 само до Гърция за Великден отиват Grinning Преувеличавам малко, ясно е, ама това в доста смешна статистика. Колкото познати, приятели и роднини да имам надалеч от нашето море, само братовчвед ми спонсорира бг морето, всички са в Гърция, Турция и Испания.

# 287
  • Варна
Ели-Мели, то ние, дето сме на морето, бягаме към тези държави, та какво остава за другите, на които поне едното море е по-близо от нашето.

# 288
  • Където морето целува небето...
Те сигурно са броили и нас, живеещите на морето, които отиваме на плаж Simple Smile. Да не говорим, че отдавна е  ясно, че масово се пълни само през уикендите с български туристи. Дори и в момента е така.

Все повече ми заминават илюзиите, че ще можем да почиваме септември в Турция. Дано поне следващия юни имаме шанс.

# 289
  • Sofia
Не ме разбирайте погрешно, родолюбец съм, но не искам да ме правят на балък. Имахме уникална природа, която съсипахме и презастроихме. Дълги години спонсорирах родното черноморие, накрая просто ми писна да бъда мазохист. Дори да се примиря с бетона, липсата на зеленина и читава канализация, с лошото обслужване (на принципа "ден година храни"), не мога да преглътна това, че ме третират като банкомат, който трябва да пуска винаги, когато го натискат. Защо ли нито веднъж в Турция не съм се чувствала така. Нищо лично, само факти. 😀 Е как да не "драпам" за там?!

# 290
  • Русе
Статистика от миналата година за летни почивки :
в БГ - 3 мил.
в чужбина - 800 000
всеки да си го тълкува
И откъде го разбраха? И ние миналото лято бяхме на нашето море за 3 дена, но бяхме в апартамент на наши познати. Кой ни видя и кой ни преброи ми е много любопитно?
Мен ми е интересно след като Ориент пуснаха първия си автобус с почиващи, дали ако се откажеш да пътуваш, заради карантината(било и със собствен транспорт) ще ти дадат ваучер? Нямаме през тях резервация. Разсъждавам си просто.
Все повече започнах да се отчайвам. Тази седмица трябваше да сме в Дидим, отложихме за 16.08., но вече не вярвам, че до края на сезона ще отпадне карантината след завръщане от Турция.

# 291
И аз съм така. Нашата резервация е за 25.09 с Емералд, с автобус. От 10.06 не са си актуализирали "становището" в сайта.
Писах им мейл през юни с въпрос предлагат ли отлагане/промяна, въпреки че знаех, че ще кажат, че е рано още. Така и стана. Писаха ми някакви общи приказки как били позитивно настроени, да не бързам и т.н.
По договор при отказ от моя страна дължа 100%, не пише от стойността на капарото или целия пакет.

# 292
Ние сме с резервация само за хотел през Аква тур. Вчера си  писахме с момичето, което ми направи резервацията и тя ми каза,че дори да има само задължителна карантина,няма да загубим капарото. Може да резервираме същия хотел за догодина на същата цена или друг хотел или ваучер! Казаха ми: Разбира се че не всеки може да си позволи близо месец отпуск( почивка + карантина) и, че в никакъв случай няма да загубим направеното капаро! Изненадаха ме положително!

# 293
Ние сме с резервация само за хотел през Аква тур. Вчера си  писахме с момичето, което ми направи резервацията и тя ми каза,че дори да има само задължителна карантина,няма да загубим капарото. Може да резервираме същия хотел за догодина на същата цена или друг хотел или ваучер! Казаха ми: Разбира се че не всеки може да си позволи близо месец отпуск( почивка + карантина) и, че в никакъв случай няма да загубим направеното капаро! Изненадаха ме положително!
И при нас е така, но вярвам че е така само  при тези който си пазят бизнеса. И разбира се тези който искат и занапред да привличат клиенти и то редовни, защото за нас поне не е толкова важно дали ще платим 50-100 лв повече през различните агенции. Звучи не скромно 😁Важно е как реагират при дадена ситуация и какво отношение показват.

# 294
  • Варна
Това за презастрояването е безмислена тема - София преди 120 г. е била 50 000 , трябва ли останалите селяни да си ходят по селата ? Всички се напъват да ходят на море и плаж , нали няма как да спят в спални чували по плажа и да с.....  в храстите Sad Те и турците се натискат за туристически сезон , и нашите , ( гърците отчитат спад 80%)и кой ли не , ама вируса не ги пита ! Едва ли случайно германците не ги пускат за туризъм до края на август.Руснаците и те май така Sad И всеки си има глава на раменете , нека сам си решава , въпреки че ситуацията хич не е розова Sad Ние сме с пакет на Емералд отложен от май за октомври , вчера говорих с тях ,  още хранят надежди , но юли са го отписали Sad

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 09:54 от peterky2002

# 295
  • София
В социалните мрежи днес се въртят статии с предупреждение да не се пътува в Турция, защото там "вирусът се е развилнял".

# 296
  • с трима мъже :)
Здравейте,
влязох да ви питам в темата: ходил ли е някой ВЕЧЕ на почивка в Турзия, тази година? Знае ли се какво става там в момента? Има ли отворени, ратобещи хотели, има ли туристи, плажове?

Ние си чакаме с надеждата, че ан 5 септември ще пътуваме за Дидим. Пиша ви, понеже съм потънала в работа последните седмици, децата си не зная вече как живеят, хем сме в един дом, че и от вкъщи работя. Само работа напоследък Sad

Случайно разбрах, че простести е имало вчера ... и новини не гледам вече. Затова реших да пиша тук, понеже всеки път когато се разписвам във форума, получавам детайлно и ВИНАГИ В ПОМОЩ инфо Simple Smile
Та за Турция ми е питането...за почивките.

# 297
  • Варна
абе ние сме за  5 октомври за Дидим , ама последно време си мислим че годината ще е 21ва.
Нищо не се казва още за самолети и автобуси - някой ако е ходил ще е било с кола и последваща 14 дневна карантина !

# 298
  • Русе
В социалните мрежи днес се въртят статии с предупреждение да не се пътува в Турция, защото там "вирусът се е развилнял".
Следя от време на време информацията за заразените в Турция. Инфото от днес е, че са проведени 50 103 теста и са установени 1 024 нови случая на заразяване с COVID-19. Вчера бяха 1041, оня ден 1053. Как се е развилнял вируса? При нас за ден със 100 нагоре

# 299
  • Варна
Как да дойдат хора Халиме - чартърни автобуси и самолети НЯМА . Имало е дни с 150 автобуса/НА ДЕН .По 50 човека сам си ги смятай.Абсолютно съм уверен , че за 4те последни месеца няма толкова хора минали границата.За германци и руснаци е ясно , и август са канцелирали , ама нали не мислиш , че някой ще дойде със последваща карантина и на всичко отгоре БЕЗ ЗАСТРАХОВКА. Никоя бг.агенция не предлага реална застраховка с-у вируса.Ти си мислиш , че са глупости , други вярват , че земята е плоска , накой Гейтс ги чипира Simple SmileSimple SmileSimple Smile :
 ''Муцка кое е по близо - луната или Лондон? Луната муцка - ето вижда се , а Лондон кой го знае къде е , не се вижда ''  (smiley)(smiley)(smiley)

Общи условия

Активация на акаунт